Pozdrav svima !
Nevolim baš pisati ali dirnuli ste me u slabu točku pa eto i mojeg misljenja:
Pomalo bih se slozio sa svima glede Vučjaka, imao sam prilike raditi odozgo i sve u svemu
taj kontest smo proživili svašta!!!
Došli smo u četvrtak navečer po sunčanom vremenu... ma milina..... malo raspravljali obišli
vrh i otišli na spavanje... Ujutro, nemreš belivit, sve bijelo, 10ak cm snijega vrijeme koma kao u sred zime!!!
A kroz cijeli kontest vjetrina tako da je jedan uvijek bio zaposlen na cijevi koja je nosila 4x16FT nebi li
ikako održao smijer.... Puno statike, prijemnik je kuvao od Talijana!!!!!!!!!!!
Uglavnom koma za toliki napor i uložena sredstva....
Moj osvrt bi bio da je lokacija malo preotvorena i preblizu big ganovima iz Italije a sada i Slovenije !!!
Nekako sam dobio dojam da baš neidu dobro DL !!!!! A bez toga u IARU VHF nema top plasmana....
Obzirom da sam u zadnjih nekoliko godina bio u više navrata na LIČKOJ PLJEŠEVICI u izvidima nebi li probali
odraditi kontest odozgo, oduševljen sam lokacijom!!! Pristup relativno lak, antene se lako postavljaju samo
treba dobar agregat ili 2 i malo sreće sa vremenskim uvjetima!!!
No lokacija koja po meni sigurno daje 300K +++ !!!!!!!!!
Kod nas u 5Y smo zainteresirani jako za odlazak na tu lokaciju no nema dovoljno ljudi za takav poduhvat!!!
(IMA LI ZAINTERESIRANIH

)
Složio bi se i sa Leonom glede Ozeblina ali je pristup otežan a sve drugo je kao na Ličkoj!!!
Da ne spominjem kako smo 4M,3LG i moja malenkost tražili put do gore i nikada ga nismo našli osim
što smo skoro zalutali i na kraju odustali u podnožju Ozeblina (cca 500m do vrha ) !!!!
Mislim da ima još nekoliko lokacija koje su pružale dobre rezultate ali ih nepoznajem i nemogu o njima....
Tu bi prvenstveno spomenuo ŠATOR (7AJH/2), KLEKOVAČU a nekada su i sa VLAŠIĆA rasturali....
Namjerno ću izostaviti jednu lokaciju u E7 na 2228m da se opet nebi podigla prašina......
Ja tipujem na LIČKU PLJEŠEVICU a nadam se da će se moja želja da odradim jedan pravi kontest odozgo
i ostvariti !!!!
BY THE WAY: 5Y ima 282000 poena u IARU VHF uz rekao bi ispod prosječne prilike!!!!
Dati ću kompletan izvještaj slijedećih dana kada odem na lokaciju po log !
73 de Saša 9A3NM