Adi, to su chopy rucice - made in Slovenia...

Da, definitivno cu za vrijeme kontesta prestati prostituirati preko KST chata, ovo je bilo too much. Zamislite situaciju na portable, vrh brda, iznad glave komercijalni ant sustav sa 1kw na 100mhz, polje ogromno, signal mobitela svakakav a ni sam ne zna koju bi baznu odabrao. Onda na taj mali ekran andorid telefona treba citati i pisati poruke, kao prvo toliko poruka je bilo da u jednom paketu kad se objave ni ne stignu na ekran...

Mislim da bi trebalo napraviti neki drugi sustav, gdje ce se postaja samo prijaviti, obznaniti svoju aktivnost i napisati maximalno 20 znakova i ta se info nece mijenjati tijekom kontesta.
144.390 je jos uvijek ufb rijesenje...
Susjedi iz Italije vec nekoliko mikrovalnih natjecanja prakticiraju jednu korisnu akciju.
Odabrana ekipa se popne na cca 1500m sa svima bandovima od 23cm do 76ghz i na dispoziciji su svim I postajama tako da svi mogu testirati i provjeriti svoje gradnje i opremu.
U vecini slucajeva, tek kad se svi izredaju i medjusobno odrade na svim bandovima onda mi mozemo pokupiti mrvice sto stignemo.
U svakom slucaju korisna, steta da taok nema u svakoj drzavi po neka ekipa...
QV
Naravno za vrijeme rucka, gotovo je nemoguce naci I stanicu na mikrovalnom bandu