PRAVILA ZA NATJECANJE "IARU I. REGION UHF/SHF CONTEST"
SUDIONICI - Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju sve licencirane radiopostaje iz I.regiona IARU-a.
- Natjecatelji u kategoriji "Više operatora" moraju rabiti samo jednu pozivnu oznaku tijekom natjecanja.
- Natjecatelji moraju raditi prema propozicijama natjecanja i u duhu hamspirita, te se strogo pridržavati odredaba o snazi predajnika na pojedinim frekvencijama, a u skladu sa zakonom o telekomunikacijama pojedine zemlje.
KATEGORIJE
Na bandovima od 432 MHz do 10 GHz (uključujući i taj band)
· I - Jedan operator (bez asistencije drugih, koristeći se isključivo svojom
osobnom opremom i antenama, radeći s bilo koje lokacije)
Ovo stoji kod nas na webu...ajde, nije vlastita, neg oosobna, ok ok ok...
za HLJK formulacija je malo drugačija:
JEDAN OPERATOR (Postaju poslužuje jedan operator. Bilo kakova pomoć u radu na stanici, okretanju antena, vođenju LOG-a i sl. svrstava postaju u kategoriju više operatora)Možda je sazrelo vrijeme da se pravila malo pretresu, usklade ili dopune, ali ima ko o tome misli i ne spava radi toga, znam ja...
Ovo za snagu ne znam, ako dobro pamtim, naš Pravilnik o ARP snagu predajnika definira na izlaznom konektoru predajnika/pojačala, a posebne uvjete postavlja u naseljenim mjestima, u što se ne broje portabl aktivnost i ruralna područja , ali ima ko će sad odma puknit link na član zakona pa mi se nedan iti gledat, znam da je čovjek u pravu.
S druge strane, ako ćemo se pravit pametni - ko može izmjerit gain antene? S tih 600W ERP bi se da izvineš mogao obrisati tamo gdje te sunce nikad ne vidi. Ni u čuveni R2 se s tim qrp-om ne ulazi! Moš ti imat 100 el, ali ako su nevaljali...
Je nan lipo, a