Želio bih na TV rotator tipa AR303 (nosivost 50 kg) postaviti mali vertikali stack od 2x6 el za 2m na razmaku od 220 cm, a s antenama dužine 2m. Procjena je da bi ukupna masa antenskog sustava s kabelima iznosila oko 4 kg.
Zanima me ima li kakvih iskustava u korištenju nečeg sličnog, jer moje iskustvo s EF210 koja je duga 540 cm kazuje da tako duga antena prilično opterećuje rotator pri bočnim udarima vjetra i s vremenom plastični zupčanici popuste i rotator postane neupotrebljiv.
HELP?
Evo ako ja mogu bar malo pomoc dragome susjedu

.
Ovaj omiljeni

rotor koristin XX godina , doduse s laganin i ne dugim antennama.Radi za 5 iako ne uljeva bas neko povjerenje.Do sada nikavih kvarova osim "pasajica" koje je pojela ruzina i one manzetne koja se raspala od UV
zracenja 
!
Sta se tice stack-a , . . . prije desetak godina ima sam 2X7 el. DL6WU na horizontalnome stack-u , .. razmak skoro 3m a cijevi i ona kolina za spajanje se bile vodovodne

.
Bilo je sve to skupa dosta tesko (neznam koliko - nisan miria) ali je problem rjesen ( u
BOBIS-a 
tako da je stavljen lezaj koji je sluzia samo da cijeli , amo rec sistem, neide ljevo-desno i da ne pati rotor - lezaj nije bia rastertni!
To je sve skupa vrtilo dobre 4g. bez ikakvih kvarova , . . posli su apetiti narasli

pa je sistem skinut.
Eto , nadam se da sam te bar malo ohrabria !
U prilogu slika , nije bas najbolja ali je napravljena prije
digitalnog doba . . .
73 PJT