Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - 9A2HM

 Str: [1] 2 3 ... 31
1
Test / Odg: EME - kontest
«  : 15. Siječanj. 2018, 20:39:39 »
 :)

2
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 14. Studeni. 2017, 20:08:16 »
A kaj dobijem sa 1. mjestom u IARU VHF ili CQWW?

Bit je da bez iaru smijurije bi rezultati i ubn mogli bit van u 7 dana
...možda, ako se prihvatiš administriranja tog contesta! kad bi imali vlastitu obradu onda opet ne bi bilo po volji što je UBN različt na različitim robotima!
K

3
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 14. Studeni. 2017, 16:00:32 »
Muci ga da bi trebalo uvest nacionalno natjecanje unutar IARU VHF, IARU UHF itd.
...i kaj bi dobio s time osim podjele šarenih papirića i dašćica?!
Ako je to toliko bitno, onda se samo to promijeni u "hrvatskim propozicijama", da svi koji sudjeluju u contestu dobivaju "priznanja"
LP
K

4
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 13. Studeni. 2017, 19:21:24 »
Zvone,
meni nije jasno kaj tebe muči zapravo?!
Rezultate ne možeš vidjeti na robotu jer ih robot nije niti orađivao, logično zar ne!
Ali zato u tabelama na stranici https://www.hrvhf.net/index.php/rezultati-ukv-natjecanja imaš upravo ono kaj tebe zanima, recimo za primjer https://www.hrvhf.net/upload/IARU_R1_VHF_2016.html gdje ti je u prvom stupcu plasman EU/9A
LP
K

5
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 07. Studeni. 2017, 22:02:47 »
Frende, imam i ja odgovor nakon odgovora!
Postoji dogovor među robot adminima da se razmjenjuju logovi zbog što boljeg cross checka i to preko jednog poluprivatnog servera jer Upload/Download sa IARU robota ne workiše (navodno imam account, ali se ne mogu logirati)! pa se za tu namjenu koristi https://sp7njx.pk-ukf.org.pl/news.php gdje admini (p)ostavljaju logove sa svojih robota!
Na žalost "safari stručnjak" više nije u igri te je situacija samim time još gora, on je bar nešto i napravio, a sada se ne mogu niti dopisivati s nekim iz IARU-a. Kad sam "zaduženome" za rad robota poslao naše ZIP-ane logove da ih nakon deadlinea stavi na IARU robot, nisam dobio nikakav odgovor pa sam išao pogledati jesu li možda stavljeni bez obavijesti, ali ne! produžen je deadline kako bi ih  sam uploadao (naravno bez obavijesti o tome)!
...ali "Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu."
LP
K

6
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 07. Studeni. 2017, 19:33:07 »
Pozdrav Adamico,
za početak ispravak netočnog navoda, nisi uploadao rezultate nego logove na naš robot, a pošto se radi o IARU conetstu, ja sam te naše logove proslijedio na oficijalni IARU robot. Obzirom da taj robot ima puno veču bazu prispjeglih logova, za pretpostaviti je da će i obraditi to puno bolje od našega. Također se mi na našem robotu ne držimo striktno svih "preporuka" kod penaliziranja veza pa bi i po tom pogledu moglo biti određenih odstupanja, a kako IARU dijeli nagrade, onda se neka i obrađuje po njihovim pravilima za cijeli Region1!
HRS-ov robot obrađuje natjecanja u organizaciji HRS-a i ponekih stranih "udruga" koje se slažu sa našom "logikom" (AA za organizatore iz italije i austrije), te organizatore contesta u sklopu 9A Activity contesta. Za sve ostale nejasnoče treba upitati UKV managera koji će sa IO HRS-a poduzeti mjere za dobrobit članstva!
LP
K

7
Microwave / Odg: MUD 2017 Santa Clara California
«  : 31. Listopad. 2017, 19:35:51 »
Goranov "ppt" je malo prevelik pa sam ga smanjio i pretvorio u "pdf"
LP
Krešo

8
Microwave / Odg: MUD 2017 Santa Clara California
«  : 31. Listopad. 2017, 17:38:09 »
Pozdrav Gorane,
omogučio sam stavljanje "ppt" privitaka!
LP
Krešo

9
IARU I. Region UHF/SHF contest / Odg: IARU UHF/SHF 2017.
«  : 23. Listopad. 2017, 14:55:44 »
pozdrav natjecateljima
samo jedna mala informacija, svi logovi sa 9A contest robota uploadani su i na IARU robot iaru.oevsv.at tj. daljnja obrada je u nadležnostu IARU robot ekipe.
LP
K

10
pozdrav
ja prosljeđujem logove IARU adminu!
LP
K

11
evo još samo jedna mala napomena od mene glede 9A plasmana u IARU natjecanjima.
Zbog nemogućnosti pribavljanja tolikog broja check logova i male razlike u logikama rada između našeg robota i onog "službenog" od IARU, ja samo filtriram finalne rezultate koje IARU proglasi službenima iz razloga što zbog gore navedenog bi se moglo dogoditi da plasmani i broj bodova ne budu isti na oba robota.
Kako je kod nas printanje diploma izvedeno preko sučelja robota, na kojem nema IARU contesa, a IARU plasmani su samo html dokument u tablici https://www.hrvhf.net/index.php/rezultati-ukv-natjecanja nije trenutno izvedivo automatizirano printanje tih rezultata nego to netko mora odraditi manualno.
E sad je pitanje tko bi to trebao odraditi i eventualno poslati poštom (pravom ili virtualnom)?!
za ostale upite stojim na raspolaganju
LP
K-2HM

12
First QSO's / Odg: Prve veze sa....
«  : 04. Srpanj. 2017, 08:33:45 »
Upisano i čestitke
LP
Krešo

13
First QSO's / Odg: Prve veze sa....
«  : 29. Travanj. 2017, 14:08:29 »
Hvala Slavko, ispravljeno!
73 de Krešo

14
Novosti / Odg: 70 MHz FCC aukcija
«  : 23. Travanj. 2017, 19:31:17 »
A DI ĆU JA SA SVOJIM BEŽIČNIM MIKROFONIMA???  :o

E da....
Taj problem smo diskutirali na jednom Reddit forumu godinu dvije unazad. Naime, pojavila se potreba, ljudima koji rade isti ili sličan posao tvojem da se izradi naprava koja bi skenirala određene frekvencije (range frekvencija) kako bi se utvrdili slobodni kanali za bežične mikrofone.
Kako se radilo o čovjeku koji je tonac i ide po turnejama, na svakom novom mjestu je trebao tražiti slobodne kanale za mikrofone.

Uglavnom tražila se aplikacija koja bi koristila jeftini RTL dongle kao ključ i skeniranjem izlistala slobodne kanale.
Bilo je nekoliko riješenja ali nisam pratio do kraja taj post....
Na žalost samo djelomično pomaže, naime mi smo u firmi umirovili 12 kompleta mikrofona koji su radili u 800 MHz bandu, a problem se pojavljivao sa dolaskom publike koja je imala potrebu objavljivati svoj dolazak na Facebookovima, pa su nam upadali sa svojim Uplinkovima na LTE mrežu.  50 mW iz mikrofona naspram 2W iz mobitela nema šanse, + široki LNA na  antenskom sustavu mikrofona čine čuda!
LP
K

15
Novosti / Odg: 70 MHz FCC aukcija
«  : 21. Travanj. 2017, 22:25:35 »
A DI ĆU JA SA SVOJIM BEŽIČNIM MIKROFONIMA???  :o

 Str: [1] 2 3 ... 31