Autor Tema: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?  (Posjeta: 14713 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A1Z

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 908
  • Member of 9A1CAL, 9A1CMS radio club
    • Profil
    • 9A1Z HOME PAGE
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #60 : 28. Studeni. 2011, 07:34:07 »
Znam kako je to .. zbog male žaruljice potrebno sve raskopati. Zato ja sad sve zamjenjujem s LED-om čim se probijem do neke  žaruljice.

73s de Luci
Luci, 9A1Z

Offline 9A2WA

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 509
  • Split,Hrvatska JN83FM
    • Profil
    • 9a2wa HAM
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #61 : 28. Studeni. 2011, 14:02:46 »
Pozdrav !
Evo profi lambda /4 kratkospojnik za 900 MHz......
Kod mene je to izdržavalo uz dobro uzemljenje direktni udar groma u antenu 8)
Ovaj nosić to je kratkospojnik srednjeg izvoda na masu ( za tu frekvenciju to je VF izolator).
Može se odviti i istokariti za druge frekvencije  ;)
73 iz Splita
Mike




Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

Offline 9A3LI

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 329
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #62 : 28. Studeni. 2011, 14:51:20 »
hehe
samo su ti konektori malo "vodovodni"
 ;)
to, je to!
Naravno, za sve je ipak najbitnije dobro (dobro) uzemljenje.
 :)

Offline 9A3GE

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1944
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #63 : 01. Prosinac. 2011, 17:35:34 »
Evo ga ! Icom-u urađena interfaca te ptt ...momentalno je spojena na mic ulaz gdje se nalazi i izlaz za zv. te ptt...te je under test via Moon....signal -šum je izvrstan.....juče testiran sa Gary-em KB8RQ ....SA lna signal je -14 a bez Lna -22 uz degrd. od -4...nije loše a ? Nego Glavni Babo Natale from Miken poslao je pa svom pobočniku Darku hrpu materijala za nas te je danas komercijalist Zlatko dostavio amo....svega i svačega....korisnog ! Kako ti zgleda je dole ! M.
Martin 9A3GE

Offline 9a6sjz

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 110
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #64 : 31. Siječanj. 2012, 09:09:42 »
Pozdrav kolege!
Prije par dana nabavio sam filter yf-122s ssb za moj ft897 i ugradio ga ali nije u funkciji odnosno kad ga ukljućim uređaj je gluh ali nema ne samo prijema nego ni predaje. Molim za pomoć ako netko ima iskustva s ovim filterom. U uputstvima je jako šturo o tome.
Zahvaljujem
73

Offline 9A3LI

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 329
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #65 : 31. Siječanj. 2012, 09:27:04 »
Znam kako je to .. zbog male žaruljice potrebno sve raskopati. Zato ja sad sve zamjenjujem s LED-om čim se probijem do neke  žaruljice.

73s de Luci
Hmm
Isprobao i nisam zadovoljan.
Žaruljica ima "širi kut zračenja" pa lijepo pokrije cijeli displej dok LEDica obasja samo dio displeja.
Kakve LEDice ti koristiš ?

Offline 9a5cw

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1078
  • ?a bališ?
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #66 : 31. Siječanj. 2012, 10:35:38 »
Pozdrav kolege!
Prije par dana nabavio sam filter yf-122s ssb za moj ft897 i ugradio ga ali nije u funkciji odnosno kad ga ukljućim uređaj je gluh ali nema ne samo prijema nego ni predaje. Molim za pomoć ako netko ima iskustva s ovim filterom. U uputstvima je jako šturo o tome.
Zahvaljujem
73
Bok, nisam siguran ali na vecini novih uredjaja nakon ugradnje moras softwareski unutar samog uredjaja u meniju podesiti filter koji je ugradjen, npr. kod IC706xx nakon ugradnje ides u service mod i podesis novi filter, vjerujem da je nesto slicno i kod ovog uredjaja. Kod mog prilikom paljenja uredjaja drzis odredjenu tipku za ulazak u service mod.
Pogledaj ovo: http://www.ad6a.com/FT817_CWfilterinstall.html
73

p.s. nadam se da je pomoglo...
« Zadnja izmjena: 31. Siječanj. 2012, 11:04:48 9a5cw »

