Autor Tema: TS811 problem...  (Posjeta: 3025 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
TS811 problem...
« : 05. Listopad. 2014, 11:41:40 »
Ajme meni...em šta u contetsu ne ide ništa kako valja, a sad i ovo...

Ko zna šta sam stisnuo, ali u jednom trenutku TS811 VFO više nije kao prije i ode i click mode...kao na FT480.

Pogledam manual, ali ne vidim izlaz, na displeju piše VFO, ali radi kao preklopnik. Pritiskam sve function tatere desno od VFO diala, ali nema pomoći. I svaki put iznutra nešto 6-8 puta gadno zašklopoće...

ŠTA DA RADIM, OČAJAN SAM :o

POMOZITE MI!


HITNO!!!!







Offline 9A1IW

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 424
    • Profil
    • Photobucket galerija
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #1 : 05. Listopad. 2014, 12:05:53 »
Jeftino iznajmljujem TS-2000 uz mogućnost dostave u Split i okolicu  ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #2 : 05. Listopad. 2014, 12:12:13 »
Spammeru, flejmeru, pshisheru...

Neš ti uređaja TS2000...

Ajmo konkrento s tim TS811 savjetima >:(

Offline 9A3GE

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1944
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #3 : 05. Listopad. 2014, 12:35:01 »
HA.....?
A "otuđio" onaj ICOM 275E.....ali u dobrim je rukama ?
Nego evo ti ovaj pdf pa tu ima neke stvari oko toga ?
Martin
P.S. ICOM ...ICOM....ICOM...........YAESU-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------KENWOOD...!
Martin 9A3GE

Offline YU7WL

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 85
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #4 : 05. Listopad. 2014, 14:01:15 »
Koliko se secam, gumbic "CH.Q" sa desne strane resava problem.

73 Voja

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #5 : 05. Listopad. 2014, 18:22:04 »
E moj Martine...taj ICOM je za 2m, ovo je za 70 cm. Ne bi ga ni dao da nije išao u dobre ruke :D

OK za CH.Q, probaću opet, i njega sam dirao pa ništa. Onda ga gasio i kad ga upalim u njemu nešto štekće jedno 8 puta i ond ase smiri i opet je u click modu, nije glatko dugme i podešavanje.

Sutra, danas mi je svega dostaaaaaa >:(


Offline YU7WL

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 85
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #6 : 05. Listopad. 2014, 18:49:04 »
Ako CH.Q ne radi posao, probaj da resetujes uredjaj na fabricko stanje.

Za resetovanje treba drzati taster A=B prilikom ukljucenja.

Inace kod mene CH.Q funkcionise.

73 Voja

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #7 : 06. Listopad. 2014, 04:09:30 »
Vojo,

Hvala na pomoći, ali - tjoraq.

Resetirao sam ga - kod paljenja nema displeja dok jepritisnut A=B, ali se pojavi kad se otpusti. VFO ostaje u click modu, ali zapromjenu nema štektanja iznutra kad se pristisne neki od dugmića desno do "volana". Ali kad pritisne CH-Q, onda se zvuk javlja kod pritiskanja bilo kojeg od njih.
Za CH-Q nema objašnjenja u manualu i imam dojam da ga treba pritiskati s još nekim od FUNCTION dugmića da se stva riješi, ali sad mi je frka da ne uradim veće sranje od postojećeg.
 

Offline YU7WL

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 85
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #8 : 06. Listopad. 2014, 04:33:14 »
Kako nema objasnjenja:

CH.Q switch
When in the VFO mode this switch selects either "channelized" (click type) or continuosly variable tuning on the Main Dial. When in the M (memory) mode channelized tuning is always selected.


Koliki ti je tuning korak u SSB/CW modu?

73 Voja

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #9 : 06. Listopad. 2014, 06:39:35 »
U mom manulau koji sam skinuo s neta pod stavkom 15 gdje s epriča o FUNCTION dugmićima to ne piše, ili ja ne vidim? Spominje ga se samo u kombinacijij sa STEP dugmetom za određivanje koraka.

Gledao sam korak između dva klika i tu stvar čudna. Ako kreneš oštro klik na klik, onda je 200 Hz, što nije standardno. Ako kreneš nježno onda je 100 Hz koji se pokažu na pola puta, ali tako i ostanu.

Ono što obara s nogu je štektanje koje se čuje iznutra kad ga upalim ili kad pritisnem neki FUNCTION dugmitj.



Offline YU7WL

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 85
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #10 : 06. Listopad. 2014, 09:42:53 »
Da li je CMOS baterija ispravna?

73 Voja

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #11 : 06. Listopad. 2014, 10:38:29 »
E to je već miaona imenica...nisam ga otvarao, možd abi trebalo, ima godina, iako nije puno radio.

Ali bolje da nađem nekog pametnijeg, ja sam ti više za heavy metal, antene, linearci, ovo mi je presitno, imam velike ruke ;D

TNX za tip

Offline 9a1un

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 376
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #12 : 06. Listopad. 2014, 12:06:26 »
I na našem je uvijek CH.Q radio. Valjda jos radi, uredjaj nije upaljen ima sigurno 10 godina

Offline YU7WL

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 85
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #13 : 06. Listopad. 2014, 13:54:46 »
Ja sam mom menjao bateriju proletos, pa je posle toga totalno "pobenavio" (i skljocao) dokle ga nisam resetovao.

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: TS811 problem...
« Odgovori #14 : 06. Listopad. 2014, 15:56:44 »
Onda da najprije promijenim bateriju pa da ondak vidimo kud to vodi... srećom sezonaje gotova, ima vremena.

Hvala svima na savjetima i pomoći, ako i ovo ne upali, zaplakaću iza Nove Godine :D