Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - 9a2sd

 Str: [1]
1
Test / Odg: IARU VHF 2011 from owest jn34vp
«  : 14. Rujan. 2011, 15:49:56 »
73 bim!
Izgleda svakome po zasluzi, kad vi nama špricaate kao dva špricera, mi vas ne upišemo u log, pa kako kome bilo. A napad je najbolja obrana 5cw, optužiš druge kako smetaju (LZA i WKU) i ne sekiraš se uopće što ti nekome smetaš tko je 300 ili više km udaljen, svaka čast na hamspiritu! Ja neke stvari izgleda ne razumijem pa molim pojašnjenje u vezi doličnog ponašanja na bandu i ometanju ostalih sudionika.
GL
Jim/9a2sd

2
Prijedlozi & pitanja / Rad robota
«  : 27. Srpanj. 2011, 12:20:10 »
Hvala Mike na potvrdi održane veze, jer kao što kažeš stare uši još služe.
Da pojasnim stvar, zašto sam to uopće tražio, radi se o robotovom nedostatku koji se meni o glavu obija već mnogo puta. Naime, ako iz istog malog polja (npr. JN83FM) radi više postaja robi to ne prepoznaje i presječe problem jednostavno tako da prizna veze samo onim postajama koje su u većini slučajeva radili neku drugu postaju koja je istovremeno radila s istog loc, u ovom je to slučaju 9A6C i ide sustavom preglasavanja, a dodatan je problem ako ova druga postaja ne pošalje log pa ne može presuditi tko je u pravu, te onda skine vezu s pojašnjenjem "pogrešno primljen pozivni znak". Isti sam problem ranije u nekom drugom kontestu imao sa postajom OM7AC koji je na istom malom polju kao i još nekoliko drugih postaja (mislim da je u pitanju JN97BS ili JN97DX, nisam siguran). Ne razumijem se u logiku rada robota i znam da nema savršenih stvari, ali mislim da za poništenje veze i bodova ipak trebaju jači argumenti, a ne to koliko je postaja radilo jednu postaju s potpuno istog lokatora. Ispada da netko (npr. ja) ne zna primiti pozivni znak neke postaje koja ga zove samo zato što su dvije postaje radile 9A6C, a nitko drugi osim mene nije čuo tebe. Pitam se kako se tek taj problem rješava u slučaju Zagreb FM kontesta kada iz gusto naseljenog lokatora (JN75WT, JN85AT i sl.) radi po deset ili dvadeset postaja, a pola ih ili više ne pošalje log? Nije da je meni žao za 200-300 bodova (km), ali je ovo stvar principa i mogućnosti da se eventualno u takvim slučajevima promijeni rutina rada robota, da se pravničkim terminom poslužim (jer sam po zvanju diplomirani pravnik), "nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja", prema tome robot treba dokazati da sam ja pogriješio, a ne da ja dokazujem da ja nisam pogriješio. Ne znam da li je u nekim stvarima moguće stroju objasniti neke fine nijanse koje možda nisu dorađene u propozicijama natjecanja i parametrima kojima mu je zadana rutina u presuđivanju nekih nepredviđenih ili spornih situacija, ali mislim da se moglo ići na princip "unique" ili "sumnjiva veza" pa nekim e-mailom riješiti spornu situaciju.
Vjerojatno nisam jedini koji je imao sličan problem, ali se vjerojatno ostali nisu bunili jer ili nisu shvatili u čemu je problem, ili im nisu bili bitni ti bodovi.
Zaboravio sam napisati da sam radio za RK "Vinkovce" 9A4V s lokacije RK "Osijek", ali s istom opremom i snagom, oko 700 w, ali s više nadmorske visine, asl JN95IT je oko 230 m, a asl JN95KI je 101 m, tako da se iz Baranje puno bolje čuje, a imao sam samo dvije F9FT, a na JN95KI su 4xF9FT + 10 el. quados prema istoku. Čudno mi je da nisam čuo Gogu, radio sam čak i 9A7PJT, mislim da je on bio na Malom Lošinju (JN75TS), a tvoj je signal bio malo tanak, ali potpuno čitljiv. Nisam niti čuo nijednog Talijana, valjda nisam pogodio vrijeme i nisam bio okrenut prema njima kad su oni imali svoj kontest, ali znam ja njih dobiti mnogo puta odbijancem od Alpa ako su okrenuti na sjever, ali ovaj put ništa, ali je zato bio pile-up od OK, OM  :) (i DL u nešto manjem broju, ali imam ih 7 ili 8), nekoliko SP, UT i YO, a YU sam radio "s repa antene" okrenut prema sjeveru ili sjeverozapadu.
Odužio sam, pa ću ostaviti nešto i za drugi put.
Ja svoje antene uvijek okrećem na jug i jugozapad, tako da se sigurno čujemo u narednim kontestima, a prva je prilika u Alpe Adria, gdje ću raditi u kategoriji B, samo cw, i to za 9A1O, jer je takav dogovor.
73&GL&GH
Jim/9A2SD   8)

3
Prijedlozi & pitanja / Poruka za 9a2wa
«  : 26. Srpanj. 2011, 22:25:23 »
73 Mike!
Molim te za odgovor da li si u zadnjem periodu 9A Activity contesta radio sa 9a4v (jn95it).
Robot mi je brisao tu vezu s objašnjenjem da je pogrešno primljen pozivni znak, a ja mislim da me ove moje stare uši još dobro služe i da je veza ispravna.
Hvala za bodove i do slušanja u narednim contestima!
Jim/9a2sd

4
Test / Poruka
«  : 26. Srpanj. 2011, 22:16:04 »
Poruka za Mike-a, 9A2WA!
Zašto robi ne priznaje vezu s tobom u 7.periodu 9A Activity contesta i kaže mi da je to pogrešan znak. Je li to moguće da sam zaista krivo primio znak??? Ja mislim da me moje uši još uvijek dobro služe, a što robi radi nije mi jasno!!!

5
Test / Ispravke u logu za HLJK 2011
«  : 06. Srpanj. 2011, 13:32:34 »
Molim ispravak rezultata postaje 9a8d u generalnom plasmanu natjecanja HLJK 2011, jer nije uračunat množitelj 5 za premošteni km po  vezi (sada u rezultatima stoji množitelj 1 !?).
73 svima, Jim/9a2sd 

 Str: [1]