Offline 9a4wy

  • Newbie
  • *
  • Postova: 28
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #67 : 31. Siječanj. 2012, 11:56:08 »
Pozdrav kolege!
Prije par dana nabavio sam filter yf-122s ssb za moj ft897 i ugradio ga ali nije u funkciji odnosno kad ga ukljućim uređaj je gluh ali nema ne samo prijema nego ni predaje. Molim za pomoć ako netko ima iskustva s ovim filterom. U uputstvima je jako šturo o tome.
Zahvaljujem
73
Bok, nisam siguran ali na vecini novih uredjaja nakon ugradnje moras softwareski unutar samog uredjaja u meniju podesiti filter koji je ugradjen, npr. kod IC706xx nakon ugradnje ides u service mod i podesis novi filter, vjerujem da je nesto slicno i kod ovog uredjaja. Kod mog prilikom paljenja uredjaja drzis odredjenu tipku za ulazak u service mod.
Pogledaj ovo: http://www.ad6a.com/FT817_CWfilterinstall.html
73

p.s. nadam se da je pomoglo...

ako je FT897 "D" verzija onda sam prepoznaje filter....i to ako je 300hz, 500hz ili 2.3khz...nije bitno u koji slot , i šta ubodeš.
poštuj samo orijentaciju filtera...s jedne strane ima 3 a s druge 4 pina
73...Kiko :)

Offline 9a6sjz

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 110
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #68 : 31. Siječanj. 2012, 13:25:46 »
Trebao bi biti ft897d ali na njemu piše ft897 (na naljepnici sa strane) i prepozna samo kao filter1 i ništa drugo i kad ukljućim postaje "gluh". Možda treba ipak nekakva podešavanja

Offline 9a4wy

  • Newbie
  • *
  • Postova: 28
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #69 : 31. Siječanj. 2012, 13:43:25 »
Trebao bi biti ft897d ali na njemu piše ft897 (na naljepnici sa strane) i prepozna samo kao filter1 i ništa drugo i kad ukljućim postaje "gluh". Možda treba ipak nekakva podešavanja
znam da je moderator tolerantan pa ću nastaviti(offtopic)  ;)
netrebaju podešavanja...mora automatski proraditi i prepoznati filter
1.nađi parametar u meniju "tx if filter" i postavi ga na "CFIL"
2.provjeri da nisu pinovi od filtera savinuti ili možda konektor
3. uđi u onaj "multifunction menu" MFn i tamo mora pisati pod A CFIL i pod B ili C(ovisno u koji slot zabodeš filter) mora pisati 2.3...ako imas samo CFIL pod A onda ti nije prepoznao filter
ajde javi sta se desava
73 4WY

Offline 9a6sjz

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 110
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #70 : 31. Siječanj. 2012, 14:12:14 »
U MNf pod 1 je CFIL u sredini nije 2,3 već FIL1 i desno N/A

Offline 9A3GE

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1944
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #71 : 31. Siječanj. 2012, 15:11:49 »
Šta tu ne valja...? Vako to dođe.....slika 1 položaj filtra....slika 2 filter u funkciji ! Alles clar ? Martin
Martin 9A3GE

Offline 9a6sjz

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 110
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #72 : 31. Siječanj. 2012, 15:31:12 »
Kod mene umjesti (2,3) piše (FIL!) i kad je uključen FT je "gluh" potpuno blokirn. Neznam razlog

Offline 9a6sjz

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 110
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #73 : 31. Siječanj. 2012, 15:32:56 »
Pogledao sam i sl.1, možda filter nije sjeo na mjesto. To ću još provjeriti

Offline 9a4wy

  • Newbie
  • *
  • Postova: 28
    • Profil
Odg: Koju stanicu za 144 i 432Mhz?
« Odgovori #74 : 31. Siječanj. 2012, 18:57:46 »
da nisi savio pin od filtera na uređaju kad si ga ubadao
ako pise fil1 znaci da ne zna koji filter je unutra...ne moze ga prepoznati.
inace filtere prepoznaje tako da ima na pločici filtera otpornik sa kojim dijeli napon za  AD ulaz na MCU.
mozda je taj otpornik puknut(SMD je pa se vrlo lako dešava)

probaj master reset uređaja.
vise neznam sta... :-[ :(
73 .....4WY