Pozdrav momci, i djevojke naravno!
Ma nešto sam razmišljao u vezi 2. perioda Activitiy-ja pa bih to iznio više kao sugestiju (možda i prijedlog).
Još 2 perioda do kraja ove godine pa možda nije loše da ljudi razmisle. Znamo da je suorganizator ovog perioda ekipa iz Broda i kada bih Vam ja opisao moja iskustva iz takmičenja u februru mjesecu, treblo bi
mi podosta prostora i vremena. No ja ću se zadržati na posljednjem 2. periodu Activity-ja. Ja sam kao i
svake godine pošao da odradim ovaj cotest. U Gračanici je padala sitna kišica (a kome će naškoditi malo
kišice) i ja sam se uptio na Javor 658 m ASL. Kada sam bio kod Vuzletove farma (oko 500 m ASL) ta kišica je prešla u snijeg. Ali ja se nedam smesti. Nabacim lance i polako prema vrhu. I idem ti ja kad odjedanput
zapadoh u snijeg i moj GOLF ni naprijed ni nazad. Ja izađem napolje i potražim lopatu kod Mujine vikedice
i onda lopataj. Boga mi sam se nalopatao dok moj GOLF konačno nije bio slobodan. Onda fino se okrenem pa onda nazad neobavljena posla. Uz put kupim kilu pečenja da sperem onu gorčinu koja mi se stvorila u
grlu. Eto tako je to bilo. Možda ne bi bilo loše da Brođani svoj termin prebace u 3. period Activity-ja jer je
ove godine termin 17.03. bio slobodan! Ja to onako, samo predlažem, jer mi iz Bosne ćemo ipak imati u
martu bolje vrijeme nego u februaru mjesecu, a to je i prilika da možemo izači na neko brdo pa da se
takmičimo. Molim i organizatora da razmisli o ovom prijedlogu i da nas Bosance učini sretnim. Neću da insistiram jer vjerovatno Radio klub iz Broda ima svoje planove, ali samo da ljudi razmisle. Ja toliko.
Mnogo uspjeha svim takmičarima u posljedna 2 perioda i da postignu što bolje rezultate i što veće QRB-ove.
73, Nedim E74G