Ja se ne bi slozio ni sa gore navedenim pristupom, da je u pravu onih koji salje podatke, jer i sami ste naveli sta se desavalo u Hrkljusu gdje se namjerno davalo krive brojeve.
Pa da rezimiram, kako se snimka audio ne priznaje, video ne priznaje, qsl-ka ne priznaje nego je mjerodavan samo log, onda ajmo koristiti samo log.
Ja sam pristasa toga da se tocno definiraju koje se informacije u logu usporedjuju (cross check), jer vidimo da su neke relevantne - neke nisu. Dakle, ako dodje do bilo koje razlike u QSO koji se usporedjuje onda se ta veza ponistava i to obojici bez razloga tko je pogrijesio.
Zasto bez razloga tko je pogrijesio i to obojici, upravo zato jer kao sto vidimo iz puno primjera greske se desavaju svima, iskusnim, manje iskusnim, onima sa puno natjecanja ama bas svima. Razloga je previse zasto se takve greske dogadjaju a rezultat je samo jedan. Naravno da ne postoji robot (jos uvijek) koji ce rijesiti bezbroj razloga koje ljudski um moze kreirati, ali zato moze rijesiti ishod tih kreacija koji je samo jedan, greska i oduzimanje bodova. To se u praksi kaze da ne ides loviti komarce sa puskom za slonove i obratno (kad smo vec kod safarija).
Konkretno iz svojih primjera, vidjeli smo da sam ja u stvari odrzao veze koje sam i ispravno unio u log ali je suprotna strana napravila pogresku. Po mome prijedlogu, ja bih onda bio penaliziran sto je i ucinjeno, medjutim i suprotna strana bi trebala biti penalizirana, sto nije ucinjeno.
Kod logova koji se prijave na nas robot, to se da rijesiti, ali sto sa logovima koje menadjeri medjusobno izmjenjuju? Kako ce nas menadjer utjecati da se ispravi cross check susjednog menadjera koji je vec zavrsio svoj posao ?
Zato sam i rekao ranije u postovima, da bi se kao podaci koji su kvalitetni i relevantni trebali koristiti samo oni koji su uplodani na nas robot i na koje mozes utjecati. Nas menadjer ne moze utjecati na strani robot ako primjeti ociglednu i logicku gresku na njemu. Sada ostaje na odluci susjednog menadjera da uradi nesto po tome, a znamo i vidimo iz iskustva IARU R1 logova i menadjera kakva je situacija.
Dakle da zavrsim, po meni, ako se qso-i ne slazu 100% u informacijama koje smo odredili da cemo usporedjivati, ponistavanje bodova na obje strane. Uprotivnom, ako se ponisti qso samo jednoj strani, ta ista je penalizirana dvostruko, gubitkom svojih bodova i dodavanje isto toliko bodova drugoj strani.
QV