ALPE ADRIA VHF 2026

Started by 9a6c, 27. July. 2026, 08:27:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a6c

Daje se na znanje...

Iduću nedjelju, 02. kolovoza u 06.00 UTC počinje, a u 13.59 završava ovogodišnje natjecanje ALP ADRIA VHF.

Na ovom portalu može se naći dovoljno detaljnih informacija i rezultata iz proteklih godina.

Prošle godine imali smo dva pobjednika - 9A0V u kategoriji B, a 9A6K u kategoriji D. Koliko će ih biti ove godine, zavisi od vas, ali naravno i od svih koji budu imali vremena za sudjelovanje.

Ono što je zgodno je solidan broj natjecanja koji se u većem dijelu preklapaju s ovim. OK i DL imaju QRP contest, ali i BFRA i sve veći broj LZ postaja dat će svoj doprinos.

Otkako se granica nadmorske visine u kategoriji D spustila na 1000 m otvara nam se mnogo veći broj prikladnih lokacija, a uz 5W snage i logistika postaje puno jednostavnija, čak i ako treba prošetati do lokacije.

I budite obzirni prema QRP postajama koje se bore u kategoriji D - za njihove CQ pozive predviđen je podopseg 144.350-144.400 MHz.

Ovogodišnji izvršni organizator je ZRS, ali dnevnike kao i obično možemo položiti na naš robot.

Do sada u praksi nismo imali običaj da se najavljuju aktivnosti s lokacija koje nisu domicilne, što u biti nije loše da ne došlo do gužve na kakvoj privlačnoj lokaciji, ali isto tako bilo bi pristojno da se najavljena aktivnost na vrijeme i otkaže ako je neće biti.

Na web stranici https://www.ok2kkw.com/index1.html možete najaviti svoje aktivnosti i pogledati koga će još biti na https://darkside.cz/qrv.php.

ALPE ADRIA natjecanja polako nalaze mjesto i na ovoj stranici, a sve više OK postaja javlja se u natjecanju pa ih vidimo i među najboljima.

Što i vama želimo ;)

Puno veza i dobre zabave svima, a ne samo njima!

Goran Grubišić 9A6C

PS - još ima vremena za produženje Dozvole za rad...Za prvo mjesto među dnevnicima za kontrolu ne dobija se ni drvena medalja.
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Nije zgorega napomenuti da je od ove godine granica snage u kategoriji C pomaknuta na 100W, prema tome provjerite položaj PWR dugmića na uređaju :D

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Pozdrav,

9A4QV će se u jednom dijelu natjecanja uprizoriti na povijesnoj lokaciji Goli JN75BA.
Možda budem koristio i staru pozivnu oznaku YU2HST :-) pa da bar budem prvi u kategoriji kontrolnih dnevnika :-) ako ne mogu u drugim kategorijama..

Do slušanja..
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Nije baš da ću nekom zauzeti povijesnu lokaciju, ali ipak - ovog puta za promjenu od kuće kao i do sada, ali uz 12 el YU7EF yagi koja je imala povijesnu premijeru 2021 u Marconi contestu. Kako se vidi i na slici, antena je u niskom startu i u petak će sjesti na svoje mjesto cca 10 m agl.

Za promjenu izbor je pao na kategoriju B - samo CW, čisto da vidim koliko se može samo tako, ali procjenjujem da prvo mjesto nikom neće biti ugroženo ;D

Moji najproduktivniji smjerovi su između 330 i 30 stupnjeva pa poslušajte put doli. Ali ne dajte se obeshrabriti ako ne upadate u ovaj segment horizonta.

Bit ću na KST chatu i rado odgovaram na ponude za sked. Frekvencija mi nije bitna, najbliža stanica je preko 200 km daleko pa mi je svejedno.

Sretno svima i dobru zabavu želim!

GG

9a6c

Još malo pa nestalo... manje od 24 sata preostala su početka ovog natjecanja, nadam se da je svijetlo oružje spremno i da će nas biti barem kao i lani, a može i više.

Po običaju,  dobre prilike tokom tjedna razvodne se za vikend, ali ne smeta - svaki contest skroji i svoje prilike. Da će biti vruće, to znamo, a nadajmo se da će tako biti i na bandu ;)

Kod mene sprave isprobane, swr-a nema, KST spojen i radi, uređaj šumi...

GL ALL, i ne zaboravite malo antene put doli, može i CW :D

GG

9a6c

Ove sam godine odabrao pravu kategoriju, ali lošu antenu ;D

Prilike su obećavale, prije contesta sam prvi put od kuće slušao OE3XTR far a QRB 450 km, u sat vremena odradio 25 veza, čak i OK1DIX koji radi s 10W, ali SWR na anteni porastao do beskraja, na prijemu radi, na predaji nikako i završila priča...

Nadam se da je konkurencija imala više sreće, a ove godine bit će tijesno u kategoriji B : 9A5M, 9A0V, 9A6A 9A1N, 9A1W..

To je sigurno zato što mi je OK1TEH na chatu poslao poruku da je 9A6A puno jači od mene... a to je bilo previše :D

Žao mi je što u logu nemam i Vukovarce, računaš da ima vremena i eto. Vesele neki novi 9A znakovi u dnevniku.

GG

9a6c

Najgore je prošlo, a sad slijedi završni čin.

Zadnji tren za slanje dnevnika je 10.08.2026 23:59

Ljeto je, vrućina hara pa vodite računa da vam datum ne pobjegne.

Koliko sam vidio najavljena aktivnost ekipe 9A1P s JN74UT nije se dogodila, kao ni informacija o odustajanju pa mi to pomalo sliči na ono zapišavanje plaže ostavljanjem ručnika na strateškom mjestu za sutra ujutro.

U tom smislu predlažem da se najave takvog tipa ignoriraju i da vrijedi kao i na plaži - ko prije njegovo i priča završena. Jer ovo zbilja niti je pristojno, niti ima smisla.

Dnevnici polako kaplju na naš robot, vodite računa da među njima bude i vaš. Nije važno koliko je u njemu veza, svaki dnevnik i svaka veza doprinijet će bolje obračunu rezultata i poretku sudionika. Ako se samo sjetimo situacije između S50C i S59DEM prije koju godinu, sve je jasno.

Svijet voli pobjednike, ali mi volimo contest i sve us veze drage, a nekima i dragocjene pa zato još jendom - naš robot vaš čeka :D

GG

9a1un

Gogo, ako nisi primjetio sa Pljesevice je radio 9A7RR.
Iz objektivnih razloga morali smo stornirati, a pošto je RR vec bio izrazio zelju da bi radio od gore
njemu je javljeno i ne vidim razlog za druge javne objave.
Dio oko zapisavanja cu ignorirati jer ne zasluzuje odgovor.

73 UN

9a6c

Primijetio sam i znam da je radio, a i čuli smo se. Ali ni ti ni bilo tko drugi nema koncesiju na tu lokaciju da bi je dilao interno po svom nahođenju.

Tko ti kaže da možda ne bi bilo i drugih zainteresiranih?

Pristojno bi bilo da stvar otkažeš tamo gdje si je i najavio, ali ti naravno ne vidiš razlog za tako nešto. Ipak si to ti.

S te su lokacije prije tebe radili i drugi ljudi, od 1991 naovamo ekipa iz Ozlja i 9A6D, a prije rata i drugi.

Oko zapišavanja se slažem, tu se nema što odgovoriti jer nije ni bilo u upitnoj formi.

GG