Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - 9a4op

 Str: [1]
1
9A activity contest / Odg: Tablica rezultata
«  : 06. Studeni. 2020, 20:15:41 »
Bok Borise,,,,pogledaj u ovom forumu pod POSTOTC REULTATI AKTIVITI 2020...
lp  oTO

2
9A activity contest / Odg: Postotci rezultati AKTIVITI 2020
«  : 06. Studeni. 2020, 19:54:21 »
Pozdravi svima...


ja se na primjer pak slažem da svako natjecanje treba provoditi prema pravilima koja su donešena prije samog početka istog.
 S toga ako smo 9A Aktiviti počeli sa postotcima onda ovu turu tj još jedno natjecanje treba biti u tom stilu...po bodovima....Ne kažem da je to najsretnije no trenutno je to bilo ono što smo imali...i manje više svi su to prihvatili i iz mjeseca u mjesec se natjecali po tim pravilima.  Onda je došao jedan natjecatelj koji smatra da mora biti prvi u kategoriji 50MHz, jer kako ja mogu biti prvi....a do 10mj sam bio prvi..sa 100 posto uspješnosti sa samo 500km , a ne on koji je napravio 265000km...  Odgovorio am mu da sam ja tih 500km i svojih 100posto dobio u prvim mjesecima kad se on nije ni počeo natjecati na tom bandu, a to šro on ima veliku snagu a ja radim sa 100W, što on ima vidikovac na Hvaru a ja samo 360m brda na padini Plešivice, što on s otoka napravi 3 Taljana , a ja moram napraviti 15-tak kratkih veza to je stvar opreme, sreće itd.
Ne smatram se boljim ili lošijim radioamaterom od kolege, no smatram da ako ja Aktiviti radim cijelu godinu prema tada važečim pravilima tj postotcima. Na pitanje koordinatoru UKV natjecanja 9A2HM zašto su retroaktivno mjenja pravilnik i sve se prebacuje na kilometre, odgovorio mi je da je tablica samo uskljđena sa propozicijama , a kako nisu imali dovoljno perioda za testiranje tablice stavljeni su postotci...Da je to napravljeno sad kako je to ilo zamišljeno i to odlukom IO HRS-a još od onda jad je UKV menager bio Pero 9A6A.


Koliko ja znam poslije prvog , drugog, trečeg, četvrtog itd dijela 9A Aktivitia su postojali rezultati izraženi u kilometrima koji su pretvarani u postotke...zašto se tad nisu zbrajali kilometri već su bodovi bili do 10 aktivitia kad mi  je Pero 9A6A rekao da ja nemogu biti prvi sa 500 km a on sa 265000 biti drugi i kad je  vidio da me u toj kategoriji nemože pobjediti najednom se sve  retroaktivno prebacilo na kilometre...Ne osporavam Perin rad u radioamaterizmu niti njegovu stručnost, ali mislim da ovo natjecanje treba završiti po pravilima kako je i započeo...istina Bog da su propozicije sada promjenjene na km/bod, no na početku natjecanja tako nije bilo.....Iritira me to omalovažavanje i nedosljednost prema pravilima koje su donjeli naši predstavnici u IO HRS-a,,,,kao nije bitno dal natjecanje počinje s brojem 1 ili bilo kojim drugim, uvrštavanjem dijela natjecanja u drugo natjecanje, mjenjanje QTH lokatora,... itd,   Nije da samo meni ne paše to što se radi ili ne radi u Savezu...ali ako kao član tog istog saveza izvršavam svoje obveze i ovom lijepom hobiju posvečujem dosta vremena...smatram da nisam toliko retardiran da nebih vidio kako nekolicina visiko poziconiranih radioamatera rade ono što oni hoće bez da pitaju one kojih su ih izabrali, IO HRS-a  ili pokušaju ne naškoditi drugom favorizirajući prvog...Kako bi Željko UKV menađer rekao ono što on kaže i radi tako misli i IO HRS.a i svi oni rade za dobrobit radioamaterizma pa ih tj IO HRS-a ni netreba pitati...Ukratko želio bih da netko pametan pročita ovo što sam napisao, da se zapita tko to i što radi u HRS-u, dali je to za boljitak istog saveza i zašto se uopće donose pravila koja se u cijelom svijetu poštuju osim kod nas poneki menađeri rade za "boljitak njihovih stvari"......Čujemo se u 11 izdanju Aktivitia.....i
 Pozdravi....Oto 9A4OP

3
Pravila UKV natjecanja / Odg: 9A Activity 2020.
«  : 14. Srpanj. 2020, 11:52:15 »
Pozdravi..


Dobro si napisao:    Na isti način je trebala biti dodana rečenica u kojoj bi se, samo za ovaj period, dopustila razmjena brojeva koje ne moraju krenuti od 001, zbog preklapanja sa IARU 50/70 MHz contestom....ali vjerovatno previdom nije. Zar zbog jednog previda u pisanju pravila jednostavno izbaciti iz plasmana 9A AC-a 16 postaja na 50 i 70 MHz? IO HRS-a je prihvatio pravila kakva su mu predana i naravno da nisu mogli uočiti ovaj previd. Da su mogli raspravljati ovako kao ti i ja, kakvu bi odluku donijeli?
Da je to donio IO HRS-a ja nebih napisao ni retka..a ovako to mi liči na samovolju, a tih 16 stanica su mogli voditi dvostruki log jedan za Region 1 50/70 MHz i drugi za 9A Aktiviti..
Upravo tako Oto, pravda....i pravo za sve da sudjeluju u svim natjecanjima u kojima žele, a ne da ih se jednim najobičnijim previdom u pravilima izbaci iz jednog od natjecanja. Jel to pravedno?
 Po meni je pravedni oni koji su se držali propozicija koje su napisane..    Nemoj govoriti u ime svih koji se žele natjecati jer neke od njih upravo želiš izbaciti iz plasmana samo zbog običnog previda u pravilima (001) i tako poboljšati svoj plasman, to je pravda kako je ti vidiš i priznajem, formalno si u pravu....ljudski ne.   Ja ne želim nikog izbaciti jer nemam to pravo već želim da svi imamo iste uvjete i da bolji pobjedi...Ja sam to i pisao jer izostankom tih 16 postaja , moj rang na 50 i 70MHZ u Aktivitiju se neće mjenjati.Zašto bi mogli birati ako mogu raditi oboje? Ako anarhijom smatraš odluku da se SVIM 9A postajama omogući isti tretman u ova dva natjecanja, ispričavam se, ali daleko sam od nekoga tko želi provoditi samovolju na štetu SVIH radioamatera kako si naveo.
Baš tom odlukom nismo svi imali isti tretman...mnogo njih kao i ja nisu počeli raditi natjecanje u subotu iako je bilo lijepih otvaranja jer smo htijeli raditi prema pravilima u Aktivitiju  i početi s brojem 1. jer je jedino tako ispravno..
.Kako ne vidim da druge natjecatelje smeta ta situacija i stanje IO HRS-a oko donešenja odluka koje su protivno pravilima koje su oni donjeli s ovim dopisom ću se oprostiti od ove teme jer nema smisla da se međusobno dopisujemo, a ostali natjecatelji bilo oni za tvoju odluku ili ne, ne žele ili možda ne mogu dati svoj mišljenje.

Pozdrav svima i čujemo se u nedelju....


Oto   9a4op

4
Pravila UKV natjecanja / Odg: 9A Activity 2020.
«  : 14. Srpanj. 2020, 00:23:33 »
Željko hvala na dosta brzom odgovoru...
u kojem navodiš da se je o toj temi pričalo par dana prije natjecanja, no nažalost je se nisam mogao ulogirati da raspravimo tu temu...tek me je Krešo u petak 10.07. ulogiao...

Citat: 9A2HM - 20. Lipanj. 2020, 14:23:55

    Natjecatelji bez brige
    svi koji će raditi IARU 50/70 biti će ubaćeni i u Activity plasman, naravno u periodu od 07 do 15 koliko traje 6. period, a iz razloga što se poklapa sa AA contestom.
    LP
    Krešo

  Ovaj citat nema nikakve veze sa Alpe adriom pošto se kod nje natječe na 144MHZ pa na više...Pišeš kako je zadatak tebe kao UKV menađera da promičeš i potičeš rad na UKV područjima , no kako ja vidim ti si sa ovim "popuštanjem" unazadio taj rad dopustivši da se radi mimo i protivno pravilima koje je donio IO HRS-a a ne UKV menager i po tome samo ih on može mjenjati, Iako je IO HRS-a tebe potvrdio kao UKV menađera nije ti dao pravo da svojim postupcima namjerno zaobilaziš pravila koja su donjeta s njegove strane i donosiš neka svoja, več suprotno, da poštuješ i pokušaš drugima svojim primjerom pokazati poštivanje pravila koje je donjelo IO HRS-a. Kad sam ja bio ARG menađer za sve nedoumice pitao sam upravo one koji su donjeli pravilnik po kojima se natječemo pazeči pri tom da ne oštetim ni jednog natjecatelja....Ovim što si ti i UKV komisija napravili oštetili ste moja i prava svih ostalih koji se žele natjecati....Postoji pravilo gdje piše da se nesmije u korist jedne grupe ili pojedinca oštetiti druga grupa ili pojedinci....to se zove pravda.....Kažeš da IO HRS koji te imenovao za UKV menađera i ti tj UKV konisija radite isto, možda, no to ti nedaje pravo da ti ko menađer prvi kršiš pravilnik...danas si to ti, sutra će netko drugi za nekog trečeg prepravljati pravilnike i tako unogled...Nisam za anarhiju, pravllnici su takvi kakvi jesu i ako se želimo natjecati trebamo se držati onoga što to natjecanje oblikuje...Stoga mislim da bi u ime svih nas trenutno oštećenih tom tvojom odlukom diskvalificirao sve dnevnike  perioda Aktivitia ma 50 i 70MHz koji nisu započeli sa brojem 1 s isprikom onima kojih se to tiče, jer su bili zavedeni tvojom odlukom iako su kao i ja mogli birati dali će raditi Region 1, na 50/70 MHz ili Aktiviti...Ukoliko to ne učiniš mora ću uputiti žalbu na to natjecanje članovima IO HRS-a , no , ako i oni smatraju da pojedinac ili grupa može biti iznad nihovih odluka uvijek postoji sud nas članova koji uredno plačamo članarinu i koji činimo ovaj Savez...

Pozdravi

Oto  9A4op

5
Pravila UKV natjecanja / Odg: 9A Activity 2020.
«  : 10. Srpanj. 2020, 22:32:31 »
    *
    Postova: 87

Pravila
« u: 07. Srpanj 2020, 17:41:17 »
Pozdravi svima..

Zamolio bih UKV manađera da objasni zašto je logove sa natjecanja Region 1. contest 50/70MHz  uvrstio u tablicu logova za 6. period Aktivitia...
Naime on je sve učesnike spomenutog natjecanja u vremenu od 7 sati ujutro kad počinje Aktiviti, PROTIVNO pravilniku o natjecanju uvrstio u tablicu logova s čim je umanjio rad svih operatora koji nisu zbog Aktivitija radili u subotu kad su bili sjajni sporadici, da bi ispoštovali pravilnik. Time su se oni namjerno "zakinuli" u plasmanu za Region 1. 50/70MHz, jer su čitali i poštivali  pravila natjecanja:

Vrijeme održavanja natjecanja
Od 0700 do 1200 UTC, osim 6. perioda koji traje do 1500 UTC zbog preklapanja sa Alpe-Adria contestom.

Raporti

Tijekom natjecanja obvezna je izmjena raporta po RST skali, rednoga broja veze (koji u svakomu periodu počinje od 001 i uvećava se za 1 za svaku narednu vezu) i WW lokatora.
Na svakom bandu vode se posebni redni brojevi.


Zbog gore navedenog molio bih UKV menađera da sve logove za 50 i 70 MHz koja u Aktivitiju od 21.06.2020 od 7 sati ujutro GMT ne počinju s brojem 1 da se brišu sa bodovne liste, jer su ti natjecatelji također mogli birati koji kontest će raditi...U suprotnom mislim da se više nema smisla natjecati ako za svako natjecanje 1 dan prije donesemo nove pravilnike. Pravilnici su tu da svi natjecatelji znaju u kojim okvirima se natječemo i zašto...bez izuzetaka.
Pravilnike je izglasoa i odobrio IO HRS-a, i ne vidim kako je to pojedinac , pa bio on i UKV menager može promjeniti ili izvrtati kak on želi....Nigdje nisam pročitao da je to odluka IO HRS-a...

Sljedeće bih molio natjecatelje koji koriste snagu van svake pameti...izračunajte si dobit antene i pomnožite sa snagom pa to sve skupa usporedite sa zakonom o telekomunikacijama, tj dozvoljenom izračenom snagom..,da se rasporede na početak ili na kraj opsega, jer kad se jedna stanica smjesti na 144,200 MHz a ja je normalno čujem na 144.160MHz, upozorim operatora da je širok do neba, on ode na kraj banda i tamo radi, no kad dođe nova smjena operatora na stanici novi se opet postavi na 144.200MHz i sve ispočetka, s tim da se drugi snagator  postavi na 144.300MHz i prvi put u životu da mi netko signalom od 9+60 dB zagluši stanicu da sam se morao ugasiti.
 Ja sam kažem što imam s tim i drmam, ali nikad sa svojih 50W ne ometam nikoga, no kako su ti "jaki" najčešće i bahati, u smislu kaj mi  možeš dođe mi da kupim jedan takav raštimani  linearac, stanem 50kHz do njega i priuštim mu ono što oni priuštaju meni i drugima...Bit će ljutnje no tada to neću biti ja..

Zbog svega toga i zbog očuvanja ovog našeg lijepog hobija koji nam, pruža mnogo radosti mislim da bi trebali misliti jedni o drugima, provoditi HAM spirit i držati se pravilnika koji su doneseni...
Molio bih UKV menađera da preispita odluku o uvrštavanju neispravnih logova u tablicu, jer zbog nepoštenja možemo samo zajednički izgubiti. i da mi odgovori koja pravila vrijede za 7 izdanje aktivitija..

Svima lijep pozdrav..

Oto  9a4op

6
Prodam / Radioamaterska oprema
«  : 09. Prosinac. 2014, 08:25:14 »

Prodajem slijedeću radioamatersku opremu:

1. Yaesu FT-290R UKV, 2.5W, FM,SSB,CW 120E
2. Yaesu FT-290R2 UKV, 25W, FM,SSB,CW 200E
3. Yaesu FT-790R2 UHF. 2.5W, FM, SSB, CW 200E
4. Yaesu FT-23R VHF, 2,5W, FM, nova baterija 50E
5. Yaesu FTL-2011 UKV, 5/40w, FM, 24 kanala 150E
6. Yaesu FTL-2011 UKV, 5/40w, FM, 12 kanala 100E
7. Yaesu FTH-2008 UKV 2,5W, 16 kanala, nova bat 50E
8. Yaesu FC-700 1.8-30MHz ručna ant kutija 150E
9. Yaesu NC-33 multi autom punjač za baterije 150E
10. Yaesu NC-37 autom punjač za baterije ispravan 50E
11. Yaesu NC-37 autom punjač za baterije neispraavan 10E
12. Codan 8528 HF RTX 100W SSB 200E
13. Codan vanjski zvučnici 10E
14. Ten Tec Argosy HF 5/50W SSB, CW 200E
15. Sommercamp FT-767DX HF, 100W, SSB, CW,AM 250E
16. Sommercamp FT-280FM, UKV, 25W, FM 100E
17. Icom IC-2E, 2W, FM, poluispravan, bez bat i ant 10E
18. Icom AT-120, HF autom ant kutija 250W 250E
19. CT 1600, 2W, FM poluispravna bez bat i ant 10E
20. Kenwood TH27, 2.5W, poluispravan bez ant i bat 10E
21. Kenwood AT-230, HF ručna antenska kutija 150E
22. PSK-20 RTX, 14MHz 10W, PSK31 100E
23. Stabo SH-6200, 27MHz, 2W, AM, FM 50E
24. MFJ 971 HF ručna antenska kutija 150E
25. Tokyo Hy-Power HL-37V, UKV lin 35W, fm/ssb 100E
26. Tokyo Hy-Power HX-240 UKV/HF transver 50W 150E
27. Zetagi LA0545V, UKV 45W FM pojačalo 100E
28. SDR RX HF 50E
29. Katsumi kompresor dinamike za mic 50E
30. Transverter 14/50MHz 10W 100E
31. DDS-VFO 5-5,5MHz 50E
32. TEL Tipkala pješak, 15E
33. TEL Tipkala pješak s zujalicom 25E
34. TEL tipkalo manipulator 25E
35. Packet Radio modem TNC2 50E
36. Pocket Radio baycom modem 50E
37. Štap antena AT-17 (za portable rad) 15E
38. Štap antena AD-RT (za portable rad) 20E
39. Štap antena kopija OUTBEKER-a (za portable) 50E
40. ARDF startni sat veliki 100E
41. ARDF startni sat mali 50E
42. ARDF prijemnik 144MHz 100E
43. ARDF prijemnik 3,5MHz 60E
44. ARDF Prijemnik 3,5MHZ Yug 801 30E
45. ARDF prijemnik 3,5MHz S5 ARG80 s komp 50E
46. ARDF predajnici 3,5MHz, CW, 100mW (KMT) 15E
47. KV antena GP3 28/21/14 100E
48. KV Inverted V antena za portable 7/14MHz 50E
49. KV baluni 1:1 4:1 9:1 150W 15E
50. KV DX Special 80m invert V antena 60E
51. Cushcraft ARX-2 ukv antena nova 100E
52. Keramički izolatori -jaja vel 30mm 1E

Cijene nisu fiksne....zavise od tečaja Eura i dogovora. Ne zanimaju me nikakve zamjene osim za novac.

091 2504 866

LP 9A4OP Oto Str: [1]