Autor Tema: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA  (Posjeta: 36368 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a5cw

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 1085
 • ?a bališ?
  • Profil
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #75 : 02. Veljača. 2010, 14:28:42 »
Yes  yes....vidi se ok via Internet....još se nešto sredi pa bude postavljen link ...za gledanje...? Radi se neka "teška" meanika..? M.
Vidi vidi frekvencmetar od S52ZB sa programabilnom MF (vidi stare HRS brojeve), davno '90 i neke sam slozio 50MHz varijantu i dela kao zmaj ;) Bio i na posudbi za maturu ;) Isti kao tvoj Martine (bez preskalera).

73

Offline 9A3GE

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 1944
  • Profil
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #76 : 03. Veljača. 2010, 15:08:20 »
GHZ...?  PA...?   krši i otvara se dalje..! M.
Martin 9A3GE

Offline oe7dbh

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 389
  • Profil
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #77 : 14. Ožujak. 2010, 23:58:21 »
Nista nije za vijecnost !!!

Htio bi samo skrenuti paznju svim korisnicima ATV repetitora 9A0TVR na Ucki da ce kad tad doci vrijeme kvara na repetitoru. Tada ce biti i krajnje vrijeme za pitanje: Tko , sa cime , sa kojim novcem i kada ce biti popravljen !!
Mozda ce tada biti i krajnje vrijeme o tome za promisliti, ipak bi bilo bolje vec sada o tome dati prijedloge i nesto staviti na noge: npr. racun sa dobrovoljnim prilozima za crne dane ( vec ih imate, a biti ce ih i jos vise ).
Kao primijer: mogu navesti da se kod repetitora OE7XSI prva greska pojavila nakon tri i pol godine NONSTOP rada i to u visokofreqventnom dijelu ( princip repetitora je isti kao taj na Ucki ).
Razmislite o toj sugestiji i stavite nesto na noge, nemojte ocekivati od mene da vam poklonim repetitor na trajnu upotrebu sa obavezom trajnog popravka istog, toga nece biti ( biti ce samo za lovu !! ). Znaci teme rasprave su odakle novac za popravak, putne troskove i tko ce popravljati.

Offline 9a6arp

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #78 : 15. Ožujak. 2010, 08:34:56 »
E sad da vas vidim junaci !!  Bravo Darko ,, imaš apsolutno ispravno mišljenje, doći će vrijeme i toga ,, sad ćeš vidjeti tko će pomoći a tko ne ,, na muci se poznaju junaci!! Da vidimo ko ima riješenje za servisiranje repetitora,, nemojte čekati i očekivati od HRS-a  da plati popravak jer nije vlasnik istog,, mislim da bi se SYS OP trebao očitovati ako uopće postoji na papiru ,, to jest mora biti upisan na dozvoli za amatersku radijsku postaju pod stavkom 1.4 (ime i prezime odgovornog radio-operatora). Ako dozvola za amatersku radijsku postaju ne postoji ,, razmišljajte kako da je nabavite jer slijedi skidanje opreme sa lokacije koja nema valjanu uporabnu radnu dozvolu.

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2615
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #79 : 15. Ožujak. 2010, 09:55:36 »
E sad da vas vidim junaci !!  Bravo Darko ,, imaš apsolutno ispravno mišljenje, doći će vrijeme i toga ,, sad ćeš vidjeti tko će pomoći a tko ne ,, na muci se poznaju junaci!!
Ne trebaš se brinuti, tebe nećemo zvati za pomoć. Riješenje u tehničkom (zamjeskom) smislu repetitora, instalacije već postoji.

Da vidimo ko ima riješenje za servisiranje repetitora,, nemojte čekati i očekivati od HRS-a  da plati popravak
Riješenje je postojalo prije par godina za vrijeme kad si ti bio ATV menadžer, kada je iz 200.000 Kn sredstava namjenjeno za održavanje repetitorske mreže odvojeno 40.000 za nabavu i održavanje ATV opreme u vlasništvu HRS-a. Šta si ti kako menadžer poduzeo da se ta sredstva ulože u navedeno? Nabroji nam kako su uložena ta sredstva i koja je oprema nabavljena? Sa tim sredstvima moglo se opremiti 2 kompletna repetitora...

