Main Menu

YU7EF Duo 6 + 4 Yagi

Started by 9a4ww, 23. April. 2008, 09:54:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4ww

Bliži se Croatian 50/70 MHz contest....

Za one koji još razmišljaju o antenama, evo jednog zanimljivog rješenja na sljedečim linkovima....

www.yu7ef.com/efDUOBANDS.htm

www.ham-radio.me.uk/EF_Duo_Antenna.htm

Glavna prednost je jedan coax za 2 banda...

Glavni nedostatak? Kako biti istovremeno na 2 banda???

Nadam se da će nekom pomoći...

GL de Alen , 9A4WW

Alen, 9A4WW

9a7pjt

Vise bi pomoga :D da nabavis materijal za njih  . . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

yu7ef

Pozdrav

Tu antenu ja sam "zamislio" kao kompromisno resenje, pre svega za vlasnike FT-847 kojeg i ja koristim jer je antenski prikljucak isti pa se stvari veoma pojednstave samo jednim napojnim kablom i lako se radi X-Band

Za one koji koriste dva uredjaja ili imaju dva antenska prikljucka moglo bi biti "neprijatno" za opseg koji se ne koristi jer bi RF lako mogao spaliti ulaz RX - ovo navodim kao upozorenje da se neko ne opece bez razlogapa posle da budem ja kriv za spaljeni prijemnik.

Inace je antenu realizovao G7CNF i pokazala se bas kako je i racunato a upravo ju je napravio i OZ1DJJ koji na svom web sajtu ima objavljene i rezultate merenja koji su vise nego dobri. Bo sada pravi i dve druge varijante 5+6 i 7+8 zajedno sa PA5DD tako da ocekujem rezultate.

Graditeljima puno uspeha i ako ne koristite FT-847 obavezno koristite preklapanje sa koaksijalnim relejima da bi zastitili prijemnik

73, Popa, YU7EF

9a5cw

vidi vidi sta sam nasao ;) Evo jedne duge za vlasnike 847...

http://oz1djj.geronne.dk/yu7ef%20duo6elm_7elm.htm

73

9a4qv

Da bas svasta se nadje  ;D , meni je na garazi jos od prosle godine naslonjena jedna takva ali u verziji 4+4 el 50/70, ali ......
Da vidim lokalne majstore kako ce to napraviti, antena je dosta kriticna i svi elementi moraju biti izolirani i radjeni tocno po uputama...
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4ww

Netko će sigurno probati...

9A4WW
Alen, 9A4WW

9a4qv

Evo jedne monoband verzije za 70mhz, od dualband napravio sam monoband 4 el, karakteristike navedene kao u nacrtima.
Testiranje na portabl tronoscu
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz