Autor Tema: Predavanje u RKZ-u  (Posjeta: 713 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a6arp

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 113
    • Profil
Predavanje u RKZ-u
« : 04. Veljača. 2014, 15:07:58 »
Pozdravljam !


U utorak dana 11.02.2014 s početkom u 18:30 sati, u prostorijama Radio kluba Zagreb, bit će održano predavanje s temom „AO-73  – Novi satelit u orbiti“. Predavanje će uz izravni prijenos na webu održati Željko, 9A2EY.
U predavanju će biti predstavljen novi satelit, izrađen zajedničkim snagama AMSAT-UK i AMSAT-NL. Satelit je lansiran 21.11.2013. godine i pobudio je veliku pozornost ljubitelje satelitskih radijskih veza. U predavanju će biti prikazana struktura satelita, ljudi koji su sudjelovali u projektu, lansiranje (arhivske snimke), način rada i mogućnosti, te primjeri radijskih veza.
Više detalja o satelitu može se pronaći na: http://funcube.org.uk/

Sve je spremno za multimedijalni prijenos uživo na linku http://9a-atv.com/rkz-uzivo
 
Dolje u okviru imate video i chat ,, prebacite se u chat . dopisivanje je trenutno dostupno svima bez logiranja tako da svi možete komentirati i postavljati pitanja predavaću. Jedino umoljavam da se nakon svakog pitanja potpišete na kraju sa svojim pozivnim znakom ili imenom, kako bi se znalo tko je postavio pitanje. Moderator prosljeđuje pitanje predavaću i zadržava pravo ne objaviti pitanje ili komentar koji ima nepočudnu konotaciju.
Nakon prijenosa uživo možete pogledati snimljeno predavanje iz videoteke za one koji nisu bili prisutni.