hrvhf.net

Generalno o forumu => Prijedlozi & pitanja => : 9A3TA 01. December. 2016, 07:33:59

: Pitanje...
: 9A3TA 01. December. 2016, 07:33:59
isprika svima ako sam potpuno omašio fudbal (forum)...

a pitanje je:

kaj nije modulator na hamradio.hr trebao odstupiti kako je najavljeno?

stanje koša tamo nepromijenjeno... čim napišem post... traje od nekoliko minuta do nekoliko sati...

pišem ovdje jer tamo imam kratki rok trajanja... a ekipa uglavnom ista... osim šerifa...

a možda se i ovdje iznenadim...  ;D


p.s. edit:

još jednom prdon...

http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_jfusion&view=plugin&Itemid=709&jfile=index.php&topic=8151.msg68506#new

morate biti logirani da možete pročitati... kak smo fuj i zločesti... sva trojica...
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 01. December. 2016, 08:13:04
Ne kužim, zašto je taj post obrisan? Ja bih napisao istu stvar, to je skraćeni G5RV i smijeh od antene. 160m sa 20m žice i 2 špule?
Možda "modulator" ima takvu antenu, pa ne voli da ju se pljuje?  8)
Kako je meni "modulator" zabranio pisati, mislio sam kolegi poslati mail, no ovo je bolja opcija, možda i drugi pročitaju našu kritiku.

Čitam dalje, pa svi ste završili u košu? Da nisu "oni dani u mjesecu"?
: Odg: Pitanje...
: 9a7kxp 01. December. 2016, 08:43:12


Čitam dalje, pa svi ste završili u košu? Da nisu "oni dani u mjesecu"?


Traju ti dani na određene osobe 365 dana.

Dobro došli u klub "košno-deponiranih postova" - kolege ;D
: Odg: Pitanje...
: 9A3TA 02. December. 2016, 07:10:45
moj slijedeći post preživio noć...

ali nema odgovora na pitanje...

ostaje li isti šerif?

i odavno postavljeno pitanje... tko će više vratit kažnjeničku bojnu...
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 02. December. 2016, 09:42:26
Represija je urodila plodom, pa imamo diskusije u kojima se špulama skraćena G5RV proglašava novom, čudotvornom antenom.
Neka se novi predsjednik zapita šta mu je bitnije, samozaštita od kritike ili smislena diskusija o radioamaterskim temama. To je vječno pitanje: "Ja ili vi". Odgovor znamo i zato mislim da će sve ostati po starom.

Elem, tko su novi nenadžeri, to je isto jedno od kadrovskih pitanja za novu vlast.
: Odg: Pitanje...
: 9a4qv 02. December. 2016, 10:46:20

ali nema odgovora na pitanje...

ostaje li isti šerif?

i odavno postavljeno pitanje...

Pa naravno da ostaje... Tko bi se odrekao 800kn mjesečno za taj "posao". Pa ja bi vas sve poizbacivao sa foruma za 800kn mjesečno  ;D ;D ;D

======== BREAKING NEWS ========

Najnoviji precjednik saveza se ulogirao na nekoliko minuta na HRS forum. Mogućnost iznenadnih prirodnih katastrofa. Provjeriti baterije u prenosnim radio uređajima. Pratiti pozorno ovaj forum.

============================
 ;D ;D
: Odg: Pitanje...
: 9a6c 02. December. 2016, 14:43:55
 :D

Ma nije sve u parama...ja bi neke izbacio i gratis ;D ;D ;D

Ali nekih mi je zbilja žao, jesu bili naporni, ali šta se može kad gazda ima tešku ruku ::)  A za neke od najnovijih koš-uradaka bi rekao da imaju neke veze s off-topicom, i tako... Nemojte mi se samo gurat u žrtve sistema, tu Koki drži sva tri prva mjesta ;D ;D
: Odg: Pitanje...
: 9a4qv 02. December. 2016, 15:12:05
:D

Ma nije sve u parama...ja bi neke izbacio i gratis ;D ;D ;D


Nikad nisam ni posumnjao u tvoju humanitarniju liniju  ;D
: Odg: Pitanje...
: 9A3IV 02. December. 2016, 15:31:03
Neznam koliko puta sam već napisao da sam protiv doživotnog izbacivanja sa foruma HRS-a. može kazna, mjesec, tri, šest, godina ali doživotno ne. Ali ne pišem ja pravila foruma, nisu me ni pitali što mislim kad su ih pisali ;D. 

Ali molim vas, stalno jedni te ihsti pišu protiv HRS-a. Ništa ih ne zanima, ništa ne čuju i ne vide. HRS im je crvena krpa pred očima. Ali molim vas, nemojte i ovdje prebacivati teme o HRS-u, njegovom neradu ili radu. Molim , nemojte.

Shvaćam da ima frustriranih što nemogu pisati na na HRS-u i imate moju podršku i želju da vam se opmogući ponovno javljanje. Nadam se da će novo čelništvo ukinuti svo doživotno izbacivanje. A VHF/UHF portal ostavite ovakvim kakvim je i dosad bio. 

73 Damir
: Odg: Pitanje...
: 9A3TA 02. December. 2016, 16:32:30
Damire, opušteno...

ja ne vidim da je dosad netko nekoga ovdje smrtno uvrijedio...

Niti je topic ubi Bože dosadan...

Adamovi alu izolatori su svjetski izum... u rangu Tesle... treba to publicirat... a ne brisat...

Čemu takva stega? Pa nije život 59 001 ajd bok žurim...

Brisano mi je ove godine cca 30 postova... Jesam ja... al nisam toliki...

Nitko ne odgovara na moje pitanje... Svi su oftopic... Pa kaj onda?
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 03. December. 2016, 04:16:05
Dragi moj 9A3IV, zbog ovakvih komentara ću se isključiti iz rasprave. Imajte vi slobodno svoju radioamatersku balkansku krčmu, neka vas steriliziraju plaćenici, radite šta hoćete, budite mazohisti, nije me briga. Sve vam to rade za vaše pare. I neka vam rade, no nas ostale nećete proglašavati psihičkim bolesnicima i frustriranim babama.
Ovaj forum nije ništa bolji od onog drugog, ne daj bože napisati kakvo krivo slovo ili pokazati početničko (ne)znanje, odmah krene ismijavanje i provociranje. I sam sam bio boks-vreća u "početku karijere", no to nikoga nije smetalo, pa se preseravanje elitista  nastavilo do dana današnjeg. Zato ljudi i ne pišu, klone se incidentnih osoba.

Stvarno mi nekad dođe da pozovem Dadu, neka odveze svo ovo aluminijsko-elektronsko smeće i da stavimo točku na taj "plemeniti hobi prepun prijateljstva". Bolje se voziti na starom motoru, bar ti se nitko neće istrpavati po glavi dok uživaš u svom slobodnom vremenu.

'Ajd bok dečki, igrajte se sami u svom pijesku.

I da rezmiramo par "stručnih" diskusija u ovih nekoliko dana, one su rezultat spomenute ignorancije:
- "čarobna" antena je super, čim je kraća - tim je bolja
- antenu obavezno montirati na drveni kolac

Diletantizam!
: Odg: Pitanje...
: 9a6c 04. December. 2016, 06:56:10
Ajme Boris...

Čovik ti lipo napiše da se slaže s onim što si pisao, ali ne i s mjestom, iskaže potpuno razumijevanje za možebitne tegobe koje su pospješile pisanje postova, a ti njemu tako? Niti ti je ko rekao da si baba ni psiho, odakle ti to? Ali ako dozvoliš, frustracija se osjeti, ona izbija.

I pliz, nemoj podcjenjivat ulogu držala od lopate, to je vrlo ozbiljan element antenskog sustava. Aj nek mi neko iz Ogorja Gornjeg to stavi na fiberglas kad zagusti :o  Problem je bitno riješiti uz najmanju moguću cijenu i utrošak vremena pa makar i držalom od lopate...ne nužno i po leđima ;D
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 04. December. 2016, 09:14:01
Ne lupaj gluposti i prouci razliku izmedju amatera i diletanta. Ovo sto ti promoviras je totalni diletantizam. Postoje pravila struke koja se postuju, ako ni zbog cega drugog, onda zbog ozbiljnosti onog tko se  uhvatio posla. Zeky mi je pricao kako izgleda kad bura otkine antenu sa krova i njene komade raznese u krugu 300m (ili vise). Lupetanjem o improviziranim montazama samo promovirate rad mimo PSa i poticete nesrecu.
Kao sto se na onom "glavnom" forumu promovira amitiranje preko "cavla" jer je to puno bolje od normalne antene. Sve to je posljedica ignorancije, jer da se od pocetka vodila briga o nacinu i tonu komunikacije, danas bi analize i diskusije vodili znalci, a ne diletanti kojima je kolac odlican stup, a feritna zavojnica iz starog radija odlicna antena. Karikiram, ali je u biti tako.
I kad se nadje netko tko ima sta za reci, cenzorske skare ga strpaju u kos. Ako to nije razlog za negativizam i iziritiranost, onda ja ne znam sta je. A sve za nase pare, naravno.

Tko je gledao moje/nase konstrukcije, sve sto slazem(o) je cvrsto, stabilno, jako i predimenzionirano. Takvo je zbog trajnosti i sigurnosti. Kad mi dodje pametnjakovic da mi objasni kako su mi antene preteske, preglomazne i sta onda ako potraju samo godinu-dvije (napravit ce se nove), sta bih ja na to trebao reci? Sve srezati, uzeti 20mm cijev za boom, nataknuti antenu na drzalicu od lopate, okretati ju motoricem iz autica na daljinski i reci da je to posao?

Dado je rekao svoju kritiku i popio kos. Diletantizam je nadjacao razum. To nije razlog za "frustracije"?
Kao sto rekoh, odoh ja za pametnijim poslom, a i "hladi" mi se dorucak.
: Odg: Pitanje...
: 9a4qv 04. December. 2016, 10:20:10
Dakle, da odgovorimo i ne budemo off topic: da - modulator je i dalje pri potenciometru kojim se dozira injekcija lokalnog oscilatora  ;D
Ne treba očekivati nikakve brze i pozitivne promjene ako se pogleda struktura IO. Dosadašnja iskustva (izuzetak pojedinaca koji su novi u "kazanu") ukazuju da će ovo biti još gore vodstvo.

A i da se osvrnem na off topic, jer moramo skrenuti sa teme  ;D i pridodam da je razina tehničkog znanja u našem hobiju takva kakva je. Za to su zaslužni najprije roditelji koji odgajaju djecu. Onda škola koja ih ne uči onim što im je potrebno u životu i na kraju tečajevi koji se održavaju po klubovima koji služe samo tome da se riješi tzv. ispit sa pozitivnim ishodom bez razumijevanja onog što se zaokružuje.

Ako krenemo od obitelji i roditelja onda je situacija takva da će roditelj rađe upisati dijete na tenis, nogomet, košarku ili neki drugi sport nego recimo na tečaj robotike, automatizacije, elektronike.
Naravno, i lokalna zajednica to podržava kroz velika financijska sredstva koja se izdvajaju za takav sport koji na kraju proizvodi "invalide" Invalide u smislu da se ta djeca bave sportom većinom drajvana idejom da će postati slavni ,uspješni i bogati ne znajući pri tom da je veća mogućnost da dobiješ na lotu u Hrvatskoj nego da postaneš takav kalibar sportaša koji može živjeti i biti bogat od sporta. Tako imaš mladež koji se bave sportom i igraju u lokalnim ligama za što dobivaju određena financijska sredstva lokalne zajednice. Kad napune 25-30 godina, već su stari za daljnje bavljenje sportom, od škole imaju srednju, ako i to i šta sada sa njima ? Ako su bili malo bolji u sportu kojim su se bavili, uhljebiti će se negdje u lokalnoj upravi ili službama i time uzeti mjesto nekome tko je za to stručan i završio škole i zna posao koji treba obavljati.

Naravno, tu je i lokalna zajednica koja to podržava. Dosta je pogledati koliko se novaca izdvaja za takav sport naspram tehnici i obrazovanju uopće.

Onda dolazimo do škole. Mislim da je svima jasno da to ne štima. Danas kad neki mladac završi srednju školu, dosta je pogledati kako se potpisuje, ako se zna doslovno i potpisati. Pa ti tom djetetu ne možeš dati nikakav posao da radi jer moraš paziti da se dijete ne ozljedi ne dajbože nastrada. nekada si za završenom srednjom školom mogao komotno raditi za ono što si bio osposobljen. Gledajući iz vlastite perspektive, kroz četverogodišnje školovanje, jedan dan sedmično provodio sam u Prvomajskoj na stručnoj praksi. Zadnju godinu školovanja, ja sam radio i obavljao posao kao svaki drugi zaposlenik te firme. I ne samo ja, svi koji smo završavali te srednje škole mogli smo raditi posao za koji smo bili školovani. A poslovi koje smo radili nisu bili pometanje hale, već slaganje CNC strojeva. Prolazili smo sve faze, od krimpanja stopica do upuštanja u rad i testiranja. Probamo danas dati jednom ekonomisti sa tik završenom srednjom školom da ti izračuna ratu kredita  ;D
I onda dolazimo na tečajeve. Nisu ni oni koji vode te tečajeve toliko krivi. Nemaju oni iz čega ni te tečajce učiti. Pa mi nemamo jednu normalnu skriptu, koja u tijeku sa vremenom i tehnologijom može prenesti neka znanja svima koji se bave ovim hobijem ili svime što je vezano za hobi. Svaka čast radovima Pasarića koji je godinama žvakao taj isti pristup iz kojeg ama baš nitko ništa nije naučio. Ako se pogledaju ti radovi, oni kao da su pisani za samoga sebe. Mi danas nemamo jednu najobičniju skriptu koja bi bila zanimljiva i drugima koji se ne bave izravno tim hobijem a dijele ga kroz svoje hobije.

