UKV natjecanja > Croatian 50/70 MHz contest

Croatian 50/70 MHz contest 2013

(1/5) > >>

9a2vx:
Evo nam našeg 50 MHz kontesta i dokaza apsurda.
Prošle godine sam predlagao da se onspoji s IARU 1.reg 50 MHz, ali nema šanse.
Što se dogodilo? Pa opet ništa. Imamo tri istovremena kontesta međusobno potpuno nepovezana, a preklapaju se po vremenu i vikendu.
Jedmo jako UKV ( međunarodno ) natjecanje povezano s našim ljetnim kupom je SUPER kombinacija. No istovremeno se pojavljuje ZG FM kontest. Iz prošlogodišnjeg iskustva u prvom periodu upitno je da čovjek izgubi 24 sata za dvije veze na FM, i uz to se pojave tri-četiri postaje iz Zg.
Šlag na kraju: 9A 50/70MHz. Ma ljudi, ako smoo UKV-jaši i ako pokušamo raditi u jednom kontestu, pitam se, pitam zko će raditi u drugom UKV kontestu. ( Dakle na 50 ili oni koji imaju transverter na 70MHz) ????
Ili da pojasnim pitanje odgovornima
1. Ako sam radio u zimskom kontestu s generalnim plasmanom, ako sam radio u proljetnom UKV kontestu, hoću li raditi i u ljetnom ili ću se prebaciti na 9A 50MHz ( jer za to imam uređaj).
2. Zašto ne stavimo u 9A Activity 50 MHz / 70 MHz pa će biti interesantnije?
3. Zašto taj kontest nismo spojili u 50 MHz IARU 1 reg?
4. Zašto ne stavimo taj kontest kada je aktivnost i utorkom: Tuesday 1900 - 2130
RSGB 50 MHz UKAC, odnosno The 50MHz Open - Cumulative Contest od 1700 - 2100 također utorkom?

Uostalom, što se ja miješam, ali mi je žao što neću moći raditi na 50 MHz

Svima LP  Zvone

9a5st:
A moglo se stavit 50&70 MHz u naše kupove!
Jesu li VHF bandovi ili ne?
Bitno da ima 47GHz!
Ovako imaš IARU 6m i 9A 50/70 ctest i finito !
73
9A5ST

9a2vx:
E moj Zeky!
U ovom slučaju moram odabrati 432 MHz / 1296 MHz za klub ( 9A5G). Netko drugi će 144, a 50 će čekati IARU kako smo ga i radili. 70 MHz će čekati neki transverter pa onda budemo vidjeli...
9A FieldDay KV, 9A 50 / 70 itd će čekati dok ne bude mladih snaga... možda za nigdarjevo HI!
Pozdrav u Split! Goga sam radio na 70 cm u lipnju, pa se možda i mi čujemo...

73 Zvone

9a7dx:
Slažem se sa 5st i 2vx u tome da je  ovo natjecanje u sadašnjem obliku promašen slučaj.

Prošle godine radili smo kao 9a5y i ukupno napravili 98 veza, što i nije loše ali bile su UFB prilike pa smo nažicali ljude # . Od toga 77 staniica nam je dalo broj manji od 5, a 30ak od njih 001 što jasno govori da nema baš ljudi koji rade "ozbiljno".

Ovi prijedlozi što je dao 2VX, da se natjecanje održava kumulativno za vrijeme RSGB 50 MHz UKAC i 50MHz Open Contesta utorkom ili u sklopu 9a Activitya nisu loši. Ali se ne slažem da bi 9a 50/70 trebalo spojit s IARU 6M ! U tom bi slučaju ostali na jednom natjecanju na 6m u godini, a to nije dobro.

Po meni nije loša opcija ni da se nadnevak natjecanja prebaci za vikend kad je CQ WW VHF (3. puni u 7. mj.) uz nužnu izmjenu pravila. Time bi se potakla aktivnost 9A stanica i ovih okolnih zemalja u ovom svjetskom contestu pa bi se i za nas malo šire čulo. Ipak smo sad dio EU zajednice hehe, pa ajmo se družit s njima u nekom contestu koji i oni rade, a ne ovako posebno sami za sebe :p

U svakom slučaju nekakav oblik domaćeg natjecanja na 6m treba zadržati ! Nije fora da na 2m & više ima natjecanja ko' u priči a na 6m nijedno. Možemo imati bolji contest na 6m od ovog sad to je sigurno. Stvarno nebi bilo loše ozbiljno razmislit o nekim promjenama za iduću godinu.

Tu prvenstveno mislim na 50 MHz jer na 4m nisam ni radio, ali pretpostavljam da je aktivnost slična kao na 6m. Mi ćemo se vjerovatno pojavit i ove godine, al da s nekim veseljem čekamo contest, baš i ne :p

 Sretno onima koji će bit na 2m i više, vama će bit puno zanimljivije

73's, Vedran

 

9a6c:
Sve je relativno...Ja bi ostavio 6m kao kategoriju koja je i prije bila u HLJK, a 50-70 parkirao u neki drugi termin. Moja iskustva sa 6m u Tesli su odlična - tri puta sam bio prvi ;D U tom terminu ima dosta FD nacionalnih contesta i dežurnih ovisnika pa se uvijek dosta uradi. A ako nema prilika, onda ih nema... tu pomaže KST chat i tropo. Padali su i USA momci...

Poanta 50-70 contesta bi treba biti da bude poseban i specifičan, a ne da se copy-pejsta s nekim drugim contestom.

Nesretna je okolnost što je IARU pomaknuo svoj contestu u pretrpani termin ALPE ADRIA contesta, a HRS ugasio 6m kategoriju u HLJK i 50-70 parkirao u svibanj kad u pravilu nije bilo prilika.

Možda bi kao poticaj aktivnosti zbilja valjalo dodati ovo i na Activity pa kako bude. Dva pehara manje ili više, s tim bude u 6 perioda, nema puno smisla tuliti u siječnju na 6m.Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju