Main Menu

ES sezona 2009

Started by 9a5cy, 03. May. 2009, 10:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A6R

Jeli ovo muka po Alenu ili po Deanu,hi?

GL,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cy

Auuuu....osječam se ka Severina,

a jesan se po..ro sa ovim KP4, što jest jest....ne mogu pobjeći od istine.

Al' sad znam da se dobro čujem barem u ZG, ka šta sad svi znamo da se Seve dobro k...a (kotura na rolama...).

Da me bar taj KP4 tak čuo ka Alen......

P.S.
moram priznati, a je dosadan taj 5CY,  kad jednom zapne, nezna stat....XYL mu njegovu  :-*

Neka se ne ljuti....  ;D

73

Dean, 9a5cy

9a4ww

Znao sam da će bit komentara s tvoje strane Deane... ;)

Moram priznati da me taj dan najviše iznenadio Zlatko,9A2SB... Imao je strašno dobar signal na 6m, iako mi je bio iza leđa kad sam slušao ovu ekipu s Kariba...

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a5cy

Eh, što ide ovim na Pirenejskom poluotoku...  ES na 2m i jučer i danas.

Jučer 3 sata CT mlatili sve od G, F, do DL, OZ, pa čak i I8

Danas ista priča, čak i jača (po MUFu) nego jučer,  uostalom, slika kaže više od riječi :

Eh da je bar taj MUF kojih 500km na sjeveroistok....

73  Dean

9a5cy

i MUF

9A6R

Odlično otvaranje prema Karibima.FJ5DX nova zemlja,WP4N,KP4EIT,FM5AA,HI3TEJ,NP4A,HI3/LY3UM,WP3UX,KP4SQ.Slušano još nekoliko postaja ali nedovoljno jake za QSO.
Prije toga na 70 MHz otvaranje na Portugal CT1QP(new loc.)i CT1FJC.
2M ovdje ništa.

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4ww

Upravo odrađeni UN7QX i EY8MM!

Obje veze preko 4000km...

Kakav dan! A još je daleko do ponoći...

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a5cw

E ši... ;)

Ujutro čuli me Japanci, ja njih ne ? (80w i 6el !! ovdje)  Valjda to tako mora bit... čuo sam nešto ispod na pingove ali za sad qso nisa napravio... propagacija prema japanu isla do nekih 16:00 lokala (ne sa moje lokacije)... nešto se šudno zbiva na suncu...

Onda ujutro 5N/LZ1QK i 5N0OCH ... zero qso... cuo jednog uradio - nula ;)

Šlag popodne C37NL nova zemlja op. EA7KW - speedy Gonzales... radi sa 3 - systema u 3 smjera - pravi UKV 2m operator LOL - nabijao je 599+40...

Onda poslije šlaga idu jagode? Valjda... FM,FJ,2xHI,X x KP... FG nisam radio...

EY i UN7QX .... odradjeni takodjer... zvao sam UN8GC ali me nije cuo. EY8MM odradjen jos u subotu...
Slusao me 4J (nema licencu za 6m) cekaju dozvolu - rusi se dosta javljaju (naravno ne meni) - mogu radit
tamo gdje nema vise TV na 49MHz ... smetnje etc...

73

9A5K

Konačno i ja nešto dohvatio u nedjelju iza 18.30 local time...
UN7QX, EY8MM i C37NL... plus 50-ak EA, UR... i ZB2EO..

Šteta što nisam mogao ranije do lokacije.

73,
Krešo - 9A5K

9a4ww

Upravo sam slušao 9M6XRO ma 6m...

Nisam uspio dozvati...

QRB je preko 10000km...

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a4qv

Decki, ovo na 50 MHz je za hamlete  ;D ;D danas dok sam na RX stimao L.O. okrenem 50 MHz i na indoor 35cm žice sa dvije krokodilke slušam 59 EA8 kako poziva i onda doleti na taj isti komadić žice 9A2JX čini mi se iz JN85, ubitačan signal, odmah upitnik iznad glave??

Dakle:
http://www.ok2kkw.com/zajimavy_dx.htm

Novi svjetski Es rekord, skoro, jer ovi u EA8 nisu vjerovali svojim ušima i dok su konsolidirali redove, odeeee, danas u to vrijeme ali na 2m...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

Ocigledno je tropo ducting iznad Mediterana, cool.
Congrats za Sergeja koga inace poznajem.
Sljedeci put ce vjerovatno biti i 2way.
On je QRV i na 23cm (eme) i mozda 3cm RS ?

ad6iw

9a5cy

Quotedanas u to vrijeme ali na 2m... QV

pa, ako se po jutru dan poznaje, lako moguće se konačno dogodi i kakav ES na 2m za nas.  Bojim se samo da ne bude točno iznad nas  >:(  Ali, ako nas malo fula......bit će, JJJUUUPPPPIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!    HPE  ???

Sinoć na 6m EA8 su stvarno glasno dolazili, kao i D44TD koji se čuo dosta dugo i kvalitetno kod nas u N. 9A.

Gl, Dean 9A5CY

9a5cw

Ma koji ES ovo je zakon:
2009-06-08 19:14:03 9A2TK (JN76WA) 70.200 EA8CQW (IL18RJ) 3437 Multihop ES JN76WA<ES>IL18RJ 55 

LOL

73  :-X

9a5cy

Svaka čast !

No, zakon je to imati na 2m, a neki naši 9A-jci su i to prijašnjih godina odradili na 2m.

Opet su se danas CT i EA kitili ESom na 2m prema G i EI,dokle više? Nije li im dosta pa da nama malo prepuste taj užitak? 

Iznad nas je bio visok MUF ujutro, ali ne za kvalitetne veze na 2m. A i da je bio, okoristili bi se ovi oko nas  :-\

Na 6m otvaranje EA, CT na K (USA).....nama uglavnom ''čorci'' po EU.

Ipak, neki 9A su se ujutro okoristili vezama na 6m sa UK9AA.....

QRX ES

73, Dean, 9a5cy