Zbilja je interesantna, ako četvorica sa ukupnim radioamaterskim stažom od preko 110 godina čuju 108 a ono nije 108? I još je čudnije da je 108 ponovljeno na zahtjev i potvđeno na NR 108? sa RRRRR. A kasnije pojačana ekipa sa još jednim sa stažom od 40+ godina čuje 122!?
Please check your TX keyer/program/operators/whatever drugi put.
Zbilja je interesantno, da se u tih 110 godina staža ukupno niste zamislili otkuda 108 qso-a? I još je interesantnije da sa 150+ godina staža niste zaključili da se na GHz područjima radi sa transverterima koji imaju sekvencere, COX itd...
I onda je najinteresantnije da nikome nije palo na pamet da je to nula a ne jedinica jer se uslijed navedenih sekvencera i preklapanja izgubi jedan dio crtice na početku i onda to izgleda kako jedinica.
P.S.
Jedinica iz zalaganja i znanja
Hvala na ocjeni, g. Profesore.
Prije slanja dnevnika na robot dobio sam upit što s tom vezom i rednim brojem 108? Rekao sam da sam primio 108, kao još i trojica drugih, da 108 piše u logu i kao takav je i poslan, makar sam znao da će veza biti nevažeća.
E sad, ako primiš 108, dobiješ potvrdu za 108 DVAPUT, što zapisati u log? Napamet? Izmisliti nešto? Prepisati s interneta? Pozvati na mobitel? Nisam nikad i neću nikad, bez obzira koliko broj veze bio nelogičan.
Ja radim tako, a Ti radi kako ti drago.