Main Menu

Štampane plo?ice

Started by 9A4TM, 02. January. 2009, 21:42:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Damire pozdrav,

Ova je radjena kod Markovca u Zg i 6 komada 55x35 mm je došlo oko 160 kn.
Inače ti možeš napraviti i jednu pločicu, obračun je po dm2, najmanja vrijednost je 1 dm2, kako količina raste tako pada cijena. Imaš opcije sa metalizacijom, bez, sa galvanizacijom i bez, sa zaštitom i bez itd itd.
Najbolje da se raspitaš direktno ili odi na stranice njihove.

Ja sam radio sa Tiplonom i Markovcem do sada....
Treba i Gerber file i drill i nema problema, sve rade, imaju razne debljine laminata..

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

s55m

Evo i jedna od juče. Izrađena toner transferom na papir a onda laminatorom na FR4. Poslije toga još malo elektro-hemije.
Potrebno je dobro pogledati rupu u sredini :) .
Sve domača proizvodnja S57UUD uz podršku sa moje strane :).

9a3apt

Odlican uradak. Dali moze malo uputstvo oko elektro kemije jako me zanima ja nesto pokusavam ali mi bas nejde , a ovo tvoje jako dobro izgleda.

9a6c

Quote from: 9a3apt on 10. April. 2009, 10:15:27
Odlican uradak. Dali moze malo uputstvo oko elektro kemije jako me zanima ja nesto pokusavam ali mi bas nejde , a ovo tvoje jako dobro izgleda.

Adam 9A4Qv je u časopisu RADIO HRS opisao postupak izrade PCB pomoću reklamnih materijala, glačala, laka za kosu i ostalih kemikalija ;)

Ako nije na www.hamradio.hr možda ima neki susjed.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

oe7dbh

S55M molim te da mi posaljes Email adresu od UUD-a , poznam ga od prije i kad ga budes pitao dli mi mozes dati adresu reci mu da ga pozdravlja ex YU3RZN iz Vidulini.
Pozdrav

oe7dbh

ah ja ovo ce ti trebati:  oe7dbh@tirol.com 

s55m

To što je Damir okačio več duže vreme ne stoji HI.
Darka se lako nađe na ovde.
Nick mu je VolkD.
A njegov mail na privatno....

9A4OE

?

oe7dbh

HVALA Svima, kontaktirao sam ga !
73 Darko

9A4TM

Pozdrav svima.
Nisam siguran hoce li buduci postovi biti offtopic ali evo za one koje ce mozda zanimati  ;D
Bilio je vec govora o problemu busenja plocica pogotovo kada su velike i kada ima veliki broj rupa.
Osim busenja tu je glodanje koje kakvih kutijica za shf i slicno.
Nedavno odlucih s kolegom stati na kraj muci  >:(
Poceli smo crtati mali cnc stroj  ;) slike u prilogu
Plan je izraditi mali ali tehnicki uredan cnc stroj koji moze  ozbiljnije glodati naravno koristeci nama dostupne materijale.
Pod dostupno mislim cjenovno i mogucnost nabavke kod nas.
Ima na netu puno raznih projekata pa smo mi nesto od toga iskoristili ali uglavnom je zamisao nasa.  :o
Tko voli neka izvoli.  8)
Kako budem napredovao  tako cu i postati svaku fazu izrade.
Naravno sve sugestije primjedbe i prijedlozi su dobrodosli.  :P :)

9a4qv

Evo još malo pegle...
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

Adame, nemoj se skoro ženiti. Tako sam i ja prošao kad sam XYL-ki pokazao da znam raditi i sa peglom. Uostalom, vidjet ćeš i sam, vremenom. Kao Labinskim rudarima, SRETNO !

73 de 9a2d

9a4qv

2D, a tako znači...
onda prelazim na laminator, sa njim mogu samo maramice peglati  ;D ;D

QV
Heinrich Rudolf Hertz