Main Menu

?lanske diskusije

Started by 9a6c, 19. June. 2008, 16:46:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z35Z

:) Zdravo Martine

Ja ne uchestvujem jer imam taj mesach 2 komada.

73 Dime  Z35Z

9A2BW

Hallo ekipo ukavejaša, evo i mene da se zahvalim na čestitkama.
A najskorija čašćenja mogu biti u Kraljevici, naravno ako Mike i ja dođemo, a to
je vrlo vjerovatno.
Mi dva najmlađa smo dobili a sad je red na one starije.....HI
Budite nam živi, zdravi i veseli pa će sve biti u redu.

Pozdrav iz kišnog Supetra........... 9A2BW

9A3GE

Dime pa mogao si napisati frekvenciju..?  Tek toliko....(još jedan bez Dipera..? ) Ha...još dva dana ...! Evo i slike dvojice "mladića"  ! Ivane ....sjećam te se...sada kada sam vidio dobro sliku....isti si...! A prošlo mnogo vremena i još smo "radioaktivni" ...za vavek...! Stavljena nova GS35B na mjesto..(Silvano..9A6PSM..) i sada se grije..pa se  kresne ovih dana..? Stara cijev..kada se "promućka"..čuje se da nešto mrda u njoj...sitno...ssccssz....tako nekako ...to su čuli 9A6PSM te Gordan 9A6AIV...ja ništa ne čujem..gluh na jedno uho a na drugo kako tako...? Tja...! M.
Martin 9A3GE

9A2BW

Martine, napisao sam ti ranije da je slika dosta nejasna ali da po
podacima bi moglo biti oko 140 -150 MHz. Oba su mi dipera u radioni u garaži
a sda je tamo hladno i vlažno pa mi se ne ide.
Molim te tvoju emajl adresu da ne stvorimo novog Fiata gdje ne treba
pa ću ti malo duže pisati
Hvala na čestitkama i vidimo se u Kralevici dogodine  73 de 9A2B
p.s.  ...radioaktivan......... i još kako  ;D

9A3GE

Molto bene ..Ivane ...evo adress...9a3ge@vip.hr......! Već sedam dana sjedim tu ujutro i gledam na cestu...Tv kamera....čekam pošiljku od "Babba Natale-a" ...i danas je stigla......? Od kada se pojavio uvijek sam ga želio imati...? Pa amo tamo..prošlo dosta vremena i konačno je tu ...cijena sitnica Bing...?.. 850 Kn.   a gledali ga u Portogruaro proljetos i bio 280 E.   Kaže Adamo...ma pusti ima kod nas...? Yes ima ...ali trebalo je dosta čekati dok se pojavi ...pa ima pa nema...može -nemože...i bivši vlasnik je ipak odlučio ga prodati..! Makinjica je ispravna..čista...svi natpisi su u redu....out je 10 W.   ... taman...(turcizam) to jest po mjeri....stavio ga u pogon.....prešao sve farove koji se čuju ovdje....nešto..slabije se čuje far IK4PJN......šum je malo veći...naspram FT 817.....te far iz Dežele isto se čuje dobro...ALI onaj BVS..ne smeta toliko kao na ovim drugim uređajima  (FT 817 897..) i čuje se normalno..! Tu u Rx je ulaz klasika...mos-fet po isto mos-fet miješač i tu su oni Japanski mos-fetovi..? Pošto je gradnja klasika ..sve normalne konponente..ima mjesta ko,lko oš...može se dosta napraviti na prijemnoj strani...bude se stavili BF981....SELEKTIRANI...(zadnja dva komada) nekad nabavljeni u DL....koštali su pet puta više nego "obični" fet-ovi ..(Holzinger..Munchen)..i to svojevremeno naručeno via tel.  pa se čekalo dosta vremena dok su stigli....a jedno dvadeset komada ..za čitav UKV-gang odavde...? Pe eventualno se može staviti i CF300 na ulaz...samo nemam ih više...bumo nabavili kod Franca Rote...pogledajte stranicu....ima SVE za nas ...ama baš sve..? Još se može napraviti novi ulaz..visokokvalitetni-niskošumni..gasirano i schotki mix. tim redom...bumo vidjeli....predajna strana je isto u redu...daje 10 W.  a koliko je "prljavo" to me baš ne zanima..ne radim u kontestima i ne namjeravam nikom smetati...uostalom koristim EME filter koji dosta toga reže ..jeli..? Sprava je prava....Bonbon....i lijepo izgleda...sve pristupačno....! Sono molto contento...a Voi...Babbo Natale porta qualcosa....almeno paia di tranzistor....gajtan-šnuru za uštekat što....ALI PRASETINE I VINČINA bude...siguro....questo si...? Va bene ...saluti gente tutti quanti...(Natječaj...pogodi frekvenciju još traje..! ) M.
Martin 9A3GE

