Chris je vjerovatno tu negdje u blizini na ljetovanju ili misli doći na ljetovanje pa bi ga kao dobri domaćini trebali uputiti malo u lokalnu problematiku rada na 2m sa lokacije Učka. Kako treba biti kulturan sa turistima-gostima jer oni nas "hrane" treba mu reći koji se tu problemi javljaju tako da čovjek ne izgubi volju kad upali opremu na 1401m asl i propadne mu godišnji i jedna dobra ideja zbog nepoznavanja situacije.
Treba mu predložiti neku susjednu lokaciju na kojoj neće imati problema. Koliko shvaćam on će imati portable opremu i generator pa recimo Osorčica bi mu bila izvrsna lokacija za ovaj kontest, otok, dobra visina, otvoreno na sve strane, more naokolo, UFB qrb i take off prema DL i OK što jamči i dobar rezultat.
Talijani će mu biti blizu ali oni će mu dolaziti u bok antene, a tuga sa juga mu neće smetati. Lijepo da je 3AG napravio onu statistiku o kojoj sam ja odavno "lajao" perfektno prikazuje centar aktivnosti....
Adi, što se tiče smetnji bliskih postaja, tu mislim da bi više on vama smetao nego vi njemu, ipak je on južnije od vas, a vaše antene nisu prema jugu, a on bi 70% predaje bio prema sjeveru , znači prema vama.
Veći problem mu je to da je na Učki stacionirano desetak difuznih radio odašiljača snage 10kW i par njih radi i sa 5kW, tu su i TV odašiljači, HRT1, 2, nova, rtl, NIT, pa sve to još na digitaliji, pa onda jedan radar na 1,2 ghz snage ... pa tu je i nezaobilazni R4 pa linkovske veze i sva ostala čuda. Polje na lokaciji je ludnica. Primjera radi, ispod kule sam upalio IC-706 na magnet antenu, čuje se solidno, kad sam mu upalio njegovo interno pojačalo ne čuje se ništa više.

Imao sam negdje screenshot sa analysera na Učki od Gosp. Prlića , skanirano područje od 50mhz do 2000mhz, smijeh i suze

QV