Main Menu

QRM na 1296 MHz

Started by 9A2HM, 15. March. 2009, 16:03:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S55WT

9A5K

Pozdrav.

Informacija svima da će HRS na temelju zaprimljenih primjedbi vezano uz smetnje na 23cm opsegu uputiti pritužbu nadležnoj službi HAKOM-a kako bi se locirao izvor istih te poduzele odgovarajuće mjere za njihovo otklanjanje ili barem smanjenje na prihvatljivu mjeru.
Pritužba će biti poslana do kraja ovog tjedna, a o daljnjem tijeku događanja izvjestit ćemo čim bude novih informacija.

73,
Krešo - 9A5K

9a3aq

Smetnja i dalje prisutna >:(  iz istog smjera ??? i u istom intenzitetu :'( :( :'( :'( :'(

S56ZM

Još su tu  smetnje    :'( :'( :'( :'(

Več je pred vratima VHF-UHF-SHF kontest (2 - 3. 5.)... mislim da opet neče bit ništa na 23cm  :'( :'( :'( :'(

73,

de S56ZM / Matej

9a3aq

Spominjane smetnje danas ( 18.4.2009. u 1020 ) NEMA :) :) :) Band čist ( 1295-1299MHz ) !!! Zaslužnom  :-* :-* :-*
Prvi primjetio S51ZO... i kod mene čisto... barem da tako ostane što duže !!! ZAUVIJEK !!!!!!!!!!!!!!!
73!
ps:Možda je i smetnja otišla na godišnje skupštine HRS u Kraljevicu  ::)

S58M

Pozdrav!

E, pa to je fantastična vjest. TNX za info.

73, Dare S58M

S56ZM

E ovo je dobro čuti  ;D ;D ;D ;D ;D hvala na infu.

Ja ču danas na večer probat na lokaciji S59P JN86AO i se javiti kako je.

Samo, da band ostaje čist.

73,

de S56ZM

9A1Z

Odlična vijest!

Samo da potvrdim da je ekipa HAPEK-a s voljom i veseljem odradila svoje na lokacijma u Međumurju.

Svima pozdrav!

P.S.  Zlatko ( AQ ) , donacijom HA5NF gradi se 20W na 23cm! Nakon ovje vjesti to ima još više smisla. Samo na žalost puno  QRL za majski kontest i subota i nedelja zauzete %$#&&%#.

73s de Luci
Luci, 9A1Z

9a3aq

Kod mene to sada ovako izgleda-zvuči  http://www.youtube.com/watch?v=xnGq-l1piP4
...naravno vidljiv je "prelazak" radarske antene preko mene, ali ostalo kao što je nekada bilo  ::) ...čuje se i far s55zrs !!!
Samo da ovako ostane !!!
Onom tko je rekao čarobnu riječ , nešto napravio ili poškropio svetom vodicom HVALA   :-* :-*..... no ipak me svrbi što je bio izvor  ???... i tko je bio čarobnjak ....
Pozdrav svim korisnicima 23cm banda ( može i ostalim GHz fanovima )
Zlatko

9a4qv

Pozdrav,

Zlatko, po tvojoj snimci bi se dalo zaključiti da su makli taj kanal negdje više ili niže.
Samo da nisu zamjenili kanale sa ovim našim na Učki, idem poslušati.
:D

Evo, situacija je nešto promijenjena i kod nas, da sad ne davim sa frekvencijama, uglavnom pomjereni su kanali na niže, dva još uvijek upadaju na ATV dio banda, ostali su niže.

Na 1296 je signal svakih 10 sekundi onaj peak koji zabije do S8-S9 mjereno sa malom 10 el Yagi antenom i transverterom, dok na ICOM IC-R7000 to bude S2. Dakle malo jače nego ranije, da li zbog propagacije ili veće snage ??

Zlatko, kako to da je taj tvoj pozadinski šum toliko visok na tom instrumentu a i na uho?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

S55WT

Pozdrav,

moram po mogučnosti još danas proveriti, kako je sada sa tim. Pločica za predpojačalo je več u pripremi. Samo mi je to falilo, pa sam nekako zbog smetnji odustao od gradnje.

73, Janko

9A2HM

Pozdrav

Da smetnje su se smanjile na podnošljivu mjeru, ali nije bilo nikakve aktivnosti u našem kvartu. :(
Čak nam ni susjed Zlatko nije bio na bandu. :(

73 de K
Kreso