9a7pjt

A Mike cestitatim  :),  bilo je i vrime da  ti nesto dobijes kad uvik dajes  ;) . . . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a5cw

Martin. ke škatula ti je to?, iman ja jenega tr9000 za tebe... ;)
Špula je 88-108MHz ;)

73

p.s. da ne bi skrenuja sa teme  :P

9A3GE

Buongiorno...! Come va ..in quelo tempo bruto...fredo...nebia..piove ....   ! Još jedan dan...pogađanja....već vam dosadilo...ali neko je jako blizu..? Domani  ? Patrik...Kenwood-i stari mali su za niš...samo FM rad....prijemnik ju tu generator šuma...loše napravljen...tja..? I ružno izgleda naspram ovoga Icom-a  IC254E ...a kapito..? Juče bili u gostima 9A3JH i 9A4QV...testirali smo K2 od Elecrafta naravno na 2m.   Transverter pa on...uređaj je jedan od najboljih prijemnika...što je bio ovdje...full option ..pa velike mogućnosti su za slušati sitne signale....probali slušat ove Farov-e što se čuju....i tako lijepo se da podesiti-suziti propusni opseg da se prima izvrstno..! Za 5 je mašina...kada se stavi transverter naprijed...displej se prebaci da pokazuje 144xxx frekvenciju...i još ima mogućnost upravljanja sa PC-ijom...na blizu i na daleko..tj preko Net-a.....komplet remote....! Mislio sam da je veći..kad ono kao kutija Albert keksa...manja....? Izvrstan TRX...preporuča se....čini mi se da nema ništa bolje za tu cijenu .performanse...i još...dobije se u Kit-u  .. pa se i nauči lotati -podešavati-sve srediti kako treba..prava stvar..! Odlično..! Poslje smo primali jedan meteo sat....Tamo na 130xxx Mhz sa FT817..i sa ovim antenama...išlo odlično...signal 59+...TRX je bio spojen na PC...na kojem je program za dekodiranje slike...(valjda Adam stavi to tu)....To se da primiti i sa križnim dipolima..ne treba nikakav veliki sistem....baš naprotiv..jer ovdje je trebalo stalno Az. i Elev. pratiti..i satelit vozi brzo ..tako da je Adam pratio putanju...stalno na dva rotatora..non-stop podešavao..! Išlo izvrstno..! Stalno blabla te smo uz to popili bocu vina..(Andrea i ja...dok je "Gumeni" samo kokakolu...?)....! Poslje otišli u "Kokolo" na pizzu..nije baš ona kao u Trieste...ali može proć..? Tja...! A kiša je padala i padala...(dokle već) ...? Eto...! Sada stavio IC 245E na Mjesec..i normalno prima...bez problema...a kada ga sredim...prijemni dio...bude naj makinja za to..? Da ...Adam i Andrea ..su malo "mućkali" onu GS35B..i čuju da nešto "šuška" u njoj....apsolutno neispravna..? Dole imate Sat-tracing-sliku..! Saluti..! M.
Martin 9A3GE

9a5cw

Ne vjerujem da je taj IC tako dobar, moj kenwuud je najbolji ... moze li ikad biti nesto moje bolje od drugih?
K2 je izrazito dobar na CW-u 160m band tih prijem, ima odlicne karakteristike na predaji, jedan je od boljih...
On4UN bjezao od mene kao od vraga ;) Mislim da ge je i Adi samo jednom probao na 2m. ;)

73

9a2ko

Martine cestitke i neka te sluzi sljedecih 150 godina. " A u ruke Matina  vuka, svaka puska bi ce ubojita".
Sretno legendo...
Eduard 73
9A2KO

9a3jh

9a5cw pogledaj malo ovu diskusiju na slovhf pa onda cemo pricati o smetnjama predajnika na VHF-u:
http://slovhf.net/Forums/viewtopic/t=11/postdays=0/postorder=asc/start=15.html
Znamo dobro da se o nekim od tih stanica i ovdje pisalo ali je onda uvijek bio problem u RX-u onoga kome smetaju...
:) normalno da Patriku nitko ne smeta kad on dela sa vertikalkom...
NHF,

73, 9A3JH

yu7ef

> Kenwood-i stari mali su za niš...samo FM rad....prijemnik ju tu generator šuma...loše napravljen...tja..?

Martine

Ja sam 10 godina radio sa TR-9000 i ne slazem da on ima los prijemnik ...

Doduse, ja sam prepravio ulazno kolo, umesto originalnog urgadio HELIX tako da je NF sa originalnih 5.6dB sa istim
tranzistorom (originalni) pao na svega 2.6dB ... ja sam sa tim uredjajem uradio oko 1500 MS HSCW QSO i tridesetak
CW EME QSO sa 2 x 4 WL antenama i oko 500w izlaza ... kad sam jos stavio LNA sa MGF-1302 (izmereno 0.38dB) u
antenu bila je to dobitna kombinacija

Mnogo veci problem je bio nedostatak CW filtera, preciznije receno nedostatak bilo kakvog filtera, pa sam problem
resio koriscenjem jeftinog NF BPF sa LF356 (samogradnja) kome sam mogao menjati sirinu od 100Hz pa do 1500Hz
sto je u mnogome olaksalo prijem tankih signala

Problem sa originalnim uredjajem je takodje bio da nije mogao emitovati vise od 800 LPM na CW ali je to reseno sa
jednostavnom modifikacijom kola za tastovanje - u bazi tranzistora je bio elektrolit 10µF koji je zamenjen sa 1µF
tantal kondenzatorom i testiran je do 3500 LP da emituje bez greske

Originalni uredjaj zaista jeste skromnih mogucnosti i doista se moze zakljuciti da je namenjen za FM rad ali se pokazalo
da je uz vrlo malo korekcije i prepravke od njega moze dobiti sasvim pristojni TRX za male pare ... u to vreme nije bas
bilo nekog velikog izbora kvalitetnih VHF uredjaja a ni finansije nam nikad nisu bile jaka strana pa se moralo snalaziti na
sve moguce nacine

73, Popa, YU7EF

9A3GE

Popa....to stoji....mislim malo je UKV-jaša prepravilo uređaje....ono jedva se nabavilo pa svi sretni...znam ovdje 99 posto ljudi to koristili za FM.....A za ssb i dalje veze uopće to nisu koristili....samo neki ..( znam samo jednoga) je prepravio ulaz da bi to radilo puno bolje...tja...imao sam tr780 ..onaj Kenwood ..144 i 432 Mhz.....to je bila truba od uređaja prema malom IC 202....dok se nije uredio ulaz i naštimao na donji dio banda...i onda kako-tako....od onda njet Kenwood-i u moju ergelu..? Ok..otvaram IC 425E i stavljam ptt....! Pozdrav...! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Quote from: yu7ef on 17. December. 2008, 11:48:01

Ja sam 10 godina radio sa TR-9000 i ne slazem da on ima los prijemnik ...

..tako da je NF sa originalnih 5.6dB sa istim tranzistorom (originalni) pao na svega 2.6dB
Mnogo veci problem je bio nedostatak CW filtera,
Problem sa originalnim uredjajem je takodje bio da nije mogao emitovati vise od 800 LPM na CW
Originalni uredjaj zaista jeste skromnih mogucnosti i doista se moze zakljuciti da je namenjen za FM rad

73, Popa, YU7EF

Pozdrav,
Popa, danas si me dobro nasmijao, pogledaj što si napisao  ;D
Najprije si napisao da nije loš i onda ispalio hrpu problema istoimenog uređaja.
Zamisli da ti danas netko ponudi uređaj sa takvim nedostacima, je li bi rekao da je loš ili dobar?  ;D
Ma rekao bi, ma nosi to smeće .....

hehe, eto to ti je tr-9000, i ja sam nekada sa istime kemijao, i mogu potvrditi, DA, Kenwood radi odlične mixere, usisavače i prosječne autoradio uređaje, ipak je tu Alpine bolji  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

E moj Pope , lako je danas ovim mladim pametnjakovićima, oni su još punili pelene kad je TR9000 bio pojam...

Kad bi samo znali što je 1980 značilo raskopati FT221... Znam da nisam u pravu, ali teško da ijedan komercijalni uređaj za 2m može proći neke rigoroznije testove. Ako ništa drugo, svi padnu na NF.

Sreća je što ima ljudi koji znaju kako se s tim izboriti pa se za male pare uređaj preporodi.

;D
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)