Borise, sve su ti razlozi zašto na forumu možeš naći svakakva pitalnja ali što je i najgore, svakakve odgovore koji nemaju veze sa ničim.
: Odg: Pitanje...
: 9a6c 04. December. 2016, 10:40:28
A moj Boris... Svaka čast Zeky-u, ali u ST živim malo duže od njega i te me priče o 300 m QRB kod raspršenih dijelova nimalo ne impresioniraju, jer spadaju u SF ili ono o čemu sam pričaš, tj diletantizam. Možda nisi primijetio, ali lijepo sam napisao koliko je trajao taj odbojni štap od lopate kao nosač HM DL6WU 2 m antene, BTW izrađene na boomu od TV antene za kanale V-XII. Trajao je zato jer je dovoljno dobar, a odabran kao lako dostupan, jeftin i ne remeti dijagram.  Razumijem potrebu malih država da imaju najjači BC TX na KV bandu i potrebu neznalica za predimenzioniranjem, ali ovo zbilja nije space tehnologija nego ham radio i nema potrebe za pretjerivanjem. Poštujem i one koji za ovo odu na ebay i naruče nešto u fiberglass stilu, one koji prevrnu internet u potrazi za idealnim  izolatorom točno definiranih mehaničkih i UV osobina, ali kume, govorimo od antenici-igrački koja ne zavrijeđuje taj overkill pristup... Višegodišnji rok trajanja ovog rješenja govori sam za sebe, osobno sam je skinuo s krova prije koju godinu, ali ne u strahu od zločeste bure koja razbacuje dijelove antena 300 m dalje...to se događa onima koji postave loše antene ili dobre antene postave loše.  U projektantskom svijetu postoji nešto što se zove optimizacija i nije izmišljeno bezveze, već zato da likovi poput tebe ne troše previše novca i materijala nego treba. Ali tebi objasnit nešto tako jednostavno ravno je  mom plasmanu u TOP 3 CQWW u bilo kojoj kategoriji pa te lijepo pozdravljam sa željom da dobro nalupaš taj tanjur, samo pazi da ti ne naškodi...Količina nije uvijek IN... I pazi na izražavanje da te cenzor ne bi odrezao, a onda ćeš opet cvilit kako je to iz ovog ili onog razloga...
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 04. December. 2016, 10:59:40
Podastri ti nama podatke o svojim antenama i mjestima njihove montaze, pa cemo onda dalje. Svi ste redom opaki znalci, od opreme u upotrebi samo vokac. Ako i to. Ili magicna antena za 160m dugacka 3m. To je ta optimizacija?

Adame, slazem se u potpunosti, no problem ne mozemo rijesiti pompoznim i bahatim negativizmom, vec edukacijom tih mladih snaga. Imao sam priliku sjediti na faksu na predavanjima s tim novim klincima i nisam mogao vjerovati koja im je razina znanja. A jos vise me zacudilo, a i fasciniralo, s kojom voljom profesori pokusavaju ispraviti 12 godina promasenog skolstva. Bit je pomoci, poduciti, obrazovati i za krajnji rezultat - nauciti ih analiticki  razmisljati. Time pomazemo i njima i sebi.
No, ako su cenzorske skare pod bradom, slabo cemo.
: Odg: Pitanje...
: 9a6c 04. December. 2016, 14:01:24
A di si mene naša za vokac... svega iman, a baš to nikad... I šta se ja iman tebi i bilo kome opravdavat i dokazivat u vezi antena? Samo san reka da je za vertikalnu UKV antenu dovoljno dobar i jeftin držač držalo od lopate koji je izgurao sve splitske uragane bez štete. I nemoj se sad pravit naivan, znaš ti dobro da ja nisam mislio na 3m dugu antenu za 160 m, nego na razbacivanje materijala u kontekstu neznanja, a mrzi me napisat da mi to pomalo vuče na tebe pa neću. Osim toga, diplomirao sam iz matematike na višekriterijalnom hiperboličnom programiranju koje posve pouzdano dokazuje da držalo lopate u cijelosti zadovoljava postavljene kriterije (konzultirati Lj. Martić, J. Petrić i dr.). Pa sad ti misli što te volja...
: Odg: Pitanje...
: 9A1IW 04. December. 2016, 17:47:14
Stagod. Teoreticara pregrst, znalaca nista.
Samo si potvrdio moje slutnje.

I jos jedan OT komentar...on je u slici. Ovako to rade amateri, diletanti idu u Konzum i usputno kupuju metle za antenski stup.  ;D
: Odg: Pitanje...
: 9a4qv 04. December. 2016, 18:27:45
Pa dobro, daj malo tehničkog štiha, ipak smo na tehničkom forumu:
: Odg: Pitanje...
: 9A3GE 04. December. 2016, 20:59:10
Bar veče....!!!!!!
Jeli ovo rubrika za klopu....
Jake stvari nema šta   ?
Martin
: Odg: Pitanje...
: 9A7KFF 05. December. 2016, 20:48:06
Momci pazite se mladih koka i salmonele.