Main Menu

ES sezona 2009

Started by 9a5cy, 03. May. 2009, 10:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5st

A slušaj Gogo,jučer YU radija UN na 2m,zašto nebi i mi !!!
73 de 9A5ST
Zeky

9a6c

Ma ne branim ja, ali teško vas je pratit ;)

GL GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a5st

Ma zna se...odnosi se na 6m.
2m pušiona!
Trba san prominit boravak za 200km uz ili niz obalu,ovako ...
73 de 9A5ST
Zeky

9a5cy

QuoteA vecina nas  ima  cluster  . . . . netribas nam bas svaku vezu prinosit  7PJT

Znan ja to prijatelju, znan,  ali budem te pitao kad sljedeće godine bude netko analizirao i uspoređivao sezonu sa ovom 2009. g.   To ti i piše negdje na početku ovog topica.  Z druge strane, sam si rekao....većina ima klaster....
a što s onima koji baš sve ne vole tražiti na clusteru nego jednom za tjedan dana (vikendom, recimo) žele vidjeti događanja na UKV-u ?  I vidi vraga, ovdje nađu sve na jednom mjestu.

Ni ne poznaš me, a već ti idem na živac,  šta bi bilo tek da me poznaš...jao si ga tvom živčanom sustavu   ;)
Ali ima lijeka, kad vidiš da tu nešto piskaram, samo preskoči......  a možeš i novi TOPIC otvorit.
:o vidin da si ima i jake signale ''zguza'' antene ?

Nego, ajmo mi dalje, tu smo da se volimo, ne da se nadmudrujemo.

Kao što rekoh, zakuhao Jadran, Reni kuka na clusteru, ja čupam kosu za stanicom..... a MUF poviše nas.

73

Dean 

9a7pjt

Ne  , ti otvori novu temu , npr. " MUF " i stavljaj ove karte do mile volje .
Samo pazi da se  sustav ne srusi od posjecenosti  :o !
A  oni koji otvaraju  ovu  temu  jedan put na tjedan (ima li takvih ? ?  ???) zelim puno
srece  :-\ u pronalazenju  onoga sto traze jer , kako se kaze ode doli  kod nas ;

- OD SUME SE NEVIDI DRVECE -

73 PJT

= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a5cy

ne želim više replicirati, pametniji popušta,
ajmo mi na oni forum, tamo će nam bar sve ovo izbrisat.

Ovdje nam to samo ostaje za sramotu.

Drago mi da smo se upoznali,

7ti3 i tebi

do ponovnog pisanja opet (ne tebi)....do sutra....kad bude MUFova...

GN

Dean

9A6R

Deane,samo ti piši.Pa neće valjda i ovdje ground grid zavladati svojom strahovladom?
Pišeš,ne vrijeđaš nikoga i držiš se teme.Samo naprid!

GL,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cw

Quote from: 9a5cy on 15. June. 2009, 22:41:09
ne želim više replicirati, pametniji popušta,
ajmo mi na oni forum, tamo će nam bar sve ovo izbrisat.

Ovdje nam to samo ostaje za sramotu.

Drago mi da smo se upoznali,

7ti3 i tebi

do ponovnog pisanja opet (ne tebi)....do sutra....kad bude MUFova...

GN

Dean

Crni Deane, nemas drugog posla nego mape i mufove razlicith velicina stavljati ovdje na forum?

Samo nastavi, meni ne smetas, jos da nas pogodi koji Es na 2m bilo bi dobro...

Otvorih novu temu pa neka ljudi pisu ...

73

9a2sb

Šta je?Nervoza,nema sporadika pa i dlake smetaju.Nije me bilo 5 dana kući i opet nema ništa.Odoh ja opet sređivat papire!
Gl
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9a4wt

Sta bi tek bilo da Mike postavi antene nebi sporadika bilo ni na 6m a kamo li na 2m
Ja sam dok je Zlaja bio doli odradio dosta za ovu godinu
73 marko
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater

9a5cy

QuoteCrni Deane, nemas drugog posla nego mape i mufove razlicith velicina stavljati ovdje na forum..5CW

Od istine ne mogu pobjeći, crn jesam, ali bolje i crn nego čelav....
Za pametniji posao se i ja pitam već godinama, ali zaglibio sam u taj radioamaterizam i nema mi lijeka.
A i ti si, čini mi se, tu negdje, bolestan ko i ja......... ne može se zamisliti KST bez tebe na 6m.... ;)
Samo tako, uz komuniciranje se nešto i odradi, zato hvala onima koje su takve I-net stvari stvorili.
I sad, nemoj ih koristiti ?  Pa zato i keljim sve te karte jer ih vidiš tada i već za par min. do 1h se mjenjaju i nema ih više....
bar ih ja neznam naći....ali niti me zanima. Ne prate svi svakodnevno taj cluster i karte pa sve znaju o događanjima na bandu. Ima i pametnijih od nas, koji barem rade nešto korisno.
Mi se tu družimo ka u birtiji. Barem sam ja tako shvatio.....
''Sjeo'' sam prvi(nažalost) za stol zvan ES sezona 2009. i tu i tamo netko ''sjedne'' sa mnom i pričamo o istoj temi koja nas zanima. Kad kome dojadi razgovor sa mnom, digne se i ode sjesti za neki drugi stol (zvan 2. topic i tamo razglaba do mile volje). Dakle, nikoga ne tjeram da otvara ovu temu. Osobno na ovom UKV forumu ni ne otvaram 90% drugih tema jer nije u sferi mog interesa.  Zato, kome je dosadno sa mnom ovdje, ''sjedne'' za drugi stol (otvori novu temu), i tamo nastavi bez da mu ja tamo smetam (ugledajte se na Pa3K-a). A tko želi i dalje sa mnom ovdje ''piti'' neka ostane za stolom, još mu i rundu platim  ;).  Nisam ja otkrio toplu vodu s tim kartama, samo je koristim za dobrobit svih. Ali, ipak, mi smo u 9A, a tu ćemo se svi prije posvaditi nego sjediti ovdje i zajedno se zabavljati.

QuoteNije me bilo 5 dana kući i opet nema ništa...2SB

he he, ova ti dobra. Predvečer se polomih skoro 45 minuta da bi dozvao onu dvojcu UN3M i UN6P na 50 ali gluhi ko top. I onda dođeš ti i u par poziva su ti bili u logu. Kao šečer na kraju nam tu dođeš reći kako nema ništa (tebi zanimljivoga) na bandu ???  ;)  Čestitke Zlatko, čujemo se.

Ekipo, bok.

Najte kaj zameriti, al' dirate mi igračku , naravno da se i djete tada buni, di neću ja.... ;D 8)

Dean, 5CY

9a2sb

Odlično se ovo razvija.Deane lijepo si ovo sročio,poređenje sa ponašanjem "normalnih" koji nisu "udareni " kao mi.
Sjedi, imaš 5 do kraja godine.

Samo navalite ,čarobna kutijica,antena,malo kabla i ožeži.
Ima se šta raditi i na radio frekvencijama.....Gl...Z
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9a5cw

Quote from: 9a5cy on 16. June. 2009, 11:15:21
QuoteCrni Deane, nemas drugog posla nego mape i mufove razlicith velicina stavljati ovdje na forum..5CW

Od istine ne mogu pobjeći, crn jesam, ali bolje i crn nego čelav....
Za pametniji posao se i ja pitam već godinama, ali zaglibio sam u taj radioamaterizam i nema mi lijeka.
A i ti si, čini mi se, tu negdje, bolestan ko i ja......... ne može se zamisliti KST bez tebe na 6m.... ;)
Samo tako, uz komuniciranje se nešto i odradi, zato hvala onima koje su takve I-net stvari stvorili.
I sad, nemoj ih koristiti ?  Pa zato i keljim sve te karte jer ih vidiš tada i već za par min. do 1h se mjenjaju i nema ih više....
bar ih ja neznam naći....ali niti me zanima. Ne prate svi svakodnevno taj cluster i karte pa sve znaju o događanjima na bandu. Ima i pametnijih od nas, koji barem rade nešto korisno.
Mi se tu družimo ka u birtiji. Barem sam ja tako shvatio.....
''Sjeo'' sam prvi(nažalost) za stol zvan ES sezona 2009. i tu i tamo netko ''sjedne'' sa mnom i pričamo o istoj temi koja nas zanima. Kad kome dojadi razgovor sa mnom, digne se i ode sjesti za neki drugi stol (zvan 2. topic i tamo razglaba do mile volje). Dakle, nikoga ne tjeram da otvara ovu temu. Osobno na ovom UKV forumu ni ne otvaram 90% drugih tema jer nije u sferi mog interesa.  Zato, kome je dosadno sa mnom ovdje, ''sjedne'' za drugi stol (otvori novu temu), i tamo nastavi bez da mu ja tamo smetam (ugledajte se na Pa3K-a). A tko želi i dalje sa mnom ovdje ''piti'' neka ostane za stolom, još mu i rundu platim  ;).  Nisam ja otkrio toplu vodu s tim kartama, samo je koristim za dobrobit svih. Ali, ipak, mi smo u 9A, a tu ćemo se svi prije posvaditi nego sjediti ovdje i zajedno se zabavljati.

QuoteNije me bilo 5 dana kući i opet nema ništa...2SB

he he, ova ti dobra. Predvečer se polomih skoro 45 minuta da bi dozvao onu dvojcu UN3M i UN6P na 50 ali gluhi ko top. I onda dođeš ti i u par poziva su ti bili u logu. Kao šečer na kraju nam tu dođeš reći kako nema ništa (tebi zanimljivoga) na bandu ???  ;)  Čestitke Zlatko, čujemo se.

Ekipo, bok.

Najte kaj zameriti, al' dirate mi igračku , naravno da se i djete tada buni, di neću ja.... ;D 8)

Dean, 5CY

Sjeo bi ja za tvoj stol da si blize, da si nesto popijemo... no otom potom...

73

9a5cy

HI ekipo,
mislim da sam konačno shvatio što vas smeta dok keljim one karte na ovaj TOPIC.....
Naime, vjerujem da koristite starije verzije WINdowsa pa su vam karte onda prikazane preko cijelog ekrana....i to vas iritira.   Ja ih u novijem XP-u imam kao attach u par centimetara veličine na ekranu (umanjene na cca 5 x 4 cm), karte su male i uvečavaju se klikom na njih.  Valjda je to tako, jer me na razmišljanje potaklo ono Pa3k-ovo :
Quotemape i mufove razlicitih velicina stavljati ovdje ...5CW
Potvrdite, ako je tome tako ?

Nego, da se mi vratimo na temu :  Murphy i dalje boravi u i oko JN85 polja.
Jučer NIL na 2m, ali zato danas iz mrtvila do 16h, MUFovi naglo poskakali prvo iznad SV, kasnije Juž. IT, na kraju su otišli na Genovski zaljev(tu je 9SFu uletio EA3), a kasnije su 1UN, 4NF i opet 9SF iskoristili onaj uz granicu EA/F/Mediteran i radili CT.

Uostalom, zašto ne pokazati ? Izgledalo je to ovako :

9A1UN         144330.0 CT1JHU       JN65TF<ES>IM58MP           
CT1JHU        144300.0 9A1UN        IM58MP<ES>JN65TF                   
9A4NF         144310.0 CT1ANO       JN73VS<ES>IN51RE             
CT1JHU        144294.0 9A9SF        IM58MP<ES>JN65UF   

bravo (sretni) dečki  ;)

ponovilo se, do sutra....HPE,  GL, 73

Dean

9a1un

Kod mene jucer proslo SV9GPV KM25, SV8DTD KM39 i CT1JHU iz IM58. Sve kratka otvaranja na max 30".
Deane kod nas EA3,5,6 idu tropo tako da onaj EA3 nije bio Es.

73 Davor 9A1UN