jer nije vlasnik istog,,
HRS je vlasnik dijela opreme koja je instalirana na 9A0TVR, dijela koji pokriva područje Kvarnera i Rijeke (panel antena, filter, downconverter, vodonepropusni vanjsko kućište za 13cm) te za područje Istre (Panel antena, filter, pretpojačalo,vodonepropusni vanjsko kućište za 23cm), Kuhne oprema, za šta i postoji valjana dozvola.
Ostatak opreme dat je na korištenje od strane Darka OE7DBH i da ne zaboravom sve ostale koji su svaki na svoj način doprinjeli donacijama (rack, antene, svoje vlastito vrijeme itd.)

mislim da bi se SYS OP trebao očitovati ako uopće postoji na papiru ,, to jest mora biti upisan na dozvoli za amatersku radijsku postaju pod stavkom 1.4 (ime i prezime odgovornog radio-operatora).
SYS OP na papiru ne postoji kao što si i rekao ali postoji odgovorna osoba (stavka 1.4) i zna se (oni koji trebaju znati) čemu ta osoba služi.

Ako dozvola za amatersku radijsku postaju ne postoji ,,
ali postoji kao i za sve beacone koji su u funkciji i koji će bit tek u funkciji uskoro (10Ghz)

razmišljajte kako da je nabavite jer slijedi skidanje opreme sa lokacije koja nema valjanu uporabnu radnu dozvolu.
Ne razmišljamo o tome, upravo suprotno, razmišlja se o postavljanju dodatne opreme, jedan dio je i prije zime montiran.

Nadam se da sam odgovorio na sve nejasnoće, mada nisam SYS OP na "papiru" ali sam jedan od mnogih iz ove regije koji je dao "ruku" da ovaj i ostali repetitori budu u funkciji na opće zadovoljstvo i korist. Najnovije informacije iz susjedstva govore kako se Tršćanski ATV fanovi spremaju montirati permanentni RX link na 9A0TVR što dovoljno govori o kvaliteti i kulturi koju imamo na repetitorima u regiji.

Još jednom bi zahvalio i pohvalio besprijekornu suradnju OiV i Parka prirode Učka koji su nam uvijek izlazili u susret i nadamo se nastaviti odličnu suradnju. Posebno hvala i "tovaru" 9A5TD. Iako mi znaš (9A6ARP) imputirati arogantnost, nama su skoro pa sva vrata otvorena i ljudi spremni na suradnju što se i vidi po aktivnosti u regiji (ATV, APRS, D-star, Repetitori na 2m i 70cm, beaconi, echolink)

A sad bi ja tebe zamolio, da nam prikažeš stanje u tvojoj regiji, ATV repetitor? D-star repetitor (kojeg samo treba upaliti, isti je programiram prije 2 godine i testiran u Kraljevici, donirani duplexer i kablovi), APRS, beaconi, repetitori, R6?, echolink?

Pozdrav
9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6arp

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #80 : 15. Ožujak. 2010, 10:17:39 »
Adame djelom si u pravu ali zakonska regulativa se mora poštovati ,, stoga još uvijek 9A0TVR radi piratski nelicencirano,, za tvoj info nisi u pravu što se tiće vašeg atv rpt,, najzaslužniji je u Hrvatskoj 9A7BBD Igor koji je surađivao samnom perfektno i sredili smo pozivni znak za rpt kao i za buduće rpt po hrvatskoj, nakon toga riješena je lokacija,, 0e7dbh je bio informiran o cijelom stanju i tako vratio rpt na učku,sporni dijelovi opreme su se uvijek mogli nabaviti samo je bilo potrebno napisati dopis što treba i nabavljaća izvan Hrvatske sa njegovim SWIFT, IBAN i BIC i nema beda za nabavu.To se zove troškovnik koji se odaobrava na IO. Ko je tebi odobrio ta sredstva meni nije bitno ali si to napravio na nepristojan naćin,, osobno se ne bunim zbog toga dapaće i drago mi je da ste dobili što ste tražili samo ste malo fulali u filteru za 23 cm ali ne svojom greškom stoga koliko dođe filter mogli ste napraviti nešto drugo,, inaće ponavljam nije bed dobiti bilo što samo se to ne radi telefonom nego se mora napisati na papir i ne koristiti osobna prijateljstva i vrijeđati, omalovažavati bilo koga putem maila ili na bilo koji drugi naćin pa i preko foruma, postoje pravila ponašanja i ophođenja za sve pa tako i za nabavu opreme koja nam služi na čast,, ja nisam nikada nikoga odbio a to može potvrditi Banko i Igor a ti si nemoj dati za pravo da si najviše uložio u ATV tj. nemoj se sakrivati ispod skute Banka kojem skidam kapu,samo bih te podsjetio gdje si bio od 97-2004 kada je trebalo napisati pravilnik o atv-u, regulirati pozivne znakove i predstaviti to IO HRS-a te napraviti godišnji plan za budučnost ATV-a u regijama i HR,, a za info nikada nisam dobio papirnato i na mail godišnji plan za 9A0TVR,, stoga ako ne predvidite nadopune i troškove za tekuću i nadolazeću godinu neće nitko dobiti ništa. Mora postojati samo pisani trag jer sve ostalo je puhanje u prazno,, nemoj se brinuti za tuđe projekte i aktivnosti brini se za svoju mikro regiju, a za sve ostalo prepusti UKV menageru da se brine preko svog predstavnika za ATV.

