microHAM USB interface & VHF contest software

Started by 9a4ww, 28. April. 2008, 15:53:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4ww

Bok!!

Imam navedeni inerface.... Probao podesiti staru verziju S53WW i OK1DUO software-a da kucaju ali nisam imao uspjeha... Ima li netko iskustva s ovim stvarima??

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

yu7ef

Pozdrav Alen

Ja imam vrlo lose iskustvo sa MicroHAM interfejsom kojeg sam u Nepalu koristio
da povezem IC-756 Pro III za digi mode i RTTY ... pravi pakao da se svi parametri
podese kako treba i na kraju smo problem resili tek posle SAT VREMENA na Skype
sa Jozefom koji je morao da nas korak po korak navede kako uraditi. Najgore je
sto cak i ti njegovi manuali nisu precizini pa ne pomaze ni "step by step" postupak
kako pise u manualu.

Ako ne budes drugacije resio problem obrati se Jozefu jer je vrlo predusretljiv pa
te sigurno nece odbiti

73, Popa, YU7EF

9a4ww

Hvala Popa!

Inače je inteface samo za cw. Rad sa SD logger-om za KV. Vjerojatno je problem s software-om koji prepoznaje samo com1 ili com2... Kod mene je microHam inataliran na COM6 port... Vjerojatno ima rješenja za to...

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a6c

Mislim da SD ima mogućnost izbora porta - ukucaj PORTS pa vidi pitanja.

Može LPT, može COM.

Za USB ne znam kako ide, ali i o tome nešto piše u uputstvima, mislim da spominje winkey itd.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a5cw

Poz, koliko ja znam s53ww radi samo u DOS-u, ako se ne varam...(mozda u win98 u dos windowu ali pitanje da li radi onaj TSR za kucanje CW-a)  ja u XP-u sve ove "visoke" portove stavim na slobodne com1-com2 itd... mislim na USB>COM interface ... MicroHam radi na slicnom principu... po forumima ima jako puno njih koji imaju problema prilikom podesavanja... na win-test wiki imas neki help
kako interface podesiti za rad sa win-testom ... neznam tocno o kojem je microhamovom interface-u rijec.

73 i GL ... ja preferiram KISS ineterface-e

9a4ww

Tpfeler je bio....

Sa SD-om radi OK!!! Probat ću rješiti stvar pa ću se javiti...

Alen
Alen, 9A4WW

9a6c

Ma SD je pravi logger,a sva ova mondena rajtlog/vintest pomodarska čuda nemaju veze sa životom.
KOd S53WW nikad nisam usšio pokrenuti onaj CW MONI i tomi nikad nije kuxcalo, ni na W98 ni na WXP. Ali kod S59W je bilo sve u redu.

Treba to znati.

Nemam udjele kod EI5DI, ali njegov SDV radi kao bebai kuca sve što treba: ALI  - nema export u EDI...
Molio sam  Paula da to sredi, ali nije zainteresiran.

Zna li netko da li bi se mogao ADIF iz SDV uvaliti u S53WW ili VUSC ili neki drugi program da se dobije EDI...

gg
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A4EW

Alene, riješili smo mi i puno gore stvari na tom tvom laptopu  ;)

Vidimo se gore na JN85OV za 15-tu godišnjicu kluba, ponesi stroj pa ćemo se malo
"poigrati" s njim.

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje

9a4ww

Dobro jutro...

Eto još jednom se pokazuje da je jutro pametnije od večeri....

Problem riješen, OK1DUO proradio, još samo da probam stari dobri s53ww....

za 9A6C: Problem s EDI formatom kod SDV me i natjerao da slažem ovu konfiguraciju...

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a4ww

Pokušao s s53WW starijom verzijom, ali nije uspjelo... Osuđen sam na upotrebu OK1DUO software-a.... ;)

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a5cw

Alene na kojem systemu startas s53ww dos program? Ako su to XP,2000 i sl. to sigurno nece raditi! Jer onaj TSRCW program radi samo iskljucivo u dosu i to na LPT...

73

9a4ww

Startam na XP-u!

I mIslio sam si da to neće šljakati... Što je tu je...
Alen, 9A4WW