Očekivao sam da ćeš se ispričati dečkima iz 9A1CMS... No kao što sam kažeš, kakav si, takav si, ali nemoj suditi sve ostale prema sebi.
Ne lažu baš svi. Ham spirit ipak (za nevjerne Tome: tu i tamo) postoji.
CUL
P.S. Pošto nema odgovora, uzimam si pravo editirati ovaj post poslan u 11:17 i nadodati što sam propustio u prvom mahu (opravdane) ljutnje, ali treba kazati.
Još uvijek ima ljudi koje vole "lotati", napraviti novi uređaj i testirati ga bez obzira na contest rezultate i eksperimentirati. Na svoje uši sam se uvjerio što znači 200mw transverter na anteni naprama 10w uređaju na kraju 20m (prilično) dobrog kabla.O prijemo da i ne pričamo... Ali, kad tamo... ako napišeš s čim radiš, ispada (valjda od strane autoriteta koji su u stanju procijeniti da je to nemoguće) da lažeš. Ali, pazi sad... tu i tamo takve ekipe postižu i rezultate i osvoje poneki pehar ...
Da se odmah razumijemo, 9A1CMS ekipa ima stil rada dijametralno suprotan mojoj filozofiji rada u kontestima. Dok sam ja pobornik dobre organizacije, rasporeda operatora, team leader-a itd... oni vole izlet na lokaciju, roštilj, pivo i dobro vino (da nebude zabune, i ja volim isto). A vole i raditi za stanicom i uraditi dobar dx, a rezultat u ctest-u im nije prvi cilj. No nije to sve. 9A4RJ, Pepi, voli eksperimentirati, sklapati nove uređaje, testirati... I to je njegov cilj u radio-amaterstvu. Lijep i vrijedan cilj gdje je jako puno postigao. Ova ekipa nikad neće frizirati log ili (namjerno) prijaviti bilo koji lažni podatak. Dapače, ne mogu se sjetiti kolliko puta su "popušili" bodove zbog nekih nedosljednosti koje su se lako mogle izbjeći (prepisivanje log-a s papira u comuter itd.). Ako i uz tako "relaksiran" rad 9a1cms, neki koji su iza njih se osjećaju pogođenim, onda je ipak problem u njihovom radu a ne u 9a1cms. Uz sve mane koje sam nabrojio ekipi, nikad mi neće biti žao kad sam radio kao dio 9a1cms team-a. A Kreši, s obzirom na funkciju koju obavlja, debelo zamjeram prilično olake sudove.