Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - 9A6NDZ

 Str: [1]
1
Članske diskusije / 9A2AT - SK
«  : 28. Studeni. 2019, 08:06:36 »
Preneseno sa www.rk-nikolatesla.hr

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je Branko Vidović 9A2AT. Teško je u nekoliko rečenica sažeti sve ono čime je u 54 godine djelovanja neizmjerno zadužio naš klub i širu radioamatersku zajednicu.
Bio je istinski zaljubljenik u tehniku. S radioamaterizmom se upoznao još u VI. razredu osnovne škole kada je izradio prvi detektor za prijem srednjeg vala. Ubrzo su uslijedile konstrukcije jednocjevnika i dvocjevnika, zatim faza modelarstva, pa letenje jedrilicom. Završio je školu letenja za pilota na avionu Aero 3. U vrijeme školovanja na Pedagoškoj akademiji položio je radioamaterski ispit za III. klasu i počeo održavati veze u klubu YU2HCD u Daruvaru.
U Bjelovaru se zaposlio 1965. kao nastavnik tehničkog odgoja u III. osnovnoj školi i odmah se uključio u rad RK “Nikola Tesla”, a u školi pokrenuo klub mladih tehničara. Krajem 60-tih godina pod njegovim vodstvom radio sekcija KMT YU2CCL postizala je zapažene rezultate u raznim natjecanjima, a Branko je iz svake generacije uspijevao dobiti po nekoliko operatora. Sekcija je dala i državnog prvaka na saveznoj smotri iz radiotehnike, a svi njegovi učenici uključivali su se poslije osnovne škole u rad RK “Nikola Tesla”. Nekolicina njih su i životna zanimanja vezali uz radiotehniku i elektroniku.
Branko je 1973. prešao na poslove obrane, kao izvanredni student završio je Fakultet političkih znanosti 1984., sudionik je Domovinskog rata, a godine 1995. ponovno se vraća u školu, u Novu Raču. Odmah osniva klub mladih tehničara s kojim postiže izvanredne rezultate u raketnom modelarstvu i amaterskoj radiogoniometriji. Više od 120 pehara, koje su osvojili njegovi učenici, krasi vitrine škole u Novoj Rači. ARG-u pripada posebno mjesto u Brankovoj biografiji. Zahvaljujući njemu Nova Rača je postala pravi rasadnik radioamatera radiogoniometrista. Da bi znanja i vještine ARG-a što bolje prenosio drugima i sam se uključio u natjecanja i sve do prije tri godine, iako u poznim godinama, bio aktivan natjecatelj.


Više od polovice hrvatske ARG reprezentacije niz su godina činili Branko i njegovi učenici. Bio je trener i član hrvatske ARG reprezentacije koja je sudjelovala na svjetskom prvenstvu u Kini.
Kao svestrani radioamater i vrstan operator, odradio je veze s više od 260 zemalja, a bavio se i konstrukcijama uređaja i eksperimentirao s amaterskom televizijom. Ono u čemu je bio izuzetan, bila je njegova sposobnost da motivira i prenese znanja i vještine drugima. Bio je mentor generacijama bjelovarskih radioamatera.
Hvala ti Branko, u ime svih onih koje si u gotovo šest decenija djelovanja u RK “Nikola Tesla” uveo u svijet radiokomunikacija i naučio ih da, kao i ti, uživaju u ljepotama radioamaterizma.
9A4FB

*****
Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 28. studenog 2019. u 14 sati na groblju Borik u Bjelovaru

2
Članske diskusije / 9A2D - Vlado SK
«  : 02. Ožujak. 2019, 19:08:34 »
Još jedna tužna vijest, danas nas je napustio kolega radioamater Vlado 9A2D zvani Kefa iz Daruvara.

Sućut obitelji.

3
Članske diskusije / Zello aplikacija - Koliko se koristi kod nas
«  : 07. Veljača. 2019, 20:53:04 »
Napisao sam na HRS forum pa ću i ovdje da vidim vaša iskustva jer nejdu svi odavde na HRS forum.

Dali koristite ovu aplikacija na mobitelu ili računalu i kakva su vaša iskustva sa "network radio"?
U zadnje vrijeme sve se više pojavljuju uređaji koji rade direktno putem interneta. Iako to po meni nije pravi radiouređaj mislim da bi kod mladih radio amatera mogli biti iznimno zanimljivi jer mobiteli i mladi idu jedno sa drugim. Jučer sam malo radio po pitanju toga i odlučio pokušati linkat uz pomoć PC-a, uređaj i Zello na računalu. Testno sam pustio na 9 simpleks, sve malo poštelao i jučerašnji razgovori su me oduševili. Svi kažu da to radi odlično. Ja sa 5w pokrivam cijeli Bjelovar a mobitelom se mogu spojiti bilo gdje i javiti se na 9 simpleksu. Što si tiče kvalitete tona ona je daleko bolja nego na echolinku i sve zvuči kao da čovjek radi preko klasičnog uređaja ili nekog vokca.

