Trenutna instalirana ATV oprema u vlasništvu saveza je kompletno okrenuta prema Rijeci i Kvarneru i sa ovom instaliranom opremom se ne može ostvariti veće pokrivanje signalom na 10GHz. Uvijek će biti nezadovoljnih, ali takav broj nastojimo smanjiti.....
Piše i informira Adam a to je laž jer samo jedna antena pokriva cjeli Kvarner...kuhinja velikog majstora.... ako je i od Adama previše je....
stisak ruke eduard 73
Edi pozdrav,
Ne razumijem kako nešto možeš okarakterizirati kao laž, da bi to kasnije isto ustvrdio?
Pročitaj opet, gdje sam u postu Goranu objasnio kako jedna antena na 10 Ghz pokriva Rijeku i Kvarner. I tu jednu antenu nije kupio savez nego je netko postavio na slobodno koristenje svima a platio iz džepa netko drugi.
Sva oprema koju je kupio savez za ATV repetitor je u funkciji pokrivanja signala iz područja Rijeke i Kvarnera. To su: prijemna panel antena za 2,4 Ghz, pripadajući interdigitalni filter, downconverter Khune 2,4/1,2 Ghz.
Antenu i interdigitalni filter za područje od 23cm koju je kupio savez smo demontirali 12.11. jer su smetnje radara na tom bandu prevelike. Isti će biti vraćeni u savez prvom prilikom transporta kako bi se mogla iskoristiti za druge stvrhe (paket, ATV, D-star). Bolje je da stoji u skladištu nego da erozira na stupu na Učki.
Ostatak opreme koja je instalirana je plaćena iz privatnih džepova i data na korištenje svima. Tvoje opetovano blaćenje svih onih koji su podmetnuli svoja leđa u ovome i drugim projektima na Učki se tolerira (barem sa moje strane) jer sam shvatio da nemaš tehnička znanja i podlogu koja bi te dovela do ispravnih zaključaka.
Sebičnost je ljudska osobina i crta koja je kod tebe posebno naglašena, jer kad bi se svi ostali koji su sudjelovali u ovome projektu tako ponašali, vjerovatno bi imali situaciju sa repetitorima koja se dešava u ostatku Hrvatske.
Ne umanjujući trud i doprinos svih koji su doprinjeli ovom projektu dodao bih da jedni od onih koji su uložili najviše vremena truda i novca (OE7DBH, 9A7BBD, 9A4QV) uopće ne vide signal spomenutog repetitora i ne mogu ni emitirati preko istoga, ali im je uvijek drago čuti kad se pojavi novi korisnik sustava.
Do gledanja..
QV