Generalno o forumu > Prijedlozi & pitanja

Poruka za 9a2wa

(1/2) > >>

9a2sd:
73 Mike!
Molim te za odgovor da li si u zadnjem periodu 9A Activity contesta radio sa 9a4v (jn95it).
Robot mi je brisao tu vezu s objašnjenjem da je pogrešno primljen pozivni znak, a ja mislim da me ove moje stare uši još dobro služe i da je veza ispravna.
Hvala za bodove i do slušanja u narednim contestima!
Jim/9a2sd

9A2WA:
Stare uši su još dobre i promoviran ih u DX uši  ;D
Dobro si dolazio iako je cila BiH između ,pa još nešto naših brda ,pa još i moja zgrada u tvom smjeru ,a antena je bila okrenuta na zapad u more ???
Potvrđujem vezu !
Čujemo se opet ,ako antene okrenete ka jugu 8)
Odlično sam čuo i 9A1N  i 9A1CMS ali oni nisu mene :-\ :'(
73 Mike 9A2WA 8)

9a2sd:
Opet "nestrpljivi" bundžija Jim pozdravlja sve koji se uključuju u ovu, od mene neočekivanu "frku", koja se naglo stvorila iz bezazlene stvari i koju uopće nisam očekivao.
Prije svega, uopće nisam "nestrpljiv" jer sam, kako sam već i napisao, u mirovini i imam relativno dosta slobodnog vremena i strpljenja. Vrlo dobro Krešo znam da su objavljeni rezultati 7. perioda 9A Activityja NESLUŽBENI kao što i na njima piše (za one kojima to možda promakne), a kao višegodišnji neslužbeni "KV i UKV menager RK Đakovo" i pisac propozicija, obrađivač logova i "robot" odumrlog natjecanja "Đakovački vezovi" na KV i UKV u doba kad nisam ni čuo za postojanje robota imam podosta iskustva u radu oko obrade kontest logova i rada u natjecateljskim komisijama ne samo mog bivšeg kluba (od ove sam godine član RK "Josipovac" 9a1crj), nego i u HRS-ovim komisijama za UKV pod palicom 9a1aa i 9a4fw. Ne želim se ničime hvaliti niti reći da sam bezgrješan i da nikoga nisam oštetio za pokoji bod (sigurno nije bilo namjerno), ali mogu reći da za taj svoj posao koji je "krvav" jer nikad nisam imao pomoć robota niti bilo čiju, nisam nikada niti pomišljao tražiti neki honorar, dnevnice, plaću ili bilo kakvu materijalnu niti nematerijalnu korist. Radio sam kako sam znao i umio, a ne znam niti za jednu žalbu na objavljene neslužbene i službene rezultate natjecanja koja sam osobno obrađivao. Dakle, Krešo, tu smo u potpuno istom položaju "entuzijasta" koji je radio posao koji nitko nije htio ili želio raditi, a ja sam ga radio jer sam bio mišljenja da mi je pametnije prihvatiti se posla sam, nego da rezultati natjecanja budu objavljeni sa zakašnjenjem ili ne daj Bože, da uopće nikad ne budu objavljeni, a sudionici natjecanja (među kojima sam i ja bio) su uložili vremena, truda, pa i novaca za penjanja na "čuke" i tome slično. Pojavom robota bio sam oduševljen i ako neki misle da želim povratak na "ručni rad" imaju krivi dojam i nisu me razumjeli. Dapače, kao što netko u komentaru reče, sretni smo da imamo robija koji odradi u vrlo kratkom roku neke poslove za koje se ranije trebalo danima i tjednima "crnčiti". Želio sam samo ukazati na sitni detalj koji vjerojatno kreatori robija nisu predvidjeli, a koji na kraju krajeva može "administrativno" riješiti pitanje eventualnog pobjednika nekog natjecanja zbog jedne jedine sporne veze ako je razlika sitna. Mišljenja sam da svi moramo biti ravnopravni i, po mogućnosti, bez intervencija administratora u slučaju žalbi i propusta jer time samo gubimo vrijeme i energiju uzalud. Dakle, ne mogu tražiti "bezgrješnog robota", nego samo mogućnost nadgradnje istoga u cilju RAVNOPRANOSTI svih sudionika u natjecanjima, a ne ono "napiši mail administratoru i on će intervenirati i vratiti bodove piscu maila", a što je s onima koji nisu napisali mail, njih tko šiša, zašto se nisu žalili?
Da rezimiram, ne želim stvarati neke pristalice Kreše ili Jima kao dviju suprotstavljenih strana (nikakve "strane" i podjele mi nisu uopće pale na pamet) i podjele na pristaše ove ili one strane jer nas radioamatera i tako ima malo u RH, pa nam samo trebaju neke svađe i prepucavanja pa da nas bude još manje nego sad. Svjedok sam da se ljudi u mojoj okolici "penju" na više opsege, ostvaruju izvanredne rezultate i drago mi je da je to tako jer se ipak budimo iz neke učmalosti i bezvoljnosti, antene se ipak sve više okreću "prema doli" kako kaže Mike i radioamaterizmu kao hobiju koji je bio u jakom opadanju ili stagnaciji mislim da ipak počinju dolaziti svjetliji trenuci i omasovljenje, odnosno pomlađivanje kadra što je glavni i osnovni cilj postojanja klubova i HRS-a u cjelini. Svjetli primjer je RK "Osijek" koji entuzijazmom pojedinaca (Koki i Marijan) svojim radom i odvajanjem svog slobodnog vremena odgajaju generaciju izvrsnih mladih ARG natjecatelja od kojih će sigurno netko ostati u klubu i kao operator, to je pravi put.
Još jednom na kraju molim ako se na robotu može nešto učiniti da to neki informatičar pokuša riješiti, a ako ne, onda da se javno kaže NE MOŽE, pa ćemo se pomiriti i s takvom situacijom, jer i to je bolje nego biti bez robota.
73/GL !
Jim/9a2sd

9A2HM:
Jime

kao koautor robota mogu reći da je ovo najbolje riješenje za upitne veze, jer ima manje štete nego da sve takve veze prizna, probali smo na početku i tako, ovo je bolje riješenje.
Ponavljam i ovdje, ja kao admin sam upozoren od robota na takve veze i na njih obratim pažnju  ali tek kad se primim posla.

Možemo napraviti to da sumnjivu vezu označimo kao sumnjivu i u korisničkom pregledu ne samo u administratorskom, možda bi to bilo za početak dovoljno.

LP
K

9a6sjz:
Pozdrav!
Moje skromno mišljenje je: ko radi može pogriješiti a ko ne griješi taj ne radi pa bio to "robot" ili osoba. Za popravak grešaka postoji period kada su rezultati neslužbeni i kada se eventualne greške mogu popraviti. To govorim iz vlastitog iskustva. Primjeti sam da sam napravio grešku, javio se i greška je ispravljena. No mislim da će Krešo dograditi sistem tj. "roota" i da se navedene greške neće viš javljati.
Da zaključim "robot" je odličan i podrška Kreši da radi dalje na poboljšanju istog.

73
Zlatko

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju