Eto, Bracika je uglavnom elaboriraro sve probleme s kojima se čovjek treba izboriti na Vučjaku. Te godine , mislim da je bila 1997 kad je ekipa 9a4c pravila snješka u rujnu uradili su 727 veza i skoro duplo premašili konkurenciju.
Da se gore može iznijeti i ostaviti agregat od 10 kW, ostalo bi bilo lakše, ali treba biti svjestan da je to tipičan portabl, skini-stavi posao, koji je krasan , ali te godine smo sve antene stavljali po jugu i kiši...
Mislim da do sada osim 9a4c gore nije bilo ekipe koja bi imala tip-top opremu i dovoljno struje na raspolaganju da istjera sve bijesove

Vlatko i a ponešto kemijamo na tu temu, ali kako stvari stoje, neće biti lako zbog stila života koji obojica njegujemo. Lokacija je pod "nadzorom" 9A0R i papirnato, ali veliki smo pustolovi obojica pa nikako da nam se putevi ukrste.
O lokaciji najbolje govore svi oni pehari koje je Vlatko pokupio u Kraljevici ove godine, mislim da ih je bilo 7 za 3 contesta. Naravno, govore ponešto i o operatoru koji preko deset godina skoro pa jedini odozgo ozbiljno radi.
Plješivica je zgodna, jer do vrha vodi cesta i sve se donese na lice mjesta. ALi uslijed klimatskih uvjeta, munje i gromovi i gomila statike nisu rijetka pojava i to u tren oka može anulirati sve napore. Izbor antena jako je bitan.
Po mom skromnom sudu konkurentna lokacija za ovu vrstu ambicija je Babino brdo gdje rade 9A3XM, 9A2KD i 9A4M, ali uz dodatne tehnčke zahvate u svakom pogledu. No to je već privatna stvar našeg UKV managera i njegovih prijatelja pa o tome nije čak ni pristojno glasno razmišljati.
Kad se sve zbroji i oduzme, puno je jednostavnije ostati kod kuće i odraditi 550 veza uz 250 K bodova u toplom, nego za 20.000 bodova više četiri dana stenjati u planini... UKV nam je postao salonska kategorija, u portabl skoro pa nitko ne ide, a o nošenju na leđima da i ne pričamo. Osim ako stara garda poludi

BTW - ako se ne varam ,jedne davne godine YU4CF (SK Kićo Dautović) je s Kozare uzeo No1 u EU baš u IARU R1 contestu... Možda da s eodatle krene...
GL GG