UVS-300 - Kako sastaviti antenu ?

Started by 9a6jrz, 12. July. 2008, 18:53:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6jrz

Danas sam preuzeo svoju UVS-300 antenu. Uputstva su mi jasna, ali imam problema.

Ne mogu spojiti elemente, tj. one žice unutra. U srednjem dijelu mi nedostaje otprilike 10 cm žice. Kad sam otvorio vrećicu pogledao sam da li mi vire žice (kako je na slici). Žice su svuda bile unutra. Nakon što sam protresao srednji element izašla mi je žica pa sam napravio spoj između prvog i drugog elementa, ali sada mi nedostaje 10 cm za spoj drugog i trećeg elementa (unučeno je u srednji element tj da bi mogao napraviti spoj trebali bi mo oko 13 cm da je vani).

Da li sam pogriješio u koracima?
Da li sam možda trebao prvo napraviti spoj između drugog i trećeg elementa i onda između prvog i drugog ?

Pod prvim elementom antene podrazumjevam onaj na kojem je konektor

S obzirom da me ne zanima kako antena u stvari radi (pretpostavljam da ne smijem rastezati zavojnice), samo mi treba informacija kako da sklopim antenu a da je ne uništim :)

9a6jrz

Sastavio sam antenu tako da sam prvo sastavio drugi i treći element, a onda i prvi.
U kompletu nedostaje jedan ključ i to onaj za treći element (ne shvaćam kako su mislili to napraviti sa dva identična ključa).

Kroz pola sata ću se oglasiti iz Koprivnice (stup 5 m' + antena), a kao uređaj ću koristiti TM-271E.

9a6jrz

Sada idem isprobati antenu na 145,350

Vijci koji idu uz antenu ne mogu se koristti s podloškama jer su prekratki i misu onakvi kakvi bi trebali ići uz takvu antenu.

Za sada dojam dosta razočaravajući (zbog fušeraja)

Sada ću vidjeti kako radi

9a9c

pozdrav
ja sam prije desetak dana sastavljao takvu antenu
dobro si rekao fušerski rad
treči kraj antene se pomiče van i unutra tako da možeš bez problema stegnuti žice
između drugog i trečeg dijela zaštiti sa sirovom gumom ali tek kad vidiš dali to radi
puno uspjeha
ako trebaš pomoć u vezi te antene nazovi
9a9c 098 73 99 73
       091 25 40 875

9a6jrz

Hvala Đuro!

Tu antenu namjeravam koristiti za rad u natjecanjima ( dok ne pogubim neke dijelove :) ).
Ako ikad završi kao stacionarna antena, onda će ići dolje u horizontalu pri svakoj najavi kiše :)

Hvala za savjet za brtvljenje.

73 de 9a6jrz

9a3gj

E moj Zoki opet si uzeo šrot antenu i stime misliš raditi u FM contestima,ima da se sva raspane kad me budeš čuo u prvom idućem contestu na dva metra naravno na FM-u,kad ti zagrmim sa svoga krtičnjaka.
Pozdrav,Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a6jrz

Pozdrav Mladene,

Kad nema Diamond antena kod Almara morao sam nešto slično (po gabaritima :) ) uzeti.

9A4TM

Možda nešto sam probati napraviti. :)
73,Mario 9a4tm

9a6jrz

Bez alata, materijala i bar swr metra bolje je i ne pokušavati :)

Polako kupujem alat doduše "sumljive" kvalitete. Kada nabavim radni stol mogu se upustiti u takve avanture.

73 de 9a6jrz

9a3gj

Ma Zoki neopterećuj se sa antenom previše , dodji kod mene u goste na moj krtičnjak pa da se zabavljamo i rekreiramo na FM-u jer one silne KILOVATE na ssb-u i njihove TRLABABALAN organizatore ti je najlakše tako izbjeći i onda si nemoraš lupati glavu jel ti smetao 9A1W ili 9A2TK ili 9A1N ili još njih nekoliko koji se bore u špici za onih prvih troplasiranih ključnih plasmana.Ja sam ti zbog izbjegavanja takvih diskusija i pobjegao na FM već više od deset godina i mirno i opušeno plovim u contestima na FM jer mi ti isti snagatori na FM-u nemogu odbiti pera ni u jednom contestu i džaba im kilovati i priče i ekipe,pa Zoki kad se odlučiš dodji u goste kao i svi do sada koji su probali odraditi contest rekreativno nerazmišljajući o onima koji svoje lineare nikad nisu ni podesili a ovdje na forumu mlate praznu slamu i nadimaju se.
Vidimo se i čujemo
73
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9A3GE

Ala f. marmelade.....jaka stvar nema sta.....sto niste ostali na C.B.....TAMO TI NIKO NE SMETA....a čuje se svakih 11 godina...nešto....!
Martin 9A3GE

9A5ALC

Quote from: 9a3gj on 13. July. 2008, 18:12:15
Ma Zoki neopterećuj se sa antenom previše , dodji kod mene u goste na moj krtičnjak pa da se zabavljamo i rekreiramo na FM-u jer one silne KILOVATE na ssb-u i njihove TRLABABALAN organizatore ti je najlakše tako izbjeći i onda si nemoraš lupati glavu jel ti smetao 9A1W ili 9A2TK ili 9A1N ili još njih nekoliko koji se bore u špici za onih prvih troplasiranih ključnih plasmana.Ja sam ti zbog izbjegavanja takvih diskusija i pobjegao na FM već više od deset godina i mirno i opušeno plovim u contestima na FM jer mi ti isti snagatori na FM-u nemogu odbiti pera ni u jednom contestu i džaba im kilovati i priče i ekipe,pa Zoki kad se odlučiš dodji u goste kao i svi do sada koji su probali odraditi contest rekreativno nerazmišljajući o onima koji svoje lineare nikad nisu ni podesili a ovdje na forumu mlate praznu slamu i nadimaju se.
Vidimo se i čujemo
73
Mladen

HLJK 2008

najviše bodova na FM-u 9A5TJ: 19685
najviše bodova sve vrste rada(SSB,CW,FM) 9A5Y: 255772

I rest my case...

s56a

Kakvom opremom rade 9A5TJ i 9A5Y?  Koliko para, toliko muzike...