Pozdrav,
Moja aktivnost se svela na nedjeljni izlet u lokator jn74bx i to od 12:30 local do 15 minuta prije kraja natjecanja, dakle nekih 3 sata sa parkiralista na Skitači i 12V bateriju.
Podijeljeno je nesto bodova i napravljeno par zanimljiv QSO-a..
- 144 MHz - FT-817d i 5/8 vertical za 144.390 microwave talk back (bolje je radilo 10ghz nego 2m :-) nil ctest QSO
- 1296 MHz FT-817d i 25el loop 1w transveter - par lokalnih qsoa sa S5 i I postajama, cuo negdje iz brda i Pazinjane, 9A1CBM sorry guys, slusao sam vas na krivoj IF, dakle transverter radi na IF432 a ja vas cuo cak na 144, to znaci da ste imali jak signal a kod mene leakeage L.O. iz nekog stupnja ciji harmonik stigne do 1152 i to se mijesa sa 144 i tako sam vas i cuo. Onda znate koliko ste imali jak signal, next time.....
To je problem kad ide one man band u portable a bandova i transvertera vise nego prsta na ruci :-)
- 10368 MHz FT-817d i transverter 200mW 60cm dish - par standardnih I postaja sa "telephone quality" signalima do kraja skale, par S5 postaja sa odlicnim signalima i highlight banda je bio 9A1CBM. Easy qso 2xssb sa signalom i do s7 na s-metru. Poznata i vesela modulacija 9A2WA. Drago mi je da se napokon i prema jugu okrecu postaje. Oprema radi bolje nego propagacije :-)
- 24048 MHz FT-817d i transverter 280mW 32cm dish - 2x ssb qso sa IW6CVN/6 qrb 168km, cisto da podebljam onaj qrb koji sam do sada imao na stolu u shacku :-), ne znam je li ovo 9A qrb record ili se moram popeti na Ucku da to jos podebljam :-) S obzirom na visoku vlagu u zraku i qso preko mora, ufb qso.
Sve u svemu: kontest na staru 12V bateriju (ex 9A3NC Peugout 307), suncobran koji bi vjetar odnio svaki moment, smjeranje antene okoxPi, ON4KST chat preko mobitela koji radi pa ne radi uz sve GSM, EDGE, 3G, 4G,HDSPA = all made in China :-) sunce koje prži nemilice, not bad
QV