Main Menu

Lajner amplajfer

Started by 9a2d, 25. December. 2008, 07:55:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Kako stvari stoje moze ga izvoziti u Somaliju ;) all around is illegal... pa sto neki mislili o QRPu...

73

9a2d

Kako si samo pogodio da se ja spremam na ekspediciju u Somaliju.

73 de 9a2d

9A3GE

Ajmo Somalijci sa Kefom na čelu...Kefa stalno spominje Somaliju...? Bo...? Večeras nešto mudrovali ođe u konobi...uglavnom naše stvar...! Pošto smo počeli sa 4CX250B lampicama graditi lineare ..nekad...i ponovi....ALI ..POGLEJTE OVU ŠEMU....SVE NA MASU  ima samo anodu katodu i grijanje...pretvorio je cijev u triodu...fali samo bias i pali...za naše bandove (UKV) ...JEDNOSTAVNO JELI....? Očekuje se mišljene majstora u ovoj stvari...jer nekako mi je to najdraža cijev ...a ne ove par kila teške G...GS i slično...ipak je Eimac klasa..! Mišljena...dobro došla..! M.
Martin 9A3GE

9a3mr

Maksimalna struja prve rešetke 4cx250 je 25mA..u AB1 klasi (bez struje g1) to je "peace of cake"..u GG pojačalu koje radi u AB2 klasi držati g1 unutar limita 25mA je vražji posao..a rešetka je fizički poput paučine...sa g2 je slično.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A3GE

Rolando   hvala za informacije...daklem..? Je ovo gore izvodivo..? Molim daljnja mišljenja..ovo me zaokupiralo baš...da se naredi...? M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Kladim se da ćeš spalit cevke :-))

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

s55m

Martine, uzmi Gi7B u GG spoju. 10dB gain barem do 500W na 144MHz. I puno manje zaj...

9A3GE

Adame....ih kolko ih popalio..? Adi...ma to već urađeno jedna GI7B....dvije GI7B...I JOŠ REPLIKA ...postalo dosadno sa tim lampama...? Jednostavno...prosto....uštekaj 2.500 volti 50 W pobude i kolko da....700-900 W...i tako dalje...i goleme kutijetine...ovo malo može doći...kompaktno...tja...! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Hm, maleno i kompaktno sa dvije 4cx250, neeee znam.
Mozda grijesim ali mislim da je puno teže ispravno hladiti 4cx250 nego gi7b, a i otpori hladila zbog konstrukcije istog su različiti, pa to povećeva dimenzije turbine itd. ali
to će nam YU1AW objasniti iz rukava da sad ne listamo  ;)

Ovaj spoj zahtjeva manji drive, samim time i perfektno prilagođenje na ulazu, uprotivnom (odeeee) ispravite me ako griješim?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Adamić...se sjećaš onaj moj linearčič sa 4CX250B....u vitroplastu...hlađena cijev u "GLAVU"sa jednim 12 voltnim ventilatorićem...normalno davao pri 2.5 W pobude 200 W a kad bi se podrajvo više...iz malog FT817 full...čitavih 300 W  bi išlo van...? Sa njime sam počeo EME...zato se zove ono qrp EME...?  Evo slike kako je to zgledalo...? I  U njemu nisam spalio ni jednu cijev...! A ispravljač je tu 2000 volti pola ampera ...! ha ! M.
Martin 9A3GE

9a2d

Hm, ja sam imao LA sa 2 komada istih za KV, a jesam ih se napalio dok nisam riješio sve riječne tokove, za njih moraš ugraditi i klimu u kutiju. Martine, budući da si ti prikriveni mazohista, koliko vidimo, navali.

73 de 9a2d

9a3mr

Martine, shema je nebulozna. Papir trpi svašta.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A3GE

Hnnnmh...Rolando..a sjećaš se ovoga...od Gos. Dobričića...DRUGA REŠETKA  je na masi...pobuda u prvu rešetku...te na nju negativ...anodni napon na anodu...a kamo je katoda..? U čemu je stvar...? U ispravljaču nije mi jasno...? Ovo se mere narediti i sa dvije cijevi..! Dobro...! A Kefa...sa tobom ću obračunati u Kraljevici....za šankom...! Spremi se dobro...vježbaj...? M.
Martin 9A3GE

9A5TD

PA dobro Martine do kada ovako, shvatili smo da si prikriveni mazohista ali ovo je vec previse.. Kada vec toliko volis lampice onda sklepaj PA sa jednom 3CPX1500A7, cca 5000V Ua i napravio si linear za sva vremena, sa 50W drajva imat ces > 2K Out i mir u kuci.... PA neka se zna kad 3GE bude ionizirao pravac prema mjesecu...

73........

9A3GE

Ma daj...ne patim ja od snage...nego od gradnje...toga i ostaloga..tu mi stoJi GS31B već godinama pa ništa...? Barem dok traju ove dvije GI7B...? Veći mi je gušt uraditi EME vezu sa QQE-jkom koja daje 150 W...ili...sa dvije QQE-jke...povežu se anode i rešetke skupa u svakoj cijevi i izvede se u pušpulu..tako da dvije cijevi "glume" jednu..? A vidio sam lajner za 50 Mhz sa tri QQE-jke.....Sa tranzistorima i ostalim tvrdim materuialom mi se ne sviđa što praviti...lineare....da je Herman u Gvajani imao cijevno pojačalo bilo bi bolje...a i drugi linear što mu je stigao isto "Beko" je otkazivao...valjda zaštita kada SE PREGRIJE...ipak je to zona tropikale...? Trebao ga je staviti u frižider...? Uostalom...tko je naredio tranzistorski linear za dva metra...? Osim 9A9PP Mile... ne znam nikoga drugog..? Sve skupa je to ok...svakom svoje ...po želji i mogućnosti...? A velika je stvar baviti se nečim što ti predstavlja zadovoljstvo..i izmjeniti iskustva i znanja sve što je u vezi ovijeh naših stvari...ciaro...? Evo vam dole par "mazo" slika...? M.
Martin 9A3GE