Autor Tema: Poruka za 9a2wa  (Posjeta: 2414 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a2sd

 • Jr. Member
 • **
 • Postova: 51
  • Profil
Poruka za 9a2wa
« : 26. Srpanj. 2011, 22:25:23 »
73 Mike!
Molim te za odgovor da li si u zadnjem periodu 9A Activity contesta radio sa 9a4v (jn95it).
Robot mi je brisao tu vezu s objašnjenjem da je pogrešno primljen pozivni znak, a ja mislim da me ove moje stare uši još dobro služe i da je veza ispravna.
Hvala za bodove i do slušanja u narednim contestima!
Jim/9a2sd

Offline 9A2WA

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 526
 • Split,Hrvatska JN83FM
  • Profil
  • 9a2wa HAM
Odg: Poruka za 9a2wa
« Odgovori #1 : 27. Srpanj. 2011, 07:48:36 »
Stare uši su još dobre i promoviran ih u DX uši  ;D
Dobro si dolazio iako je cila BiH između ,pa još nešto naših brda ,pa još i moja zgrada u tvom smjeru ,a antena je bila okrenuta na zapad u more ???
Potvrđujem vezu !
Čujemo se opet ,ako antene okrenete ka jugu 8)
Odlično sam čuo i 9A1N  i 9A1CMS ali oni nisu mene :-\ :'(
73 Mike 9A2WA 8)
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

Offline 9a2sd

 • Jr. Member
 • **
 • Postova: 51
  • Profil
Odg: Kratki osvrt na temu
« Odgovori #2 : 28. Srpanj. 2011, 13:17:50 »
Opet "nestrpljivi" bundžija Jim pozdravlja sve koji se uključuju u ovu, od mene neočekivanu "frku", koja se naglo stvorila iz bezazlene stvari i koju uopće nisam očekivao.
Prije svega, uopće nisam "nestrpljiv" jer sam, kako sam već i napisao, u mirovini i imam relativno dosta slobodnog vremena i strpljenja. Vrlo dobro Krešo znam da su objavljeni rezultati 7. perioda 9A Activityja NESLUŽBENI kao što i na njima piše (za one kojima to možda promakne), a kao višegodišnji neslužbeni "KV i UKV menager RK Đakovo" i pisac propozicija, obrađivač logova i "robot" odumrlog natjecanja "Đakovački vezovi" na KV i UKV u doba kad nisam ni čuo za postojanje robota imam podosta iskustva u radu oko obrade kontest logova i rada u natjecateljskim komisijama ne samo mog bivšeg kluba (od ove sam godine član RK "Josipovac" 9a1crj), nego i u HRS-ovim komisijama za UKV pod palicom 9a1aa i 9a4fw. Ne želim se ničime hvaliti niti reći da sam bezgrješan i da nikoga nisam oštetio za pokoji bod (sigurno nije bilo namjerno), ali mogu reći da za taj svoj posao koji je "krvav" jer nikad nisam imao pomoć robota niti bilo čiju, nisam nikada niti pomišljao tražiti neki honorar, dnevnice, plaću ili bilo kakvu materijalnu niti nematerijalnu korist. Radio sam kako sam znao i umio, a ne znam niti za jednu žalbu na objavljene neslužbene i službene rezultate natjecanja koja sam osobno obrađivao. Dakle, Krešo, tu smo u potpuno istom položaju "entuzijasta" koji je radio posao koji nitko nije htio ili želio raditi, a ja sam ga radio jer sam bio mišljenja da mi je pametnije prihvatiti se posla sam, nego da rezultati natjecanja budu objavljeni sa zakašnjenjem ili ne daj Bože, da uopće nikad ne budu objavljeni, a sudionici natjecanja (među kojima sam i ja bio) su uložili vremena, truda, pa i novaca za penjanja na "čuke" i tome slično. Pojavom robota bio sam oduševljen i ako neki misle da želim povratak na "ručni rad" imaju krivi dojam i nisu me razumjeli. Dapače, kao što netko u komentaru reče, sretni smo da imamo robija koji odradi u vrlo kratkom roku neke poslove za koje se ranije trebalo danima i tjednima "crnčiti". Želio sam samo ukazati na sitni detalj koji vjerojatno kreatori robija nisu predvidjeli, a koji na kraju krajeva može "administrativno" riješiti pitanje eventualnog pobjednika nekog natjecanja zbog jedne jedine sporne veze ako je razlika sitna. Mišljenja sam da svi moramo biti ravnopravni i, po mogućnosti, bez intervencija administratora u slučaju žalbi i propusta jer time samo gubimo vrijeme i energiju uzalud. Dakle, ne mogu tražiti "bezgrješnog robota", nego samo mogućnost nadgradnje istoga u cilju RAVNOPRANOSTI svih sudionika u natjecanjima, a ne ono "napiši mail administratoru i on će intervenirati i vratiti bodove piscu maila", a što je s onima koji nisu napisali mail, njih tko šiša, zašto se nisu žalili?
Da rezimiram, ne želim stvarati neke pristalice Kreše ili Jima kao dviju suprotstavljenih strana (nikakve "strane" i podjele mi nisu uopće pale na pamet) i podjele na pristaše ove ili one strane jer nas radioamatera i tako ima malo u RH, pa nam samo trebaju neke svađe i prepucavanja pa da nas bude još manje nego sad. Svjedok sam da se ljudi u mojoj okolici "penju" na više opsege, ostvaruju izvanredne rezultate i drago mi je da je to tako jer se ipak budimo iz neke učmalosti i bezvoljnosti, antene se ipak sve više okreću "prema doli" kako kaže Mike i radioamaterizmu kao hobiju koji je bio u jakom opadanju ili stagnaciji mislim da ipak počinju dolaziti svjetliji trenuci i omasovljenje, odnosno pomlađivanje kadra što je glavni i osnovni cilj postojanja klubova i HRS-a u cjelini. Svjetli primjer je RK "Osijek" koji entuzijazmom pojedinaca (Koki i Marijan) svojim radom i odvajanjem svog slobodnog vremena odgajaju generaciju izvrsnih mladih ARG natjecatelja od kojih će sigurno netko ostati u klubu i kao operator, to je pravi put.
Još jednom na kraju molim ako se na robotu može nešto učiniti da to neki informatičar pokuša riješiti, a ako ne, onda da se javno kaže NE MOŽE, pa ćemo se pomiriti i s takvom situacijom, jer i to je bolje nego biti bez robota.
73/GL !
Jim/9a2sd

