Hrvatski 50/70 MHZ contest

Started by 9a4vv, 14. May. 2008, 13:19:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

9a2d

Da skratimo priču. Osobno smatram da je contest uspio, termin je postavljen, dosta nas je bilo (da nije bilo nas ne bi na bandovima ni bilo aktivnosti) a slijedećih godina će biti sve bolje i bolje prilike te sve više i više učesnika.
Za sada sam ja napravio rezultat svih vremena u ovom contest-u na 6m (MOp), a na vama je da se pokažete ubuduće (HI).

Braco, vidimo se tek krajem lipnja, ne mogu ranije.

73 de 9a2d

9a6c

Baš tako. A kad pristignu novi uređaji iz ovogodišnje akcije, bite će rusvaja. Ni Es nam neće trebati, hi.

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a2d

Alo, nekakve čudne prijave se pojavljuju na robotu, 9A67 i na 50 i na 70. Da nije to 9A6K? Ajde ako netko može, neka se to sredi.

73 de 9a2d

9A4FW

Quote from: 9a2d on 23. May. 2008, 06:53:26
Alo, nekakve čudne prijave se pojavljuju na robotu, 9A67 i na 50 i na 70. Da nije to 9A6K? Ajde ako netko može, neka se to sredi.

73 de 9a2d

Pozdrav Vlado,

radi se o postaji 9A6Z. Vjerovatno je bio tipfeler u zaglavlju edija pa ćemo to ispraviti popodne.

73 de Željko, 9a4fw

9a6c

Navodno je QRV i 9A65 ???

Tko će to sve više pohvatati...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a2d

Nešto vas Robi zeza ovih dana.

73 de 9a2d

9a3so

Ajde Kefa kud bas 9a6k,cuo si nas a nisi se htio javiti.

9A4EW

Quote from: 9a2d on 23. May. 2008, 18:47:08
Nešto vas Robi zeza ovih dana.

73 de 9a2d

Malo škripi...nauljit ćemo ga večeras  ;D
73 de 9A4EW, Hrvoje

9a6c

9a2d

Quote from: 9a3so on 23. May. 2008, 18:56:32
Ajde Kefa kud bas 9a6k,cuo si nas a nisi se htio javiti.

A baš i nisam, ali kad ti tako kažeš onda je to to. Naročito vam se na 70 nisam želio javiti.

73 de 9a2d

9A9L

Braco.
Zna se tko izdaje dozvole u BiH. I do sada izdate dozvole su jos vazece. I nijedna dozvola nije izdata za snagu preko 100 w pa cak i u BiH. Taj slucaj je vec vidjen u i u rezultatima iz YU. Prema tome ona ikona kod 9a3bim stoji.
73's de Leon 9A9L

oe1ems

ZZ Leon,

imam nekako utisak da izbjegavas odgovore (podsjecame na politiku)

ali mozemo jos jednom sve ponoviti; tvoj prvi post:
"Pitam se samo tko je potpisao dozvolu za kilowat. Provjereno nitko u BiH nema dozvolu za tu snagu"

zamolio sam te da mi napises gdje si i kako si provjerio da niko nema dozvolu za 1000W na SIX u BiH!
umjesto toga pises slijedece:

"Zna se tko izdaje dozvole u BiH. I do sada izdate dozvole su jos vazece. I nijedna dozvola nije izdata za snagu preko 100 w pa cak i u BiH."

Dozvole rad u BiH izdaje RAK.
Slazem se sa tobom da su do sada izdate dozvole jos vazece ukoliko nesto nije izmenjeno novim pravilnikom.
DEMATUJEM tvoju izjavu da ni jedna dozvola u BiH nije izdana za snagu preko 100W.....
Vlado je prijavio snagu u skladu sa njegovom dozvolom (u istoj stoji 1000W izdana od strane RAK-a) kao i vecina ostalih (kod vas stoji 50W)!!!

sto se tice mog kometara:

"inace ona zadnja nula je typo greska   
amp koristimo sa max 100W samo zbog cistoce signala jer FT-2000 na full power nije bas najbolji !"

ocekivao sam da cete shvatiti ovo kao salu......

ali kad smo vec kod toga .......pogreska je zapravo stvarno u jednoj nuli ( "0" )
samo sto se ta nula netreba oduzeti nego dodati na onih 1000

73 de OE1(4)EMS/E77DX
Braco

9A9L

Ne izbjegavam ja nista ali mi je problem doci na net jer imam samo dial-up liniju ovdje gdje sam sada.
Naravno da sam provjerio u RAK-u jer jos imam dobrih prijatelja u Sarajevu. A Prosle godine je bilo da je ostao zbirni list od 2 m....(Tesla) sada da je ostala jena nula viska. Cudno kako nije poslana kopija dozvole za 1 kw na 50 u Novi sad kad je trazeno  ocitovanje. Naravno da nije jer i ne postoji. No sto se mene tice zato postoje organi koji to trebaju sankcionirati. Pravilnik lijepo kaze u skladu sa vazecom dozvolom i propisima. Dalje netreba nista drugo nego diskvalifikacija ako takva dozvola ne postoji. Valjda ce natjecateljska komisija odraditi svoj posao kako treba.
Sto se mene tice mozes raditi i sa 5 kw. Vi plemeniti imate para. Ja sam obican penzioner pa si nemogu priustiti linear.....HI
73's de Leon 9A9L
73's de Leon 9A9L

9a3gj

Leone , pozdrav , nevole oni tu temu,još par postova i to će pasti u zaborav ili će odgovor biti kao dosada u sličnim situacijama da netreba dizati tenzije,standardno,ja osobno više nebi ni komentirao to kad ti stalno iznalaze neko opravdanje!
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

oe1ems

kakve ima veze dial up sa direktnim odgovorima!

ipak.....evo ti tvrdis da RAK nije izdao takvu dozvolu (jer si to provjerio u SA kod dobrih prijatelja)
ja tvrdim da je takva dozvola izdana (vidio sam je vise puuta, osim toga nije jedina jer sam vidio i druge koje imaju
dozvolu na vecu snagu od 100W) od strane RAK-a tj. od RAK kancelarije u BL koja je inace zaduzena za RA pitanja!
E ko je sad u pravu?

Sto se tice sankcionisanja u contestima, to je do contest menagera koji je trebao izricito napisati da je max dozvoljena snaga u contestu 50W ili slicno i to prije a ne poslije contesta!
Pitam se samo sta ce biti sa onim sto samo prijavljuju 50 W. a u pozadini vetilatori hlade 2 xGI7B, GS31B, GS-35B, itd itd (samo da se ponovom da je vlado kojim slucajem napisao 50W mislim da nikad nebi doslo do ovakve diskusije)......

neznam koga ili sta smatras "plemenitim"?
moja HF/VHF oprema je izuzevsi TRX vecinom samogradnja (ukljucujuci i sva pojacala)!

73
de oe1ems/e77dx
braco