Autor Tema: TNC2-DL problemi  (Posjeta: 2129 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a8ra

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
TNC2-DL problemi
« : 30. Lipanj. 2009, 15:16:47 »
Pozdrav !

Imam TNC2-DL ( njemačka verzija TNC-a sličan kao i TNC2MV ) unutra je eprom 27C256 u kojeg kojeg sam
ubacio APRS digi v 1.93 TNX 9a4qv za bin. fajl.
Prije 10ak dana sam ga konačno postvio na lokaciju ali imam nekih problema.

Digi radi uredno 3-4 dana onda jednostvano blokira i TX i RX da bi nakon reseta opet proradio.
Ovo se ponavlja već par puta pa bih molio Adama ili ko već može pomoći da to riješim.
Imam i TNC2MV sa 27C512 kojeg mogu iskoristiti ako bude potrebno.

Hvala unaprijed.

73 De 9A8RA

P.S.
Proradio je i 9A1CIG Gateway !!!!  RX 144.800

Offline 9A4OE

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 385
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #1 : 30. Lipanj. 2009, 16:55:58 »
Kod mene je tnc (S53MV) isto tako blokirao, ali na vecim brzinama (38 400) razlog je bio u Z80CPU (B verzija, a trebalo je staviti C) malo se grijao. Rijeseno tako da sam stavio hladnjak na njega, poslije toga je radio besprjekorno (dok je radila i Ucka) sad vise ne radi ni neznam gdje mi je.
To je jedan od mogucih razloga, ali kod tebe vjerojatno to nije u pitanju.
Kompletnu dokumentaciju za DL tnc sam poslao nekom u Osijek prije par godina pa ako kojim slucajem netko od posjetitelja foruma zna gdje bi mogla biti neka je proslijedi do 9a8ra

Damir

Offline 9a2ri

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 100
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #2 : 30. Lipanj. 2009, 17:15:08 »
pozdrav iz Poreca.
Inace neki TNC  znaju se tako ponasati pa u takvim slucajevima stavlja se jedan taimer di u toku noci vrsis  na TNCu jedan reset u stvari ikljucis mu napajanje 1do 2 minute te rijesis tai problem, posto imas 2 TNCa probai ih menjati tai drugi sigurno ce se se ponasati normalno.
Pozdrav Tulio
   
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

Offline 9a8ra

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #3 : 30. Lipanj. 2009, 20:50:20 »
Pozdrav Damire, Tulio,

Ok pokušaću napunit i ovaj eprom u TNC2MV pa ćemo vidit kako se ponaša,
ako ne onda teba neki tajmer ili slično....

U svakom slučaju hvala na pomoći....

73 de 9A8RA

Ante

Offline YT2CQ

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 81
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #4 : 30. Lipanj. 2009, 23:39:19 »
Kojim programatorom punite eprome?

Offline 9a8ra

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #5 : 01. Srpanj. 2009, 10:37:08 »
Pozdrav,

Eprome mi puni tip u Splitu, ja imam Multiprog 2001XL ali ga nisam uspio prepraviti da mogu puniti
eprome serije 27CXXX.

Ima kupiti nekih modela u Electronic Centru al su dosta skupi, na internetu se moze naci puno jeftiniji.

73 de 9A8RA

Ante

Offline S53RM

  • Newbie
  • *
  • Postova: 11
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #6 : 01. Srpanj. 2009, 12:34:41 »
Pozdrav !

Imam TNC2-DL ( njemačka verzija TNC-a sličan kao i TNC2MV ) unutra je eprom 27C256 u kojeg kojeg sam
ubacio APRS digi v 1.93 TNX 9a4qv za bin. fajl.
Prije 10ak dana sam ga konačno postvio na lokaciju ali imam nekih problema.

Digi radi uredno 3-4 dana onda jednostvano blokira i TX i RX da bi nakon reseta opet proradio.
Ovo se ponavlja već par puta pa bih molio Adama ili ko već može pomoći da to riješim.
Imam i TNC2MV sa 27C512 kojeg mogu iskoristiti ako bude potrebno.

Hvala unaprijed.

73 De 9A8RA

P.S.
Proradio je i 9A1CIG Gateway !!!!  RX 144.800


Zdravo.

Več je dugo od kada sam se bavio TNC2, pa ovo vadim iz "petnih žila". DL verzija TNC ima probleme sa reset elektronikom, koja ne radi kako treba pri uključenju TNC-a. Ako nestane struje zna se desiti, da TNC ne proradi.
A drugo što se sječam, imali smo nekih problema i sa nekim SW parametrom, koji je sa beacon porukama napunio bufere i potrošio svu memoriu, pa je onda TNC zablokirao (to je bilo mislim kod THE NET SW). Sa APRS SW nemam iskustva.

73 Sine - S53RM

Offline YT2CQ

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 81
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #7 : 01. Srpanj. 2009, 13:26:28 »
Da kupujem one gotove mi se ne isplati za moje potrebe.

Razmislam da pravim willem ili ovaj od iz7ath:
http://www.qsl.net/iz7ath/web/02_brew/17_eprom/english/pag01_eng.htm

Offline 9a8ra

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: TNC2-DL problemi
« Odgovori #8 : 01. Srpanj. 2009, 14:23:21 »
Pozdrav,

I ja sam razmišljao da bi mogao biti problem u buferima i memoriji ali nemam puno iskustava sa TNC
pa sam zato i pitao..HI
Ništa ...punim eprom u TNC2MV pa će valjda raditi uredno.
A što se tiče programatora ...vidio sam taj programator, ali nepunim često eprome tako da mi je
lakše platiti piće i ne mučiti se puno...HI

Pozdrav svima

9A8RA