hrvhf.net

Ostalo => Repetitori => : 9A5TD 16. August. 2007, 18:34:43

: UCKA - UHF
: 9A5TD 16. August. 2007, 18:34:43
Mozda mi je promaknula neka informacija ali koliko vidim sada je UHF rep. na Ucki zakljucan sa nekim kodom ili subtonom, nemam bas vremena da bockam i trazim u cemu je kvaka, no imam jedno pitanje. Da li je normalno da se po repetitorima cacka kako se kome digne ona stvar ??? Ako vec imamo tablice sa lokacijama i frekvencijama repetitora onda bi tamo trebale biti i informacije o kljucevima i subtonovima, kakva je korist od repetitora koji su postavljeni a 5% HAM-ova zna kako da prodje kroz njih!

Mozda to netko ne shvaca ili ne zeli shvatiti ali repetitori su ipak komad profi opreme koji mora biti u funkciji po rezimu 7/24/365 a najcesce u nehumanim uvijetima tako da im ipak treba posvetit malo vise paznje od obicnog HAM pristupa.

NHF sto bi se reklo, no takav nacin rada mi se ne svidja !
: Odg: UCKA - UHF
: 9A4OE 17. August. 2007, 12:03:57
Za sve informacije obrati se znas i sam kome (tajnost podataka prema preporuci predsjednika HRS-a ne objavljivati imena ljudi koji se brinu o opremi na terenu).
Za mene osobno je ovako bolje jer su izbjegnute one silne smetnje sto ih je repetitor (svako malo je isao na predaju) radio digipiteru. Trenutno se digipiter moze zadovljavajuce koristiti naravno ako nitko ne radi na repetitoru.
Ovo je bila najlaksa solucija, a nikako da se problemu pridje na pravi nacin i vidi sto bi se moglo napraviti i otkud smetnje.
Kazu radar je kriv, a dali je to tako, mozda medjusobno smetaju repetitor i digipiter, jer ono silno skljocanje repetitora moze biti i kad digipiter ide na predaju isto kao i sto repetitor blokira rad digipitera.

Damir
: Odg: UCKA - UHF
: 9a4qv 17. August. 2007, 19:57:43
Hm, da

onda je najbolje da radimo preko radara kao prijenosnika, zna li neko na koliko je ulaz i koliko je shift  ;D
Damire evo probati cu ja to otkljucati u ponedjeljak, danas je vec kasno da mi ovaj kljucar napravi kopiju  ;D

QV  :P