Ukoliko se netko hoće priključiti potrebno je dodati kanal koji se zove 9A RADIOAMATERI. Slušanje je otvoreno za sve, a predaja je blokirana dok ja ne odobrim korisnika. U razgovoru sa drugim amaterima odlučili smo da svatko tko se hoće priključiti mora imati istaknuti pozivni znak. Ukoliko ga nema, nema ni predaje.

4
Članske diskusije / Kupnja uređaja "vani"
«  : 12. Ožujak. 2018, 11:19:11 »
Pozdrav. Interesira me kupnja uređaja vani pa me zanima jel ima neka procedura preko granice i dali su cijene koje su napisane na stranici Wima ili Funkelektronik konačne ili se na njih još obračunava PDV.

Uzeo bi si uređaj Yaesu FT450 kakav sam imao nekada s tim da je cijena u Funkelectronik 680eura dok je u Wimo 675. Isti taj uređaj u Sloveniji sam našao na stranici trgovine cip.si i tamo je 985.15eura. Razlika u cijeni je ogromna (305 eura) pa mi nije jasno zašto.

Evo linkovi gdje sam sve gledao:
http://www.cip.si/ft-450d-eu-100w-hf-50mhz-transceive.html#.WqZebGrOWUk
https://www.funkelektronik.at/hfcommunication/de/yaesu-ftm-450d.html
http://www.wimo.com/yaesu-ft-450d-transceiver_e.html

Ako bi kupovao u Sloveniji ili Austriji po uređaj bi išao osobno. Imate li kakva iskustva sa ovim trgovinama? Hvala na savjetima

5
Novosti / Moja web stranica
«  : 15. Prosinac. 2013, 12:05:37 »
Eto kraj je godine ja na godišnjem pa sam opet promijenio dizajn stranice. Svaki komentar dobrodošao.
www.9a6ndz.com

6
Test / Odg: Radioamaterski balon
«  : 21. Listopad. 2013, 21:22:55 »
Evo kako je izgledala oprema za pračenje i video live stream. Na velikom TV-u su posjetitelji mogli vidjeti gdje se trenutno nalazi balon.

7
Kalendar UKV natjecanja / Vidovo 2013
«  : 19. Listopad. 2013, 21:21:54 »
Vidim da na robotu nije otvoreno ovo takmičenje, znači li to da ga nema već je samo activity sutra?

8
Kalendar UKV natjecanja / Podravina 2013
«  : 21. Travanj. 2013, 14:22:33 »
Pozdrav. U kalendaru stoji da je danas bio kontest pod nazivom Podravina 2013, ali ja to ne vidim nigdje na robotu. Jel to neka greška ili sam ja negdje pogriješio?

9
Članske diskusije / Moja web stranica
«  : 19. Siječanj. 2013, 08:11:16 »
Evo malo sam napravio redizajn svoje stranice. Stranica nije nešto ali koliko meni treba dobra je. Nije još gotova ali malo po malo nadopunjavam. Svaki komentar dobro došao ;)

www.9a6ndz.com

10
Prodam / YAESU FT450AT HF+50MHz
«  : 15. Kolovoz. 2012, 10:23:51 »
Prodajem navedeni uređaj u odličnom stanju. Potpuno je ispravan. Uređaj ima 100W na FM, USB, LSB i CW te 25W na AM. Ima ugrađen dodatak za SDR koji nisam nikada koristio. Prijem i predaja radi od 0.03-56 MHz tako da pokriva i CB. Ugrađen automatski tuner. Uz stanicu ide originalni mikrofon, kabel za napajanje, kutija te knjiga s uputama. Uređaj je moguće vidjeti i isprobati u Bjelovaru.

Zoran 9A6NDZ
098/9606-918
email: info@9a6ndz.com

Zamjene isključene!!! Ne odgovaram na SMS.

Cijena 4300 kn.


11
Kupim / Potražujem lampu
«  : 17. Rujan. 2008, 20:01:25 »
Potražujem lampu EAA91. Moj otac skuplja stara radija i ta mu je lampa potrebna za Philips radio. Ako netko ima lampu i želi prodati ili zamjeniti sa nekom od lampi koju imamo mi u kolekciji neka se javi na mobitel 091/579-5781

Pozdrav i 73!!!

 Str: [1]