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2615
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #81 : 15. Ožujak. 2010, 11:06:39 »
Darko,

letimično čitaš, ja nisam nigdje u prethodnom tekstu naveo da sam ja najzaslužniji niti se moja pozivna oznaka spominje, upravo suprotno naveo sam nake od najzaslužnijih i spomenuo sve ostale čiji broj nije malen pa ih nisam zbog toga nabrajao poimenice.

Ja se uopće ne skrivam iza skuta Darka, kako kažeš, ja stojim iza svoga znanja sa kojim se uvijek možeš sučeliti. Nisam ni ja najpametniji ali se ipak držim one, da je danas teško biti glup jer je konkurencija prevelika. Za sada način na koji mi riješavamo probleme funkcionira, do kada će i to znam...

To kako ste vi sredili situaciju, vidi se iz stanja na terenu, a i Učka bi bila tako "sređena" da nisu (svi oni koje sam nabrojao) zasukali rukave i krenuli put pod noge pa na lokaciju. I naravno da se služimo modernim sredstvima komunikacije, za razliku od vas koji volite papirologiju. Upravo zato imas i situaciju u tvojoj mikroregiji takvu kakvu imaš, a mi imamo ovakvu. Kad bi ja čekao da tajnica proslijedi moj zahtjev za pristup lokaciji onome kome treba, narasla bi trava preko antene na Učki, ovako lijepo nazoveš Ljilju, ona pošalje mail OiV i na lokaciji imaju dozvolu sa JMBG i svim ostalim podacima u jednom danu. To se zove ekspeditivnost. Isto tako za nabavu opreme, nazoveš, pitaš je li ima sredstava, da li moguće, pošaljes spisak opreme i sve potrebne informacije i dobiješ opremu. Kao što si i sam rekao, to nije uopće problem. Pa kad nije problem, zašto to nisi i napravio, ti kao bivši menadžer. Pa nisi valjda očekivao od nas, za koje kažeš "gdje smo bili tih godina 97-2004" i koji nismo imali pojma što je ATV da naručujemo opremu za ATV repetitor. Ajde reci što je kupljeno od ATV opreme dok si ti bio menadžer, a kako si rekao to je tako jednostavno....

Kad smo vidjeli da od vaše papirologije nema "vajde" onda smo okrenuli i ekspeditivno riješili ono koliko se moglo. Naručilo se, kupilo, montiralo i što je najbitnije, koristi svrsi svakodnevno i to odlično. Da li je takav način bolji od npr. papirnatog gdje bi ti taj zahtjev ležao u nečijoj ladici, a možda i još danas vidi se opet iz situacije na terenu. Jer da smo čekali vaš način riješavanja problema, oprema bi još dugo bila u skladištu gosp. Kuhnea...

Filter za 23cm nije promašen, jer on se može naštimati na bilo koju frekvenciju, a kod narudžbe je navedeno koja treba biti i takav je i došao. On je u funkciji te se bez obzira na bliskost radara upravo zahvaljujući filteru moglo raditi na 23cm ulazu ali sa snagama od 3-4Wata. Kako smo mi naše korisnike "razmazili" na način da koriste 25mw, 40mw, 60mw odašiljače na 13cm ulazu, investicija u 23cm kod korisnika nije za sada prošla zbog cijene pojačala od 4w...

