hrvhf.net

Ostalo => UKV tehnika => : 9a6c 05. October. 2014, 11:41:40

: TS811 problem...
: 9a6c 05. October. 2014, 11:41:40
Ajme meni...em šta u contetsu ne ide ništa kako valja, a sad i ovo...

Ko zna šta sam stisnuo, ali u jednom trenutku TS811 VFO više nije kao prije i ode i click mode...kao na FT480.

Pogledam manual, ali ne vidim izlaz, na displeju piše VFO, ali radi kao preklopnik. Pritiskam sve function tatere desno od VFO diala, ali nema pomoći. I svaki put iznutra nešto 6-8 puta gadno zašklopoće...

ŠTA DA RADIM, OČAJAN SAM :o

POMOZITE MI!


HITNO!!!!






: Odg: TS811 problem...
: 9A1IW 05. October. 2014, 12:05:53
Jeftino iznajmljujem TS-2000 uz mogućnost dostave u Split i okolicu  ;)
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 05. October. 2014, 12:12:13
Spammeru, flejmeru, pshisheru...

Neš ti uređaja TS2000...

Ajmo konkrento s tim TS811 savjetima >:(
: Odg: TS811 problem...
: 9A3GE 05. October. 2014, 12:35:01
HA.....?
A "otuđio" onaj ICOM 275E.....ali u dobrim je rukama ?
Nego evo ti ovaj pdf pa tu ima neke stvari oko toga ?
Martin
P.S. ICOM ...ICOM....ICOM...........YAESU-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------KENWOOD...!
: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 05. October. 2014, 14:01:15
Koliko se secam, gumbic "CH.Q" sa desne strane resava problem.

73 Voja
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 05. October. 2014, 18:22:04
E moj Martine...taj ICOM je za 2m, ovo je za 70 cm. Ne bi ga ni dao da nije išao u dobre ruke :D

OK za CH.Q, probaću opet, i njega sam dirao pa ništa. Onda ga gasio i kad ga upalim u njemu nešto štekće jedno 8 puta i ond ase smiri i opet je u click modu, nije glatko dugme i podešavanje.

Sutra, danas mi je svega dostaaaaaa >:(

: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 05. October. 2014, 18:49:04
Ako CH.Q ne radi posao, probaj da resetujes uredjaj na fabricko stanje.

Za resetovanje treba drzati taster A=B prilikom ukljucenja.

Inace kod mene CH.Q funkcionise.

73 Voja
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 06. October. 2014, 04:09:30
Vojo,

Hvala na pomoći, ali - tjoraq.

Resetirao sam ga - kod paljenja nema displeja dok jepritisnut A=B, ali se pojavi kad se otpusti. VFO ostaje u click modu, ali zapromjenu nema štektanja iznutra kad se pristisne neki od dugmića desno do "volana". Ali kad pritisne CH-Q, onda se zvuk javlja kod pritiskanja bilo kojeg od njih.
Za CH-Q nema objašnjenja u manualu i imam dojam da ga treba pritiskati s još nekim od FUNCTION dugmića da se stva riješi, ali sad mi je frka da ne uradim veće sranje od postojećeg.
 
: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 06. October. 2014, 04:33:14
Kako nema objasnjenja:

CH.Q switch
When in the VFO mode this switch selects either "channelized" (click type) or continuosly variable tuning on the Main Dial. When in the M (memory) mode channelized tuning is always selected.


Koliki ti je tuning korak u SSB/CW modu?

73 Voja
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 06. October. 2014, 06:39:35
U mom manulau koji sam skinuo s neta pod stavkom 15 gdje s epriča o FUNCTION dugmićima to ne piše, ili ja ne vidim? Spominje ga se samo u kombinacijij sa STEP dugmetom za određivanje koraka.

Gledao sam korak između dva klika i tu stvar čudna. Ako kreneš oštro klik na klik, onda je 200 Hz, što nije standardno. Ako kreneš nježno onda je 100 Hz koji se pokažu na pola puta, ali tako i ostanu.

Ono što obara s nogu je štektanje koje se čuje iznutra kad ga upalim ili kad pritisnem neki FUNCTION dugmitj.


: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 06. October. 2014, 09:42:53
Da li je CMOS baterija ispravna?