Offline 9A2HM

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Postova: 478
  • Profil
Odg: Poruka za 9a2wa
« Odgovori #3 : 28. Srpanj. 2011, 13:52:15 »
Jime

kao koautor robota mogu reći da je ovo najbolje riješenje za upitne veze, jer ima manje štete nego da sve takve veze prizna, probali smo na početku i tako, ovo je bolje riješenje.
Ponavljam i ovdje, ja kao admin sam upozoren od robota na takve veze i na njih obratim pažnju  ali tek kad se primim posla.

Možemo napraviti to da sumnjivu vezu označimo kao sumnjivu i u korisničkom pregledu ne samo u administratorskom, možda bi to bilo za početak dovoljno.

LP
K
Kreso

Offline 9a6sjz

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 110
  • Profil
Odg: Poruka za 9a2wa
« Odgovori #4 : 28. Srpanj. 2011, 14:05:23 »
Pozdrav!
Moje skromno mišljenje je: ko radi može pogriješiti a ko ne griješi taj ne radi pa bio to "robot" ili osoba. Za popravak grešaka postoji period kada su rezultati neslužbeni i kada se eventualne greške mogu popraviti. To govorim iz vlastitog iskustva. Primjeti sam da sam napravio grešku, javio se i greška je ispravljena. No mislim da će Krešo dograditi sistem tj. "roota" i da se navedene greške neće viš javljati.
Da zaključim "robot" je odličan i podrška Kreši da radi dalje na poboljšanju istog.

73
Zlatko

Offline 9a2sd

 • Jr. Member
 • **
 • Postova: 51
  • Profil
Odg: Rad robota
« Odgovori #5 : 28. Srpanj. 2011, 14:59:30 »
Odlično Krešo!  8)
Zahvaljujem na pojašnjenju i obećavam da s moje strane neće biti više nikakvih javnih ni privatnih kritika na rad robija. Ako budem u dilemi zašto mi je neka veza u natjecanju skinuta odsad slijedi mail na adresu admin i stvar riješena. Drago mi je da smo našli zajednički jezik iako u biti moja namjera uopće nije bila nekoga osobno napadati ni izigravati nekog bezgrješnika jer takvih nema niti će ih biti.
73 svim kontesterima, čujemo se u KV i UKV kontestima.
P.S. Ne zaboravite okretati antene u UKV natjecanjima put istoka jer je pojačana aktivnost postaja ne samo iz Slavonije i Baranje, nego iz YU, YO, LZ, UR, ER ...

Offline 9a4wt

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
Odg: Poruka za 9a2wa
« Odgovori #6 : 28. Srpanj. 2011, 22:43:03 »
Ovaj brkati iz Splita stalno pravi frku ja bi ga tjera da postavi antenu a ne da radi na gromobransku traku.

73
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater