Pozdrav,
Damire sve štima, to je u redu da ti 9A0BVS dolazi +60 a 9A4QV-11 samo +10

Digi i beacon nisu na istoj lokaciji iz razloga što beacon smeta digiju i guši mu prijem ako su blizu. Stoga sam digi premjestio na Goli JN75BA cca 525 mASL nekih 2 km dalje i tu nema smetnji od beacona. Ta lokacija je relativno toliko zatvorenija prema tvojoj lokaciji. Ako se koristi antena postavljena na vrhu stupa, dolazi do smetnji i intermodulacije, jer tu ima i druge "skalamerije" linkova telemetrije etc. Iz tog razloga antena digija je spustena niže iz tog polja i izbjegnuti su problemi. Kako se koriste 2 vertikalno stakirana dipola koja imaju svoj nosač koji se ponaša kao reflektor, to ispada kao 2x 2el yagi V-pol i naravno reflektor je prema Rijeci , bolje reći u smjeru Učke a to je negdje baš tvoj smjer. Povrh toga i iza "reflektora" nalazi se i jos veci reflektor na koji je cijela antena montirana a to je rešetkasti stup cca 40x40cm. Evo iz tog razloga je signal nesto slabiji kod tebe ali dostatan. Trebalo je "izgubiti" jedan smjer i odabrao sam Učku jer ionako ona u smjeru Slovenije predstavlja sjenu. A i beacon ti ima 9W i puca na tebe

XPO i QV se ne vide, pretpostavljam iz razloga što je i Tulio morao žrtvovati jedan smjer, ne vjerujem da je antena na vrhu zvonika nego sa strane, vjerovatno sa morske (Talijanske) strane i onda smo u maloj sjeni (pretpostavka).
A inače sa te lokacije baš ne ide ni Porečka trojka a ni Porečki paket, nekih S3 do S5. Nasuprot tome Rovinj ide +40 sa 50mW. Konfiguracija terena prema Poreču nije povoljna a to se vidi i na slici pokrivanja.
Postoji jedna opcija da se postavi još jedan UI-digi, potreban je samo jedan TNC, ostalo je skoro pa riješeno (lokacija) i onda bi se oni vidjeli bez problema i taj bi treći pokrivao ako bi slučajno jedan od ova dva ispao iz rada. No o tome kad malo istestiramo trenutni setup.
Tulio, malo sam gledao po kartama, ako je tvoj Digi na zvoniku, onda je to ispod 60 m ASL, ali ja sam napravio kartu po podacima koje si mi ti dao. Zvonik je na nekih 6m ASL i on je visok 30m?
Eto, uzivajte
QV