Main Menu

Lajner amplajfer

Started by 9a2d, 25. December. 2008, 07:55:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2HM

Dobra!!! ko dobar dan!!! ;)

K
Kreso

9A3GE

Nakon ove one boje pronađen konačno "hammerit" temeljna boja ? Pa naneseno na dobro očiščen -odmašćen Al lim....te se sušio dva dana ? Dvaput je dvaput ..."reče Mujo" u onom vicu....te prvi spray koji mi je došao pod ruku...plavi te.... opet ostavljeno se sušiti dva dana ? I sada treba poslagati sve skupa....za mali linear ! Tako ! M.
Martin 9A3GE

9a2d

Martine, ta nebesko plava boja će biti garant rada LA. Ma gdje samo nabavljaš toliki vitroplast i kako ga režeš? Mi imamo mali cirkular ali to nikako ne ispadne na tako fin način, jel ti to imaš neki mesarski alat? Svojevemeno (prije jedno 20 godina) u klubu smo na taj način napravili seriju SWR metara, jedini problem su nam bile Ge diode, tj. njihovo uparivanje.

73 de 9a2d

9A3GE

A gdje si Kefa ? Nema te tu dugo ? Ili si na nekim drugim forumima ? A ? Ti si ovo pokrenuo ..a ne pratiš što se dešava...a dešava se se puno toga ? VHF Portal...je biblija ZA SVE...ovdje ima SVE....kako napraviti ....antenu ...stup ...radiostanicu..predpojačalo...oscilator...ATV u boji...ispravljač ..ovaj-onaj....i kako mi Bosanci kažemo sijaset drugih i korisnih stvari...radioamaterskih ! Pratim par foruma....najači je RU-forum...Ruski (bar njih ima) ..ali nije "jak" kao ovaj naš ? Te ARI Fidenza....dobar forum...a ostalo tako-tako ? Otvori rubriku ...Forum...nema joj kraja i u njoj je sve za nas ! Režem vitroplas ...malom stolnom giljotinom ..ima slika ? A materijal....dobri ljudi daju te donesu...jutros našao na vratima ovaj kabel...TEFLONSKI...doneo 6SUE...bio prolazno u Rijeci ! Evo slike ! M.
Martin 9A3GE

9a2d

E, moj Martine, malo su me (X)YL-ke zezle u nekim stvarima pa sada malo stagniram, ali spremamo se za ljetne prilike (naročito na 70 MHz). Jedno čudo neviđeno je proradilo i radi UFB, a još dva se rade. Za jedno, sa GS31 još ne znam, gledam te tvoje slikice, da li da je stavim u vertikalan ili horizontalan položaj. Po visini kutije (tu je negdje, taman, trebao bih grijanje staviti na teflonsku podlogu da bi hladnjak cijevi bio bar 1 cm. od poklopca), horizontalan bi mi više odgovarao i radi prigušnice i izlaznih C (joj, što su dobri ovi iz BC panela, taman imaju 30 pF) a i radi hlađenja, ali bojim se njene težine. A i u velikoj sam dilemi, koju boju izabrati.
Pomagaj!!!!

73 de 9a2d

9A9L

Kefa, kako kaze VoM Milka Babovic najidealnija je boja žuborečeg potoka u proljeće.
73's de Leon 9A9L

9a2d

Leonid, o tome (i o proljetnim haljinicama, još je rano za sada, sve YL-ke su neke zabundane, brate, tek izbliza vidiš da je žensko) ćemo govoriti kad budemo otvorili rubriku klizanje.
Martine, ma imamo mi giljotinu, ali izgleda da treba neki dobar majstor za štelanje i oštrenje, bio netko pametan pa rezao neki malo deblji lim pa sve sj...o. Na sreću, u klubu imamo dobro opremljenu radionu, samo još bijelih miševa fali (a ukažu se, s vremena na vrijeme), hoćeš za rezanje, bušenje, farbanje, samo fali radne snage. Ovi malci, ma daš im da rupu od 3 mm izbuše, izbuše je na krivom mjestu, alijepo mu tačkalom obilježiš gdje da buši, pa da proplačeš od muke.
Dođe 6SUE i do nas ponekad, ma taj je stvarno kao Djed Mraz. Uživaj, dok ne pođeš navigati.

73 de 9a2d

9A3GE

Kefa...for you ...."plavi" linear sklepan uškatuliran isproban ..10 W in 150 W out ..za goniti nešto jače ? A sa većom pobudom i anodnim naponom daje 300 W ? Perce je pogonjen ispravljačem koji daje oko 1400 volti...vidi se dole ljevo ! Tako ...sezona linearaca je gotova ? M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Sređen izlaz na GI46B....deblja žica za zavojnicu stavljena....tako da sada uz pobudu od 25 W daje 600 W van ? Te opogonjen "tajni projekt" ...skoro kila i po van ? M.
Martin 9A3GE

9a1un

Pazi Martin sa ton daiwon, zna pocet dimit na toj snagi ;)

oe7dbh

9A3GE  MARTINEEEE, pitanje:
Dal moze Babo Natale da radi za tebe i izvan bozicnog perioda ????? Molit cu lijepo za cijenjeni odgovor...

Babo Natale je inkognito opet bio kod naseg prijatelja DH4ATV Josefa u Münchenu i dovezao kuci
pun prtljaznik materijala, izmedzu toga je i za tebe jedan dio od Josefa, ovo na slici - ali samo ako te interesira.

9a5cw

Moga biš i ča pustit u Istri ;)

9A4OE

Bog decki
vasi zatvoreni paketi sa vidljivim pozivnim znakom u naylon kesici su kod jednog posrednika koji ce to prenijeti ..... .......
i proslijediti do 9A6GWQ a on ce to proslijediti do vas.
Kad budete dobili paket sa materijalom, ako hocete mozete se zahvaliti Josefu na Email:

Darko ovo je dio tvog e-maila od 13.12.2010 do dana danasnjeg nije nista stiglo tako da nebi pomislio da smo neki od nas skrti i nezahvalni.

9A3OD

Kratko pojasnjenje,
odmah se znalo da to nece biti Bozic nego Uskrs, to zna  Darko i Kruno koji ce vam to proslijediti.
Ovih dana stici ce vasi i nasi paketi pa slijedi isporuka, nitko nije mislio da je netko skrt.
Darku veliko hvala, a za nas ostale zna se red.
Kruno 9A3OD