Main Menu

?lanske diskusije

Started by 9a6c, 19. June. 2008, 16:46:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A9L

Radna grupa za UKV natjecanja formirana je na 17. redovitoj sjednici Izvršnog odbora HRS-a, održanoj 21. prosinca 2005. godine na inicijativu 9A UKV managera Željka, 9A4FW koju je iznio Izvršnom odboru HRS-a. Naime UKV manager može sve svoje dužnosti obavljati sam ili predložiti IO HRS-a ekipu za formiranje komisije s kojom će podijeliti poslove.

Radna grupa za UKV natjecanja:

1. Željko Dražić Karalić, 9A4FW, predsjednik
2. Hrvoje Juzbašić, 9A4EW, član
3. Krešo Bišćan, 9A2HM, član
4. Krunoslav Kos, 9A2SD, član
5. Mate Botica, 9A4M, član

Upravo sam se telefonski čuo s našim UKV managerom, nazvao sam ga da mi da pojašnjenja u vezi novih pravila za 9A Activity 2009. Rekao mi je da su na njegov prijedlog nova pravila izglasana na sjednici Izvršnog odbora HRS-a brojem glasova članova 8 ZA i 1 PROTIV.
Nova pravila su objavljena u časopisu Radio HRS broj 6(131) za studeni/prosinac 2008. Sutra ću ih postaviti i ovdje na portalu te proslijediti Marku, 9A8MM da to isto učini na www.hamradio.hr stranicama.
[/quote]

Bas me zanima tko je bio crna ovca!!!!
Nekad je bio dobar obicaj da smo na sluzbenim stranicama mogli vidjeti izvjesca sa IO. U zadnje vrijeme nesto to nije obicaj. Cija je to greska i cija je to duznost objaviti na sluzbenim stranicama HRS-a neznam ali mislim da bi netko trebao to objasniti. Moje misljenje je da je to duznosz tajnika tj. tajnice.
Po takvom izvjescu bi se lijepo vidjelo koje je objasnjenje i koji je razlog da se ukida FM. Koliko se vidjelo ovdje GG je ocito protiv FM kategorije. Nitko od mjerodavnih clanova IO nije dao neko objasnjenje i nigdje nije nista objavljeno do izlaska casopisa. Jedna glupost se nadovezuje na drugu. Ne vjerujem da je u pitanju novac. Cak sam sklon misljenju da nije ni obrada rezultata. Valjda postoji neko RAZUMNO objasnjenje sta je na stvari.
Uvedena je kategorija MALA SNAGA, i kategorije 432 i 1296..... Vrlo licemjerno. Svi BIG gunovi su i do sada radili na tim frekvencijama. Zar je pomoc pri nabavci uredjaja za klubove rezultirala tolikim brojem stanica na 432 i 1296 da je to neka novost da se uvadja ta kategorija. Pa do sada su svi koji su radili ozbiljno u natjecanjima radili u tim kategorijama. Znaci da je za ocekivati u slijedecoj godini dodavanje i 10 GHz kao nova kategorija.....!!!*??
I da nastavim sa tom kupnjom uredjaja......to su klubovi kupili.....i od tih 80-tak uredjaja koji su kupljeni tesko da je vise od nekoliko na 1296. A na 432 je i do sada bilo dosta klupskih postaja, sto znaci da se ni tu nije nista bitno promjenilo.
Obicna FM raja nije nabavljala nove uredjaje, nije imala dotacije u pripomoc jer nisu klubovi nego su ostali na onome sto su imali, poneki poboljsavajuci antenski sistem a poneki odvajajuci od kucnog budjeta kupuju mobilne uredjaje. Zajednicko im je NATJECANJE. I onda se netko odluci i samo tako ukine kategoriju u kojoj se ti malobuđetni natjecatelji natjecu.
Reko bi jedan pokojni doajen LJUDI, PA JELI TO MOGUĆE????
Nazalost ocito je da je moguće.
73's de Leon 9A9L

9a4qi

Hvala Leone.Jel ima neko ko redovno radi FM u 9A Activity a da je za ukidanje te kategorije?Svako koga
natjecanja ozbiljno zanimaju prije ili kasnije će krenuti sa SSB u skladu sa svojim operatorskim sposobnostima
i materijalnom situacijom.Zato mislim da će ovakva prisilna promjena situacije biti kontraproduktivna. 9A4QI

9a2ko

Upravi to moj dobri prijatelju Mike, pružiti svima sve vrste rada, ljubav se ne može ograniciti.
Promjene donose ONI koji radiamaterizam shvacaju i prihvacaju kao HOBI, gospodo radioamaterizam je ljubav....a nagrade eto podastrte palete uvazenog Mike...

