Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - 9A3DF

 Str: [1]
1
9A activity contest / 9A DIGITAL ACTIVITI CONTEST
«  : 07. Ožujak. 2021, 19:22:05 »
Nakon odrađena dva perioda natjecanja imam prijedloge koji bi možda pridonijeli većoj popularnosti tog natjecanja. Prije svega treba zahvaliti Miljenku koji je odradio dosta posla programiranjem robota za obradu rezultata.Međutim,ima nekih postavki koje djeluju destimulirajuće. Prva je što se ne priznaju unique veze.Mi koji imamo malo bolju opremu smo ovim oštećeni jer nam se uglavnom daleke veze ne priznaju jer su unique. To je slučaj sa mojom vezom HF1J od 800 km(i još nekoliko drugih) , a ja sam jedini koji ga je radio od stanica koje su prijavile rezultate, pa meni veza nije priznata.Trebalo bi ili priznati te veze(kao i kod klasičnog activitija) ili kod obrade dnevnika koristiti i podatke s europske activiti stranice, gdje se vidi da je ta stanica upisala naš QSO.
Druga primjedba odnosi se na krivo primljeni  raport.S obzirom da računalo samo upisuje podatke , ne znam gdje nastaje greška i što treba učiniti da se to izbjegne. Ako ima negdje u postavkama neka opcija , a netko je zna ,neka nam pomogne uputom za podešavanje.
U trećem periodu contesta(našem drugom) znatno se povećao broj aktivnih stanica, što opravdava postojanje ovog contesta.
Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i nadam se da će se ove primjedbe uvažiti.
Vy 73! UHF,VHF kontesterima.
9A3DF Željko

 Str: [1]