Main Menu

AO7 log

Started by 9a2sb, 11. January. 2009, 18:37:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A9T

Leone,

Logger32 ima modul za praćenje satelita...upotrebljiv je ali za iskusnije svemirce.

Rekao bih da je Orbitron najbolje rješenje, jednostavan, intuitivan...ponavljam, ako kaj zapneš, pitaj  :D
Bit će sigurno više od jednog odgovora.
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A2EY

Pozdrav osvjedočenim i budućim svemircima!
Proteklih dva tjedna istinski se moglo uživati  u bumu 9A postaja na raznim satelitima. Obzirom da kod nas ima dosta radijskih uređaja s kojima je lako dobaciti do satelita, moglo bi nas biti i više. Uz malo prčkanja po antenama i rotatoru (rotatorima) i malo učenja o Keplerijanskim principima, za čas se može osvojiti AMSAT-ova diploma za prvu satelitsku vezu.
Luci hvala za QSL kartice. Na tvoje pitanje oko ZS6 moj odgovor je na žalost niječan. SV1EEK i grupa oko Atene ih još može odraditi, ali mi ne. Najdalje na jug dobacio je Zlatko, 9A2SB do 5R i to su sekunde u preklapanju zona čujnosti sa satelita.
Leone, kako već proučavaš Orbitron ostani na njemu, jer je odličan i jednostavan. Isprobao sam ih nekoliko i ovaj mi je sasvim dovoljan i za predviđanje dolazaka pojedinih satelita i praćenje izabranoga. Ako zapneš s bilo čime oko aktivacije, zvrcni ili mailaj.
Tome, molim te najavi svoje iduće javljanje na bilo kojem od satelita da održimo prvu SAT vezu.
Puno pozdrava & 73

Željko 9A2EY

9A9T

Svakako Željko,

zvrcnut ću te.... :D

Jučer se pojavila 9a50z postaja sa 7 veza preko orbitera...očekujem još pojavljivanja...HI.

Svemirci fazere na pozdrav!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2sb

Pozdravljam "svemirce i Zemljane"!
AO-7 malo zamjenio dane rada "A" i "B" modula,ali skužili smo mi to!Sinoć u zadnjoj putanji preko Atlantika(el. svega 4 stupnja) prva stanica Tom 9A9T u društvu sa 9A50Z...pala obadva!Tom iskoristio "upad" Amera i uradio KB1RVT...slušao ih!
Ponovo sam slušao 5R8KH sa Madagaskara,njemu satelit na zalazu,meni u dolasku, 20sekundi "zajedničke čujnosti".
Karl sam sebe sluša i govori raporte i stupnjeve,čuo me preko svog signala ,ali ....gotovo...ode tica!
Sretno svima i DSL!
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A9T

Dobro si primjetio Zlatko, malo se AO-7 pobrkao sa modovima rada...kaj buš...ima već dost let.

Al, nema veze, glavno da se vrti, Amer išao dosta isprekidano, bilo dosta smetnji na kraju putanje, sve u svemu u toj niskoj orbiti napravio 6 veza. Čudno da nema više Amera a VE uopće ne čujem.

Prije toga prva veza sa Lucijem, čuli smo se i direkt pa onda preko SAT. Išlo jako lijepo...još prije toga sam mu potjerao adrenalin, čekao on na 145800 ISS, tako i ja, stisnuo sam TX na toj frekvenciji slučajno, bez modulacije i čujem njega kako poziva na 145200 (slušao sam i tu frekvu)...primjetio je signal bez modulacije i ponadao se da je sa ISS-a....poslije smo se na tu temu nasmijali... :D :D :D

Jučer navečer poletio posljednji Discovery...gledao direkt prijenos...super...sutra ima spajanje sa ISS-om pa su ovi vjerojatno zauzeti i sa pripremama za doking...tko zna... ;D

9a2ey, jučer mi je sve išlo nekako na brzinu i nisam stigao primiti se telefona...bit će prilike  :-*

73 Skyljubci
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3ST

Nova verzija on-line loga je od danas dostupna na novoj adresi:

http://aar29.free.fr/sat/index.html

U ovoj verziji moduće je upisati veze ostvarene preko još nekih,
trenutno aktivnih satelita, a to su:

VO-52  /  AO-27 /  AO-7 / SO-50 /  RADIOSCAF

BRANKO, 9A3ST

9a2ga

Postavljen je novi svjetski ODX via AO-7 SAT:

AC0RA - OM3BD (EN31-JN88) 7849 km

73 de Boris 9A2GA
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9a2ga

Rekord nije izdržao niti 48 sati!  :)

The 7849km AO-7 world record set by AC0RA and I on July 2 lasted less than 48
hours.  Wyatt once again woke up early and this time drove 150 miles to
EN41ad.  We had a 30 second QSO at 0949Z to extend the record to
7903.55km.  Thanks, Wyatt, this has been fun.

Recordings, pictures, and further info at
http://qsl.net/nz5n/AO7record.htm.

73, Bill OM3BD NZ5N

73 de Boris 9A2GA
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK