Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - 9a5ay

 Str: [1] 2 3 ... 12
1
Test / Odg: Malo-Thiene Italy 12' Microwave meeting
«  : 14. Rujan. 2021, 20:54:12 »
Citat:
.Uglavnom, popravi Google i sve će biti OK.
Ja koristim bingo tražilicu, bit će da je radi toga nesporazum. Bit će bolje kada se te dvije platforme ujedine ima da nas programiraju "ko beba zvečku"

73, D

2
Microwave / Odg: Malo-Thiene Italy 12' Microwave meeting
«  : 10. Rujan. 2021, 14:49:30 »
Vidim da vam je dosadno u penziji pa da razlučimo AC/DC. Koliko sam ja učio iz povjesti prvo je bila DC sa kojom je Edison htio nešto raditi, međutim nije ju mogao daleko transportirati radi gubitaka(ponovite osnove el tehnike) i tada se pojavi Tesla sa AC čime je riješio sve. Citirani komentar insinuira da je ekipa na 2m tehnološki korak prema Edisonu dok su oni korak prema Tesli. Međutim Tesla nikada nije radio sa mikrovalnim i visoki frekvencijama nego isključivo sa prirodnim zdravim frequencijama i valovima kao što je npr šumanova frequencija, skalarni val, stojni val, pa i longitudinalni povjesni val.
By the way visoke frequencije(Ghz) imaju mikro val od koje čovjek za sada nema prirodnu zaštitu jer mikro valovi za razliku od povjesnih valova uspijevaju prodreti kroz kožu i zagrijavaju nam organe, sjetite se samo mikrovalne pećnice..... Rekao bih da su to bolesni valovi za razliku od povjesnih.

73,D

3
Microwave / Odg: Malo-Thiene Italy 12' Microwave meeting
«  : 10. Rujan. 2021, 06:42:22 »
Citat:
.Šta si se prebacio na istosmjernu struju?  ;D
A skoro da su u pravu, kad se spustiš sa 122GHz na 144 MHz  8)
Tendeciozno rečeno, daleko ste vi od Tesle koliko se sjećam Tesla je radio sa longitudalnim valovima a ne sa mikrovalnim. Zato usporedba AC/DC ne stoji

73,D

4
IARU I. Region VHF contest / Odg: IARU VHF 2021 natjecanje
«  : 08. Rujan. 2021, 20:08:38 »
Citat:
.Evo kako se cuo 9A2L
Odlično se čuje, šteta što te nije čuo vjerojatno radi prebacivanja prijema sa sistema na sistem.
By the way čestitam svima na ostvarenim rezultatima a posebno 9a3ru koji je radio iz dvorišta u centru grada i sa antenom na 4m.

73,D

5
UKV tehnika / Odg: Novi VNA na Ebay-u
«  : 05. Kolovoz. 2021, 13:36:13 »
Pozdrav društvo
Evo još malo testitanja sa NanoVNA, upravo izmjereno pojačanje predpojačala.
https://youtu.be/qsIdgDJy3Ng

Pozz, D

6
Citat:
.Ovo  ka da je  Agatha Christie  pisala ove  cont.  probleme ..... ::)
Komentar u privitku

Pozz, D

7
Citat:
.a pogotovo velika ili mala snaga....
Naizad nešto u čemu se slažemo 100%.

8
Citat:
.Izbor kategorije nije definiran nositeljem pozivne oznake, nego brojem ljudi...
Mislim da su arhaične propozicije, ovo što si izjavio šta definira izbor kategorije je točno međutim arhaične propozicije ne propisuju da moraš prijaviti kategoriju na početku contesta što bi bilo fer, nego ostavlja zrakoprazan prostor koji možeš popuniti kako ti paše. Sve dok propozicije ne propisiju da moraš prijaviti team ili single prije pocetka contesta treba regulirati zrakoprazni prostor a prijedlig koji sam dao to vrlo dobro regulira.
Malo je arhaično al šljaka

Pozz, D

9
Pravila UKV natjecanja
Jedna stvar se provukla ispod radara a to je da osobni znak može biti MO i SO, osobno sam oštro protiv toga jer postoji mogućnost kalkulacije gdje da se prijavi, a ako postoji mogućnost kalkulacije postoji i mogućnost zlouporabe, vrlo jednostavno.
Multi može biti samo klub a nemože npr 9a4m(navodim kao primjer jer je malo tamo malo ovamo) jer je to osobna pozivna oznaka.
Pozz, D

10
Ovo drugo je vjerojatno višestruke refleksije, zato sam i rekao na mom prijemniku. Budem snimio piece of cake.
73, 9a5ay

11
Signal je dobar, modulacija nije vrhunska, ima signala duplo slabiji od vašeg ali se razumije 5x bolje. To sve na mom prijemniku.

Pozz, D

12
Citat:
.S59DEM je bio jak ali neka čudna modulacija, kao da radi u C-klasi??
Pozdrav za sve ekipe a i za solaše.
Tehnika mi u zadnje vrijeme neslužidobro pa nisam niti radio ozbiljno contest ali je bila uživancija slušati. Slučajno sam nešto i snimio, doduše neznam gdje je antena bila okrenuta, slijedi link: https://youtu.be/fwKL97NfF8w
Glede modulacija primjetio samtakođer da S59DEM je mijenjao širinu TBW a time i modulaciju, međutim niti približno nije bio dobar kao prije, bio je znatno tiši. Nadalje 9A4M takođet je mijenjao širinu emitiranja međutim bio je stabilan i u užem i širem TBW, i to je mijenjao s vremena na vrijeme. Evidentno se nešto dobije u tome..., mislim da je to pun pogodak. 9A1P standardno (bar u mom smijeru) nedovoljno čista modulacija a time i manje prodorna, razloga može biti više nebih nagađao.
Drago mi je da sam vas čuo i do slušanja sa boljom tehnikom :)

Pozz, D

13
Croatian 50/70 MHz contest / Odg: 9a 50/70 contest
«  : 24. Lipanj. 2021, 19:59:32 »
Citat:
9A2M = izbaci_ga_sa_foruma
Gdje je nestao čuvar zakona?

73,D

14
Radio farovi / Odg: Novi far u Pakracu
«  : 15. Lipanj. 2021, 17:57:06 »
Pozdrav ukv_aši
Još malo testiranja nije loše za podijeliti informaciju za našu populaciju, možda nekome bude od koristi. Pogledaj link
https://youtu.be/DIa_W73rpcM

Pozz, D

15
Pravila UKV natjecanja / Odg: 9A Digital Activity Contest
«  : 06. Lipanj. 2021, 11:55:51 »
Pozdrav kontestaši
Ne kužim se u DA ali iz ovozemaljskog života vidio sam da postoje utrke automobila u raznim kategorijama ali samo je jedna F1(formula 1). Što bi rekli u prijevodu 144Mhz (ssb, cw), taj skor svakome pokaže gdje je.

Pozz, D

 Str: [1] 2 3 ... 12