Pa dobro Mikulka, dokle ćemo mi koji nismo ništa krivi gledat tvoje slike sa onon iston antenon od sedan elemenata koju san vidija još 1981godine i to no onin istin OG obujmicama od 18 mm? DOKLE?
I odma da kažen, zaista nemam smisla za te priče o smetnjama, jer meni nitko nije smetao, a posebno ne zlosretni OK1NOR koji se dobro bure nadimio na vrhu Biokova. jedva sam ga ulovio u pola conotesta, kolike mi je smetnje pravio.
Ne znam, šta ja znan, nisan ni inžinjer ni magistar (položio samo ONO/DSZ i tehničko crtanje na prvoj godioni FESB...), ali možda smetnje imaju veze s rezultatima mjerenja 2m prijemnika i predajnika kod DFF9IC, gdje je višekratno uslikani IC706 diplomirao sa SUMMA CUM LAUDE u oba slučaja, a posebno kad mu se smanji izlazna snaga, tu je car, kaže SM5BSZ. Znam da je područje faznog šuma terra incognita za veliku većinu nas radioamatorem obichinalis, ali ima tu nešto.
Osobno mislim da je najveći krivac za te smetnje onaj displej na IC706 i duboko sam uvjeren da bi smetnje nestale istog trena kad bi se displej ugasio. A , premda više nego laik i antitalent za tehniku, nekako mi se čini da bi za komforniji rad na 2m u tako paklenom okruženju kakvo je u JN83 puno promjereniji bio kakav stari, avaj i analogni, FT221, FT225 ili TS700G kojih se danas novovjeki znalci olako rješavaju po sistemu daj šta daš pa neka ga voda nosi. Još ako čovjek zna dvi riči engleskog i živi blizu chipoteke, može uz pomoć SM5BSZ čuda napraviti i od stare kante proizvesti više nego solidan uređaj. Ajde, progutao bi i TS711 uz ove spomenute, iako mi nije drag, ima displej...
Mike, prijatelju, stari, ako je samo to u pitanju, evo doniram "pass through" digitalni mjerač frekvencije koji trpi do 25 W RF snage koji se može spojiti na svaki takav del kantinjo, pa nek bar nešto zasvitili na slici. Jes da je proizvođač ALAN, firma ugleda i povjerenja za pririzat žile, ali šta ima veze jesi li 5 kHz doli ili gori? Važno je da je frekvencija oprana PERWOOLOM, tj čista. A najbolji PERWOOL proizvode baćuške, ti bar govoriš ruski ka materinji jezik,a ja mislim da bi 9A7B ekipa bila sretna da još netko smeta u JN83 osim nas.
Jel dogovoreno? GI7B sam dao prije 2 godine, evo dajem i agregat od 2 kW, ako triba, antenu, samo reci...
Ma, u zube ću sve odnt na vrh Kozjaka, ako triba! Nije mi prvi put, samo neka ima cisterna vode u blizini...
A šta je s ostalima, jesam li još kome smetao?
GG