Ostalo > Radio farovi

IDENTIFIKATOR 4x

(1/2) > >>

9a3aq:
Kao pomoć „ovima doli“, izradio sam novi četverostruki identifikator ( poboljšano rješenje prema osnovnoj ideji ? ( ex YU3CT ) za „ južni far <1GHz“ tj, za 6m, 4m, 2m i 70 cm. Staro rješenje identifikatora je već više godina u pogonu i na faru Moslavačka gora.
Pozivni znakovi su odabrani u skladu s dogovorom o generiranju pozivnih znakova 9A farova.
Odabrano rješenje s EPROMom je možda staromodno, ali se jedino tako jednim identifikatorom „rješavaju“ raspoznavanje istovremeno 4 fara. Farovi za frekvencije ispod 1GHz obično se ugrađuju u zgradu, na isto mjesto-zajedničko kučište, pa je prikladno jednim identifikatorom opslužiti sve VF dijelove.
Poslije  konverzije željenog Morsea u binarno, pa u HEXa stvoreni su podaci koje treba upisati u EPROM. Kod Željka / 9A2UO pronađen je „muzejski“ EPROM programator ACCESS EPP512  i stari PC , jer programator ide u ISA slot. ( TNX Željko ! ). Dobri stari DOS je sve uredno odradio poslije višegodišnjeg sna PC u šupi.. hi .
Sada preostaje „odraditi“ ostale „sitnice“ na krajnjoj lokaciji, tj... VF dio.. antene... DC.... Napominjem da je u identifikatoru isprogramiran i lokator ( u dogovoru s 9A2WA ) i NEMAM NAMJERU PREPROGRAMIRATI EPROM !!!
Identifikator je spreman za transport „put doli“ , pa tko prvi dolazi neka se javi...

Istom prilikom isprogramiran je novi EPROM za far Moslavačka gora. U EPROMu je sada uključen i pozivni znak za 4m ( 9A0BFH )... za VF dio čeka se slobodno vrijeme kod Željka 9A2EY.

To je to ! Ako još nekako mogu pomoći, molim javite se. Naravno da vi „od doli“ trebate odraditi veći dio posla, ali da se ne čeka dugo !!! Nedostajajući identifikator više vam NE MOŽE biti izgovor da fara nema..... i slično

Sretno kod montaže & 73 & HNY & BCNU !!!!!!!!!!!

Zlatko

9a3aq:
još koja slika... jer nešto zapinje kada dodam više slika

9a3aq:
zapinje... slika od 732k neće ! >:(... ove od 350k idu..
želio bi dodati još i wav, no ovamo direktno se ne prihvaća... niti imageshack ne dopušta unos wav.. ima li tko ideju kako dodati wav ?  ::)

9A6R:
Nadam se da će proraditi u ovoj godini, :D


73,9A6R

9a3aq:
Ja "od gori" pripomažem identifikatorom, a Ti Reny ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju