Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - 9A9L

 Str: [1]
1
UKV DXpedicije / ODLICNA LOKACIJA
«  : 01. Lipanj. 2013, 07:51:20 »
Ako netko ima ideju za kakvu DX expediciju, evo odlicne lokacije

2
Članske diskusije / Casopis CQ YU
«  : 09. Ožujak. 2010, 09:48:59 »
Posto u YU nemaju para za izdavanje stampanog casopisa (valjda je slicno i negdje drugdje) na svojoj WEB stranici postavili su casopis u PDF formatu. Ako netko zeli moze ga skinuti na linku http://www.yu1srs.org.rs/dl/RadioAmater/Radio-amater_01_2010.pdf

3
9A activity contest / FM u KONTESTU
«  : 22. Kolovoz. 2009, 12:12:11 »
Bas me zanima ko je izmislio tu glupost da se ukine FM u kontestima. Koliko vidim u prijavljenim rezultatima FM-asa ime jako puno. Valjda ce clanovima IO pasti na pamet da preispitaju tu glupost od odluke ako vec UKV manager nije u stanju zbrojiti 2+2.
 

4
Test / Odg: 9A ACT.2009
«  : 04. Kolovoz. 2009, 11:19:24 »


Hajde da se mi ovako dogovorimo, nemoj imati samnom posla, kloni me se kako na netu, tako i na hamfestu, a pogotovo na bandu i uzivaj u raspravama sa nekim drugim. Mene ovo ne fascinira koliko tebe. Ja sam odrastao u obitelji starih radioamatera i dolazio sam u spomenuti klub dok jos nisam mogao samostalno hodati. Jos kao klinac, slusao sam price i pricice kojekakvih cudnovatih ljudi koji su ovakvim tvojim ponasanjem rastjeravali prave operatore. Zbog toga se moji starci vise ni ne pojavljuju na bandu, a ja si sigurno necu dozvoliti da odbacim ovaj hobi zbog niskog praga tolerancije, kao sto su oni napravili. Conteste pratim na svim bandovima i nesto bas ne vidim previse tvoj znak. Ali zato vidim svoj na 70% KV/UKV natjecanja, a vidim ga i na diplomama za prva mjesta u HR kategorijama, imat ces ih uskoro skenirane na mojoj fotogaleriji. Stoga te sad pozdravljam i potpisujem Goranov predlog da se rasprava zakljuca, a i da se pobrisu nasi postovi jer ovakvim clancima tu nije mjesto.

Kao prvo decec dragi procitaj od pocetka. Koliko se sjecam ja tebe ni jednom nisam spomenuo a ti si se nasao mene upozoravati na moje pisanje. Prema tome ako ne zelis polemizirati onda se nisi trebao ni prihvacati pisanja i pametovati drugome sta da radi i kako da radi.
A sto se tice tvojih diploma i pehara to je tvoje. Ja ti o svojim necu ni pisati jer ih previse ima jos iz vremena dok se ti nisi ni rodio. A posto toga ima ionako previse i vise mi ne pricinjava neko veliko zadovoljstvo, ja sam svoj natjecateljski rad okrenuo klupskim akcijama.
A sto se tice hamfesta, vjeruj mi da biram drustvo sa kojim se druzim. I to vec dugo tako.

5
Pravila UKV natjecanja / Kontest IVANIC pomoc
«  : 22. Srpanj. 2009, 19:08:55 »
Kako mwe nije dugo bilo u natjecanjima na 2 m nikako da uspijem shvatiti pravila. Ono sa Pokupljem sam shvatio jer ocito da je vazno da je glavni UKV manager clan drustva pa se onda to lako zataska i izjo vuk magare. Ni odgovora ni opravdanja a sve evidentno i vrlo uocljivo. Sramota.

I taman se to zataskalo kad evo nove nedoumice. slusam u kontestu kako svi lijepo zovu. A vrag jedan imam neku dobru memoriju i odlicno pamtim modulacije. I pod jednim pozivnim znakom slusasm 3 razlicite modulacije. Dvije muske, jedna zenska. Kako nisam puno na ukv pomislih da je to klupska stanica. I vidi iznenadjenja..........!!!!!!! Gledam prijavljene rezultate kad ono YL stanica. I uredno prijavljen rezultat u toj kategoriji. I sada se ja pitam jel to postalo normalno da se mulja i vara i rade ostali lopovski potezi. Ocito je....kad si to mogu dopustiti organizatori medjunarodnih natjecanja zasto nebi mogli i natjecatelji. Valjda je to po nekom novom Pravilniku. Sve to ide sa novim rukovodjenjem UKV natjecanja. Da NIJE ZALOSNO BILO BI JAKO SMJESNO.


6
Pravila UKV natjecanja / SRAMOTA
«  : 17. Lipanj. 2009, 23:33:37 »
Kao sto se moze vidjeti rezultati Pokuplja su proglaseni SLUZBENIM. Nigdje nisam vidio ni da su bili nesluzbeni. Na moju zalbu koju su organizatori uredno zaprimili nisam dobio nikakav odgovor. Kao prvo smatram da je time povredjen Pravilnik kojega su sami objavili, kao drugo smatram da su kriomice i na jedan lopovski nacin rezultate objavili a da nisu ni jednim slovom obavjestili da su ti rezultati objavljeni. Koliko mi je poznato ovo nije prvi put da se organizatori Pokuplja ponasaju na takav nacin. Zalosno. No u Statutu HRS postoji nacin da se i takve stvari sankcioniraju. A sto se tice samog natjecanja cini mi se da svaki puta ima sve manje i manje natjecatelja. Sramota gospodo iz Organizacijskog odbora Pokuplja. I ovaj puta ste pljunuli sebi u usta.

7
Članske diskusije / Hamfest Vidovo 2009.
«  : 14. Lipanj. 2009, 07:46:27 »
U ime organizatora PiHRAB-1 zahvaljujem Organizatoru hamfesta na prolongiranju termina, cime su i oni sudjelovali u uspjesno pustanju balona.


8
Pravila UKV natjecanja / POKUPLJE 2009
«  : 18. Svibanj. 2009, 07:56:39 »
Citam Pravilnik natjecanja Pokuplje 2009. Sve lijepo sroceno, jasno i transparentno.
Ima razlike sa Pravilnikom activity kontesta  ali to je normalno i OK. Poanta je u kategorijama. Pravilnik Pokuplja striktno odvaja HOME i PORTABL stanice.

5. KATEGORIJE
A - Jedan operator - home
Postaju poslužuje jedan operator, a mjesto s kojeg radi (adresa) identična je adresi
upisanoj u dozvoli za rad radiopostaje. Bilo kakova pomoć u radu na stanici, okretanju antena, vođenju LOG-a i sl. svrstava postaju u kategoriju više operatora.

B - Jedan operator - portable
Kao pod A, jedino što je lokacija s koje postaja radi proizvoljna, a ne može biti ista kao u dozvoli za rad.

Kao sto se vidi iz prilozenog HOME je na adresi na koju glasi dozvola. I to decidirano pise u Clanku 5 tocka A.

Tocka 5 B decidirano kaze da ne moze biti kao u dozvoli za rad.
I onda procitas prijavljene rezultate na robotu i imas sta vidjeti. Kontest lokacije po brdima najednom ispadaju HOME lokacije. Nije sada tu pitanje davanja /P ili ne.....tu je prijavljivanje lokacija koje cak nisu ni privatne a kamoli da su upisane u dozvoli za rad. Jos kad znas koja je to lokacija, a znas i adresu usred grada na koju glasi dozvola stvarno ti se mora zgaditi rad u natjecanju a na njoj ni traga od nekih grupa antena.......sta reci.??


Kaze Clanak 14 Istog Pravilnika
14. ODUZIMANJE BODOVA I DISKVALIFIKACIJE
Natjecateljska komisija poništit će sve neoznačene duple i višestruke veze koje pronađe, te od ukupnog skora oduzeti deseterostruki iznos bodova uračunate duple veze. Komisija će poništiti svaku nekompletnu vezu i svaku vezu u kojoj se nađe da je neki od elemenata veze krivo upisan (odnosi se na pozivnu oznaku, primljeni i predani raport, uključivo brojem veze i QTH-lokatorom, te ako se vrijeme upisivanja QSO-a kod korespodenata razlikuje za 10 ili više minuta.
Diskvalifiran će biti i onaj natjecatelj kod kojeg se ispostavi da je od prijavljenog skora oduzeto 10 ili više % bodova, ili da je od ukupno prijavljenog broja ispravnih veza oduzeto 10 ili više %. Diskvalificiran će biti natjecatelj za kojeg se utvrdi na osnovi najmanje tri neovisne prijave natjecatelja, koji pošalju LOG, da je namjerno kršio pravila natjecanja, ili da se nije pridržavao uvjeta iz dozvole za rad radiopostaje te ometao rad ostalih natjecatelja.
Lijepo sroceno, definirano ali ima jedan ali..... ako prijave 3 natjecatelja. Tijekom natjecanja nije bilo nikakvog ometanja, i sa te strane nema ni potrebe da se traze 3 stanice za prijavu. Ali zato postoji dokaz u dozvoli za rad,  QTH lokator, nadmorska visina. Sve lijepo pise. I mislim da netreba nikakvih dodatnih prijava.
15. TUMAčENJE PROPOZICIJA
Pravo tumačenja ovih propozicija ima isključivo natjecateljska komisija koju formira organizator natjecanja 'Pokuplje 2009' godine, a sastoji se od tri člana kluba.
Komisija pregledava LOG-ove, izdaje neslužbene i službene rezultate, rješava pritužbe natjecatelja, a odluke komisije su konačne.
Kako ce ova komisija rjesiti slucaj to ostavljam njima na dusu. Sve se zna, sve se vidi, propozicije su rekle svoje.

Evo ja i ovim putem ulazem prigovor na stanice 9A3XM i 9A2LX koje nisu radile sa lokacije koja im je u dozvoli za rad vec sa portabl lokacija. A komisija ako je prava ispitat ce slucaj i donijeti pravo i posteno rjesenje.
Uz pozdrav
Leon Kanzler 9A9L

9
UKV tehnika / Malo o antenama
«  : 18. Siječanj. 2009, 02:35:23 »
DM2BLE je na svoju stranicu u ogromnim kolicinama uvrstio Yu1QT antene.
Evo i linka.  http://www.swschwedt.de/kunden/dm2ble/ukw-beams.htm

10
ES / ES na 6 m 24.07.07
«  : 25. Srpanj. 2007, 09:20:11 »
Krasno otvaranje ujutro prema PA ON SM OZ DL LA vecinom na CW  i poslijepodne SP OK OM ON PA SM LA OZ DL LX F YL LY G GD GM GI GJ . Napravio 199 veza, 24 nova lokatora. UF . da je bar tako bilo u kontestu....HI
Slicno je bilo i 22.072007.

 Str: [1]