9A4QV/p ekipa u sastavu 9a4wy i 9a4qv se dobro zabavila i uspjela je odoliti svim nadobudnim planinarima i znatiželjnicima koji su "bombardirali" ekipu sa svim mogućim pitanjima.
O tome bi se mogao jedan poseban post napisati, uglavnom, službeno za sve radoznale mi smo glumili internet caffee ali telegrafijom i to na vrh Velebita

Uz sat vremena kašnjenja na početku i dva sata ranijeg završetka uspjeli smo odraditi cca 115 qso-a sa 5w iz FT-817d i 2x5el.yagi. Akumulator nije ni osjetio da smo ga tlačili tih 6 sati (tnx to Kiko).
Evidentno je bilo: mali broj 9A postaja, prosječne propagacije, nepoštivanje preporuke za qro i qrp dio banda, ležerna atmosfera na bandu.
Pokazalo se da je poklapanje sa OK QRP contestom pravi pogodak jer su OK postaje sa lakoćom primale moj qrp signal a dosta ih se javljalo i na nas cq poziv. Očigledno da je temperatura banda i qrm daleko niži u tom dijelu Europe naspram "hard core" natjecanja gdje se lože kilowati i hrpe aluminija u svim smjerovima.
O smetnjama neću pisati, koga zanima ta problematika, neka se informira na ARI Fidenza gdje su se dobro zakrvili, spominju se i naše postaje u tom kontekstu, ali cu reci da je bilo i prekrasnih trenutaka gdje se cuje samo lagani, nizak šum banda i onda je to prava milina, užitak za raditi...
Nažalost uvijek određena (kažu redovito ista skupina) sa prljavim signalima pokvare zabavu većini.
Kako tome stati na kraj vječno je pitanje ali mislim da bi organizacija ukv qrp natjecanja pokazala da se skoro pa isti rezultati mogu postici i sa malim snagama. Prva mjera bila bi zabrana emitiranja sa više antenskih sistema u vise smjerova istovremeno. To bi upola smanjilo nepotrebne smetnje na bandu.
Sve u svemu jedan odličan izlet na Velebit uz uvijek novo iskustvo...
QV