Probudite se pasale su fešte...sunpreš u ruke i napravi prvu plocicu..za APRS...

9A9T

A mogla se napraviti i kakva anketa o tome...FM da ili ne?
Mislim da bi to bilo najpravednije...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

ČLANSKE DISKUSIJE....OVO JE POD TO..JELI...? Pošto svako toliko pregledam HRS -ovu stranicu...a ne mogu upasti ..? ...ni ne zanima me....( Par bolesnih pale i žare sa svojim demagoškim napisima (demagogija-pogledaj riječnik)...vidio na oglasniku da neki Renko Kirigin..čak ima i znak 9a6r ili tako nakako....kupuje HRS časopis koji je nazvao "kupusni list"....? HRS časopis je službeno glasili NAŠEG SAVEZA I NAS...RADIOAMATERA....te nekih koji su tu slučajno ili ih voda donijela..(kako ih donijela tako će ih i odnijeti)...i povređuje me takvo pisanje i objavljivanje takvog tipa oglasa....ALI TO JE OBJAVLJUENO NA SLUŽBENOJ STRANI HRS-A..i nikom ništa....to prolazi..? (WEB HRS I ČASOPIS HRS...JESU LI DVIJE RAZLIČITE STVARI...? ) Sa tim oglasom direktno napada gl.urednika G. Gorana Grubišića i sviju koji sudjeluju u izradi i izdavanju NAŠEG časopisa..?  To je bezobrazno ..pokvareno..zavidno...bolesno...ups ..to već spomenuo..? I nitko da reagira..negativno-pozitivno...ili je prerano za sviju..? I još ono ---HEBITE SE SVIJU----to vrijedi za sve RApučanstvo u Državi i okolo....te ucjena sa Logom od "Rukometa" ...pa "kobajagi" riknuo hard disk pa ko ima novi ..i ostale plitke smicalice....po domaći --monade---to mo liči kao kada se izvlači mreža...pa se ribe praćakaju....? A niko ih ne obada....zna se kako će završiti..! Šaljem u prilogu Gos. Kiriginu malo kupusa (par vagona mu nebi pomoglo)...kupus je veoma zdravo jelo za zdrave ljude...na ostale ne djeluje..i u ugromnim količinama.?M.
Martin 9A3GE

9A2HM

Uh Martine!

Nadam se samo da nisi otvorio i ovdje na forumu Pandorinu kutiju. :-\

Krešo
Kreso

9a6c

Ma kakva kutija, hi.

Ne treba se previše uzbuđivati oko svega. Loš smisao za humor i ponekad pogrešni sudovi ne moraju bit razlog za ratno stanje.

Osobno se ne uzbuđujem zbog kvalifikacija časopisa u grincajg kategorijama, više me brine muk većine za koju ne znaš šuti li od muke ili zadovoljstva. Nekako mi je prirodnije cičati od zadovljstva ili makar stenjati ;)

Onako, kad sve završi mukom, nikad nisi siguran jesi li obavio posao kako valja ili nisi ???

Osim ako nas ova mlada digitalna gospoda ne poduče kako se to danas radi?

Log je na svom mjestu, HD se sredio, a ako nije ima izvstan članak i na tu temu u novom broju pa opet nema štete ;D

RA je cvjetna livada i na njoj ima mjesta za svakojako cvijeće, a i za glave od kupusa.

:-* :-*
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a2ko

Mirovina mi je mižerija...stisnem se i preplatim se redovito na moj čaopis...da moj...sječaš li se Martine kada smo počeli....časopis je bio most znanja i našeg umjeća...bili smo ljuti...bili smo tužni a on je ostao naš pratioc.
Danas uz racunare je svjetionik saznanja i novih dostignuća....moj časopis "Radioamater" glasilo mene i Vas.
Onakav je kakvi smo i mi... a jesmo li dobri...ogledalce, ogledalce ko je.....
Ruže za obitelj, stisak ruke jedva čekam časopis....
Eduard

p.s. zeleno zelje podulje i dvije slane sardele, botilja vina i mama Huanita...

9A9T

E Martine kako te zelje piknulo u srce.... ;D  ;D  ;D
Uzmi čašu hladne vode da ti bude lakše.

Osobno ne vidim razloga za uzbuđivanje, ne vjerujem da je Reni tako mislio kako si to ti shvatio.....beeee... ;)
Mislim da je to samo nespretno ispalo, nemoj se uzbuđivati.

Vrati nam se ti lemilici i pločicama,
zelje, oliti kupus nek ostane u kaci, ionako je najbolje kad se ukiseli.... :)  :)  :) 
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a6c

Je, i onda u njem malo zgriješ kakve klobase i posle zna se...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9T

Quote from: 9a6c on 13. February. 2009, 20:33:33
Je, i onda u njem malo zgriješ kakve klobase i posle zna se...

GG

Ma ne moraju klobase nego da samo sa jednom nogom pajcek nutra stane... :D  :D  :D
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A6R

Neboj se Krešo neće se nikakava kutija otvoriti.Naš Martin upada u cijelu priču ko padobranac,pojma nema o čemu se radi a napriča ga svašta za tako kratko vrijeme.Ima jedan dobar stari film u kojem glumi legenda našeg glumišta Boris Dvornik.Film se zove "Martin u oblacima"pa mu ga toplo preporučavam da ga pogleda i to digitalno obrađenog a ne u C/B tehnici.
Tome iz tvoje dvije rečenice se odmah vidi da ti vijuge odlično rade i da brzo kužiš.Nisi zaništa djelatnik T-MOBILE,hi.
A kolegi Martinu si dao i dobar savjet a možda je i partenca blizu,nestalo novaca pa je malo jeli nervozan,znamo kako je sa našim pomorcima.Ako ništa drugo kurs $$ se podiga,hi.
A ovi Vlaj GG kao i obično sve banalizira,kao nitko ništa nezna,a on je poznati SVEZNAM.Zato u gradu Splitu s njim nitko i ne komunicira,ovi forumi su mu zadnji bastioni,slamka spasa.Pa vi sad nastavite s takvim polemizirati,baš me zanima dokle ćete stići.Iza Kraljevice on više neće biti u tom kako vi nazivate "Glasilu".A kako stvari stoje ni predsjednik nije daleko.Sa dopredsjednikom se zna,on je "čovjek za sva vremena i svaki saziv".Ima toga još ali ne želim Vam oduzimati dragocjeno vrijeme,pogotovo ovome šta dila ribu na peškariji ha ha.

Lipi pozdrav, zdravi i veseli bili !

73,kako naš dobri Martin kaže "neki Renko Kirigin koji čak i znak ima 9A6R"

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a6c

Takvi smo vam Splićani,
Po smo Vlaji - po Bračani.
Izmišana raca fina,
Bodula i berekina...

Ako se još netko sjeća ove ;D

GG

9A3GE

Danas je prvi Svibnja ili prvi Maj...! Sretan vam praznik UKV-jaši..! Prije stotinu i više godina je se taj dan uzeo kao fešta slabo plaćenih i obespravljenih djelatnika..! I svuda se je proširio po Svijetu...bio zabranjivan proganjan i slično....? A danas je godišnjica i Bljeska ..u toj akciji sudjelovalo je dosta i RADIOAMATERA...! Tako ..treba se sjetiti i toga...? Eto....kada smo išli u osnovnu školu....davno...zijali smo ..." Živio Prvi Maj....četiri dana fraj...! A bilo je izleta....vlakom ..autobusom...ah...baš je bilo dobro....? Toliko...! Juče bilo otvaranje na 50 Mhz....EA-SV....i odavde se je dalo uraditi desetak EA postaja...naravno najaktivniji je bio 9A2PT....dok Patrikola 9A5CW-a nigdje nije bilo...? Evo sada i na dva metra su aktivni susjedi...u pravcu YO....! YO2LEA...je aktivan iz toga smjera ! No ..sutra bude već toga više....! Nadam se da će svi naši "veliki" izaći na kontest...vrijeme nije baš nešto... se popravi do sutra...? Živio Prvi Maj..sve za kontest daj...! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga....stavim ovi vamo pod diskusije....jeli tko vidio ovaj alat kod nas...dušu dao za otvore na prednjoj ploči ..i za ostalo gdje treba napraviti bilo kakva otvor....? To našao slučajno kod Japanca....? M.
Martin 9A3GE