73 Voja
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 06. October. 2014, 10:38:29
E to je već miaona imenica...nisam ga otvarao, možd abi trebalo, ima godina, iako nije puno radio.

Ali bolje da nađem nekog pametnijeg, ja sam ti više za heavy metal, antene, linearci, ovo mi je presitno, imam velike ruke ;D

TNX za tip
: Odg: TS811 problem...
: 9a1un 06. October. 2014, 12:06:26
I na našem je uvijek CH.Q radio. Valjda jos radi, uredjaj nije upaljen ima sigurno 10 godina
: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 06. October. 2014, 13:54:46
Ja sam mom menjao bateriju proletos, pa je posle toga totalno "pobenavio" (i skljocao) dokle ga nisam resetovao.
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 06. October. 2014, 15:56:44
Onda da najprije promijenim bateriju pa da ondak vidimo kud to vodi... srećom sezonaje gotova, ima vremena.

Hvala svima na savjetima i pomoći, ako i ovo ne upali, zaplakaću iza Nove Godine :D
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 12. October. 2014, 16:43:51
Vrag mi nije dao mira pa sam danas izmjerio napon baterije ispod gornjeg polopca.

Ima 3.5 V i čini mi se da bi mogla bit OK, da je ne treba mijenjati i da problem ostaje...

Probao sam sve kombinacije pritiskanja tih FUNCTION tastera, ali neće, ne ide... CH.q također, ali kad njega pritisnem onda iz njega lupa kod svakog narednog pritiskanja nekog drugog tastera iz grupe.

Ako netko može na svom 711/811 provjeriti proceduru, pliz help.

TNX
: Odg: TS811 problem...
: 9A2HM 12. October. 2014, 17:14:34
Gogo

kod mog 711 zna koji puta prekomjerno nepotrebno udariti, ali uvijek napravi ono kaj hoću!
najbolje pogledaj te kontakte sa tastature.
(šaljem ti service manual na mail)

LP
Krešo
: Odg: TS811 problem...
: 9A3GE 12. October. 2014, 17:19:20
Vidi ovo..?
http://www.jvgavila.com/man_ham/rtx/rtx_manual.htm
To su svi trabli sa TS811 mašinom..?
Martin
: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 12. October. 2014, 17:45:04


Ako netko može na svom 711/811 provjeriti proceduru, pliz help.

TNX

Kod ispravnih TS-811 CH.Q (bez dodatnih tastera) ukljucuje/iskljucuje "klick" mod.

73 Voja
: Odg: TS811 problem...
: 9a6c 12. October. 2014, 18:03:11
MOMCI, HVALA SVIMA NA TRUDU...

KREŠO, jel da ga šaljem pa da ga dobro izdevetaš, ili da dođeš pa da ja ugrijem peku dok ga budeš šamarao ;D

Za desert rožata ::)

Service manual imam s mods.dk, ali ne znam šta bi znjim...slab sam ja meštar za sve šta se lemi na vodu i zrak ;D

Meni se čini da je kod mog nešto krenulo po zlu, uređaj je upotrebljiv, ali daleko da je to to... To mi je kazna, svi moji stradavaju jer ih malo palim...kod ts930 zaribao potenciometar za procesor - SSB radim samo u krajnjoj nuždi...kako je krenulo, još ću na ts590 morat sve žive funkcije isprobat da me nešto slično ne zadesi...


GRRRRR...
: Odg: TS811 problem...
: 9A1X 22. December. 2014, 13:35:37
Gogo, jesi li popravio TS-811? Slucajno sam pronasao na youtubu mozda slican problem kao na tvom uredjaju. Pogledaj.
https://www.youtube.com/watch?v=Z1t4tRaMN0Y
: Odg: TS811 problem...
: YU7WL 03. January. 2017, 08:56:10
Pozdrav.

Da li neko ima kvalitetnu kopiju scheme za TS-811?

Posebno me zanima IF UNIT X48-1400-01. Moze i od TS-711 posto su skoro istovetne. Ova internet kopija koju imam je prilicne necitka.

73 Voja/YU7C
: Odg: TS811 problem...
: 9A3BB 03. January. 2017, 10:16:58
Otvori facebook. Tamo sam ti poslao manual...

Branko 9A3BB   73 !