Glupo mi je ovdje raspravljati ali nakon svega isprobanog i promjene svih elemenata u TX grani i dalje je situacija ista.
Na testu prije contesta si rekao da je ok kad je IC756proiii i da nema suma kao sa FT1000mp. Tokom contesta je isto bilo vise manje ok dok na kraju ispada da je bilo katastrofa.
I meni šumiš kad okrenem na Slavnik i sve slabije čehe se prima u tvojim TX pauzama. Na 756 se lijepo vidi osnovni signali i širokopojasni šum. Kao šta sam već napisao nama 50% bodova dolazi iz -3db tvog smjera, a tebi u najboljem slučaju 3% iz našeg. 250 deg je bočno na nas i nije mi jasno u koji lobe ti upadamo a da nema barem -20db.
Pa izgleda da si 80 OK i napravio u našim pauzama. Mora, da su bile dugačke te pauze. Na testovima prije takmičenja bilo je dosta normalno, kada je Sanjin barem malo okrenuo antenu sa mene (nemam pojma koliko je to malo).
Ja antenu na 205 deg uopšte ne mogu okrenuti dok si ti na predaji! Zato sam i isključio 12 el. antenu, koja je na onoj strani, gdje se vidi Tićan. Jer 12 el očitno nema dovoljno smjernosti, da bi skinuo šum sa Tićana.
Ako je S50C napravio 3 kom iz JN61 verovatno bi jih mi napravili još više. A nije tu samo JN61. Tu je još nekoliko I4 I5 I6, barem po tvom logu mi fali još 30 italijana, pošto nema razloga, da bi sa Tićana išli bolje nego sa Slavnika.
I ima smisla, da raspravljamo ovde, jer če možda iz toga još neko (barem neko) povuči neki zaključak.
Dobro je, dok raspravljamo. I dobro je, dok isključujem sisteme i smanjujem snagu na izlazu.