Što se kulture tiče i ophođenja, mislim da bi bilo sasvim kulturno od tebe odgovoriti na moja upučena pitanja tebi o situaciji u tvojoj regiji. Ako si bio dovoljno slobodan uprijeti prstom na drugoga, koji ti je odgovorio, bilo bi lijepo da isto napraviš sa tvoje strane.

Vidim da se ti brineš za situaciju u regiji gdje ja živim, pa dopusti onda da i ja saznam kakva je situacija u tvojoj regiji. Nisi li jutros rekao u jednom postu, to je demokracija?

I na kraju, da li se itz tvoje zadnje rečenice ispravno zaključuje da si ti predstavnik UKV menadžera za ATV?
Ako jesi, pa reci nam onda kako riješiti taj problem mogučeg kvara na 9A0TVR, kao HRS ATV predstavnik?

pozdrav
9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6arp

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #82 : 15. Ožujak. 2010, 11:33:22 »
adame nisi u pravu,, zašto ?? mladen je bio prvi skrbnik za vaš RPT,, nije dostavio nikad godišnji plan za proširenje sustava,, jedini koi je to osobno radio je bio Banko,,ko nije dostavio plan nije dobio ništa, moje nije da ja idem na učku niti želim ,to trebaju raditi svi sys op-ovi, ja sam tu da to objedinim i dostavim prema ukv menegeru i lobiram da se to nabavi,, prošlo je vrijeme kad se radilo na hopa cupa bez papiriologije a tvoja osobna poznasta sa Krešom preko kojeg ste to nabavili je bilo u to vrijeme kad nije bilo ATV menagera, sad ga opet ima i mora se uvesti red jer se sva lova koja se potroši mora pravdati sa zašto i zato na papiru,, nemoj tu brkati jabuke i krumpire,, ja sam osobno napravio atv rpt sa svojom lovom i znajem, rpt u Zagebu skupa sa Srećkom koji je investro svoj novac za 10 giga, stoga nama u regiji nije niko pomomogo barem što se tiće toga, skinuo sam repetitor sa tornja kad je Krešo bio na vlasti jer se nije moglo doć do dozvole a sad je to riješeno, nećemo više emitirati na 23cm i 3 cm analogno već digitalno, projekt je napisan i odobren te se u realizaciju ide za par mjeseci, kod nas je aktivnost velika što se toga tiće a i kod vas je isto tako,stoga ko je šta napravio nije važno nego treba završti započeto a to je legalizirati stvari sa dozvolama,, Banko će biti jako nesretan ako se to skoro ne riješi jer prijeti skidanje opreme sa nevažečim dozvolama za rad,, stoga ako si pravi ham op moraćeš se obratii meni jer sam ponovo atv voditelj,, stoga prepucavanja ko je što napravio nisu dobro došla.

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2615
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #83 : 15. Ožujak. 2010, 12:02:13 »
Darko, može biti da ja nisam u pravu... što pokazuje i situacija, mi gledamo i radimo na ATV a vi sanjajte o digitaliji i pišite programe, jednom će to biti izrealizirano, što je za pohvalu. Do tada mi ćemo se zadovoljiti sa onim šta imamo i napravimo jer ja znam da sredstava nema za ono što si ti napisao program, a kako ide situacija bojim se da će ih i biti u bliskoj budućnosti.

Ako menadžer sad opet postoji, kako si naveo to bi trebao biti ti, onda ako smatraš da je 9A0TVR nelegalan, ti to riješi i legaliziraj, pa jesi li menadžer ili nisi? To je stvar papirologije, a ne pentranja po stupovima, za što ti nisi kako kažeš, nije tvoj posao.

Ti si malo postavio vrijednosti naopako, jer si ti taj koji će "mene ili druge" trebati kontaktirati da bi obavili montažu ili demontažu, a "ja" ću naravno u svojim skromnim mogućnostima glede legalnosti posla i poznavanja papirologije tebi onda znati dostaviti predračun  i zahtjev za određena avansna plaćanja i garanciju za eventualni obavljeni posao. Vidiš, to ti tako funkcionira u legalnom sustavu kakvog ti želiš, što je sasvim ispravno i poželjno od nas koji se pentramo po brdima i koji od toga imamo samo modrice po tijelu kao uspomenu na obavljeni posao.

Pa kad si znao napisati program za digitaliju u tvojoj regiji,što nisi isti taj program iskopirao i za druge regije, kao menadžer trebao bi biti ravnopravam prema svim regijama ili opet nisam u pravu?

