Imao sam najbolju zelju odraditi barem dva sata u natjecanju ali na kraju je sat i dvadeset minuta bilo sve.
Nakon sto sam dosao na lokaciju, JN75BombaAtomica, zasjeo sam u hlad pod
barac (od Terana) mozak na rezervu, pogled prema Rt kamenjaku i dalje prema platformama Ivana te prema pucini.
Onda je na stol dosao rucak, koji sam pokusavao odbiti pravdajuci se natjecanjem ali niks, tako da se dobro pojelo i sve sta slijedi.
Nakon toga se montirao antenski sistem (2el. yagi) na dvije cijevi od suncobrana bricvrcene za
barac sa elasticnom treger trakom, i pripalio glvni i jedini primopredajni sustav podesen na najvecu snagu (FT-817d).
Nakon toga sam pripalio Tucnak2 na Linuxu i krenuo u pohod.
Iako je bilo vec 13 sati i propagacija je pala uspjelo se cuti i odraditi par interesantnih polja i qso-a, JN52, JN40, JN42 i onoga iz JN73...
Onda sam si priustio sadomazo tretman i spojio se na KST chat preko malog Sony Experia telefona, pratiti poruke na malom ekranu je bilo too much, u dvije rijeci = Acid House.
Naravno, javljali su mi se poznanici i pitali: Sta radim na, za mene dugim valovima, hehehe, susjedi Mikrovalci...
Podjelilo se nesto bodova i gotovo.
Vise sam slusao, manje pozivao i malo pratio rad nekih postaja.
I dalje se kod pojedinih postaja naslucuje pristup tko nabije - taj dobije, gdje jednostavno pozivaju kilowatima u svim smjerovima a slusaju samo jedan, rekli bi u zargonu ,ne cuju jedan k...c, ali dobro, svatko ima svoju zabavu, ali njihova remeti ostalu.
Izuzetno mi je drago da "Alpski Bosanci" nisu imali takav pristup, culi su moj poziv iz prve, mada im signal nije bio uopce jak, naravno zbog moje lokacije gdje sam bio zatvoren u smjeru sjevera. Adi, ona tvoja kutija sta salta antene na prijemu dobro radi, svaka cast. Nadam se da cete zauzeti prvo mjesto, sto je lako moguce po prijavljenim rezultatima, stvarno dobar score, respect. Iz vase statistike se vidi puno, natukli preko 350 DL, zavidan broj 9A, iznenadjujuce velik broj YU i iznenadjujuce mali broj I postaja... mislim da ste mobilizirali sve OE postaje koje imaju SSB :-)
Eto, to bi bio moj rezime natjecanja u kojem mi je ODX 622 Km sa postajom u JN40 na IS0, zahvaljujuci S59DGO, TNX decki.
Naravno, kao i uvijek, sve ovo je dokumentirano tonskim zapisom, pa oni koji se zele cuti nek posalju upit

pozz
QV