I dodao bih, da to nisu prepucavanja, nego to je legitimno pitanje, ŠTO SE NAPRAVILO PO PITANJU ATV-a sa određenom svotom novca dok si ti bio menadžer?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6arp

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #84 : 15. Ožujak. 2010, 12:23:23 »
još jednom atv menager ne piše programe za pojedine regie nego objedinuje programe koji mu dostavljaju budući i sadašnji sys op-ovi, šta je prije bilo ,, bilo je, tko je jamio je jamio, i nećemo se na tome zadržavati nego ućiti na propuštenim greškama, stoga umoljavam sadašnje i buduće sys op za atv-e da dostave program za sljedeću godinu jer se zakasnilo za ovu tekuću,,uvijek se može izać u susret vanrednim radovima,, ponukali ste me sada svi da napravim program za atv koji je već gotov stoga molim sve sadašnje atv operatre kao i buduće da svoja mišljenja i prijedloge dostavite na moj mail a sve informacije možete dobiti na http://9a-atv.net portalu koji je namjenjen ATV operatorima.

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2615
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #85 : 15. Ožujak. 2010, 12:47:53 »
... nećemo više emitirati na 23cm i 3 cm analogno već digitalno, projekt je napisan i odobren te se u realizaciju ide za par mjeseci.....

napisao ga je tko? odobrio ga je tko? i predviđena sredstva su?

iz slijedećega se to ne vidi:
http://www.hamradio.hr/download/io/IO_zapisnik_1_2010.pdf

hvala
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6arp

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 114
  • Profil
ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #86 : 15. Ožujak. 2010, 13:00:58 »
Napisali su projekt za digitalni ATV repetitor sljedeći: 9A6ARP i 9A5BS, finaciraju ga sponzori Zagrebačke županije i Poglavarstvo grada Zagreba kao i sljedeće firme  Samsung, Pro Alam, AVC,AWT,Tele eye Hrvatska kao i niz drugi firmi privatnih nevladinih organizacija u susret nam ulaze Park prirode Medvednica kao i OIV .

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2615
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #87 : 15. Ožujak. 2010, 13:14:32 »
još jednom atv menager ne piše programe za pojedine regie nego objedinuje programe koji mu dostavljaju budući i sadašnji sys op-ovi,

I sada se postavlja pitanje, kako će ta oprema dobiti dozvolu ako nije vlasništvo HRS-a i u čije ime će se postaviti? Kome ide novac od sponzora i donacija a to nije uvedeno u financijski plan prihoda i rashoda za 2010 godinu. Postoje li ugovori sa sponzorima, te zahtjevi od istih? Je si li ti na kraju krajeva HRS ATV menadžer ili nekog drugog saveza? O stvarima koje ti spominješ nema ni pisanog traga ni na jednoj Skupštini, a kamoli financijska sredstva koja za takav projekat nisu malena. Bez obzira što tko zna gdje sam bio 97-2004 još uvijek znam koristiti Google i vidjeti koliko takva oprema košta?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline oe7dbh

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 389
  • Profil
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #88 : 17. Ožujak. 2010, 16:00:34 »
......evo mene opet.
SVIM KORISNICIMA ATV SIGNALA SA 9A0TVR Ucka.
Zadnjih par dana dobio sam nekoliko Emailova u vezi ove teme, nemam sve vase Email adrese da vam se javim pojedinacno, a ima i nekoliko sa moje strane neregistriranih gledatelja, zato ovim putem.....
NE TREBATE SE MENI JAVLJATI, ja nisam i ne zelim biti koordinator ove akcije !!!

Samo sam htio vama napraviti uslugu i vas podsijetiti ( jer ste svi veoma zauzeti sa veoma vaznim temama ) na
problem prije nego li vam pokuca na vrata.

Offline 9A4OE

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 391
  • Profil
Odg: ATV REPETITOR 9AOTVR UCKA
« Odgovori #89 : 18. Ožujak. 2010, 14:09:46 »
Je si li ti na kraju krajeva HRS ATV menadžer ili nekog drugog saveza?
QV

Adame ovo ti je promklo zapisnik IO HRS-a br. 4 od 2009

  Ad 10.  Pod općim pitanjima IO donio je slijedeće Odluke:
a. Na temelju članka 28 Odluke o radnim tijelima HRS-a, za ATV  koordinatora imenuje se Darko Grubić – 9A6ARP